Inlägg

Inlägg som Tiny Tim har skrivit i forumet
Av Tiny Tim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Systray
Enligt swec's test var väl Artic Ceramique den vinnande pastan om jag inte minns fel?

Har för mig att ceramique fick samma tempar som AC MX-2, men MX-2 ska visst inte behöva någon curing och blir inte sämre över tid.

Av Tiny Tim

Re: Corsair Dominator Överklockning FEL !!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Woxelind
Kvittar vad jag ändrar på dem, allt i från timingen eller över 1066mhz, minsta lilla så startar den inte.

Så minnena funkar alltså som de ska i de inställningar de är rateade för, men så fort du höjer klockan, sänker timings etc så bootar du inte?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Woxelind
detta gäller även när allt är på Original inställningar.

Menar du när proppen eller minnena är @ stock? Båda två? Btw, vad är "detta"? Att de inte funkar eller att du inte kan överklocka dem?

Av Tiny Tim

Ta ner senaste versionen av ultramon och lek lite med inställningarna. Det mesta är självförklarande. Ställ in varje skärm som du vill ha den, hur enkelt som helst. Ska du spela eller dylikt så trycker du helt enkelt på disable secondary, så kör du på en skärm tills du väljer att aktivera den igen.

Ett varningens ord dock, när du en gång vant dig vid två skärmar kan du inte gå tillbaka. Du kommer alltid att irritera dig på hur trångt det är.

Av Tiny Tim

Zalman 9700 LED, korrekturläste posten 10 ggr innan jag tryckte på knappen, men den detaljen lyckades jag glömma ändå.

Av Tiny Tim

Tänkte från början köpa en thermalright kylare, men läste om deras problem med konkava/konvexa baser. Jag orkade inte lappa basen, så jag köpte en som var plan rakt ur lådan.

Temperaturerna löd som följer:

Q6600 G0 @ 2.4GHz, idle: 31, 31, 25, 27
Q6600 G0 @ 2.4GHz, load: 45, 45, 40, 42

Q6600 G0 @ 3GHz, idle: 35, 35, 30, 32
Q6600 G0 @ 3GHz, load: 53, 53, 48, 49

Temperaturerna uppmättes med coretemp 0.96. Idle efter 15 minuters idlande, load efter 1 timme OCCT. Arctic cooling MX-2 användes i alla tester. Använder inte fläktkontrollern, så fläkten går alltid för fullt. Har ett Lian-Li 201 Chassi med tillhörande chassifläktar.

Finns säkert bättre kylning, men jag är åtminstone helnöjd med resultaten.

Av Tiny Tim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Krimskrams
Coollaboratory Liquid Pro 99 på webhallen, lite svårt att aplesera men sååååå grymmt, har fått bäst i test över hela världen förutom här i sweclockers, lite merkligt men men länk till den om du vill ha http://www.webhallen.com/prod.php?id=70002

Jag har läst en hel del tester, och inte ett enda av dem har givit liquid pro 99 ens i närheten av bäst. Länkar till testerna du läst uppskattas.

I väntan på dem så rekommenderar jag Arctic Cooling MX-2, presterar bäst eller några få procent ifrån bäst i alla tester jag läst där den förekommit. I utbyte mot de få procenten, (vi talar alltså kanske 0.1-0.2 graders skillnad), får du en pasta som är lätt att applicera, håller för evigt och inte leder ström.