Inlägg

Inlägg som Herr kanin har skrivit i forumet
Av Herr kanin
Skrivet av Tenkai Star:

Någon annan än jag som väntar på Playstation 5 från Spel&Sånt? Jag är nog långt bak i kön där. Såvitt jag vet har de bara fått två kanske tre leveranser. Tänkte ifall något fått därifrån och när ni ställde i kö i så fall.

Mitt skickades idag och beställde i början på april 2020

Av Herr kanin
Skrivet av Titane:

@Herr kanin:
https://www.komplett.se/product/1076074/datorer/datorer-barba...

Är en prisvärd dator, ingen speldator dock, men för den budgeten så är det svårt att får prestanda.

Kollade på den och den borde duga tycker jag typ det han spelar är ju minecraft och fortnite och sånt så inte så jätte krävande spel direkt

Av Herr kanin

Behöver hjälp med bärbar till min systerson.

Hej jag behöver ha hjälp med att hitta en bärbar dator då hans gick sönder, så skulle få tillbaka pengarna för den så tänkte om det fanns en bättre där ute för ca samma pris.

Det han hade va en hp 250 G5 med intel i3-5005u processor med intel hd 5500 grafik, 4gig i ram och 128gigs ssd.

Den används för allt möjligt men framför allt spel så finns det någon annan för runt 4000 som är bättre eller likvärdig? eller är det bara att välja och vraka?

Mvh

Av Herr kanin

Installerade korora får ingen bild på tv:n (bärbar dator)

Hej.

Är ny med linux och testade lite med usb:t i och gillade operativet så tänkte köra det ett tag men när jag väl installerade så kan jag inte få bilden på tv:n längre (funkade innan installationen till hårddisk).

Har kollat runt endel men hittar inget svar på nätet så tänkte om någon här vet vad som kan va fel.

Datorn är iaf en acer aspire nitro v15 black edition med intel i5 skylake och nvidia geforce gtx 960m.

Tacksam för svar

Av Herr kanin
Skrivet av improwise:

Noise cancellation fungerar bäst för ljud som kan förutsägas, t.ex. ombord på flygplan. Föreställer mig att en gräsklippar borde kunna vara ett sånt ljud.

Jo man tycker ju själva bullret på gräsklipparen borde försvinna lite iaf

Skrivet av Andreaz1:

Jag ber om ursäkt men det där var en av de bästa sakerna jag läst på länge.

Haha jaså? alltid kul att roa någon

Skrivet av XFTality:

Tänker mig att dessa är bättre för ditt ändamål. Dessutom nedsatt pris just nu! https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/skydd/horselskyd...

Jo jag hade funderat på sådana med bluetooth men blir ju samma problem som jag har dock

Skrivet av mrqaffe:

Du behöver hörselskydd och inga hörlurar. Din arbetsgivare ska tillhandahålla skyddsutrustning enligt lag.

har att hörselkåpor på jobbet men som jag sa att skulle vilja ha något som gjorde att jag inte har permanenta kåpor på mig hela sommaren som förra året folk man träffade hade iaf kul

Skrivet av ggustavsson:

Noise cancellation funkar bäst i miljöer som inte är så bullriga för att just kunna lyssna till musik, tex i en bil, tåg, flygplan osv.

En del bättre mobiler har denna teknik också, så man ska kunna föra ett vettigt samtal i lite bullriga miljöer.

Noise cancellation är inget som ska försöka användas som hörselskydd

Det förstår jag ju att noise cancellation inte kan ersätta kåpor fullt ut men tänkte att det kanske skonar öronen mer är bara vanliga in ear lurar har ju kåpor på jobbet men ska försöka använda annat på soliga dagar som inte skadar öronen lika mycket.. men sånna compfy foam tips som är just till för och stänga ute ljud och aktiv brusreducerings lurar borde ju bli bättre än bara brusreducerings lurarna?

Av Herr kanin
Skrivet av Betty (Kung Pow):

Kört traktor med Sonys bruspluggar till deras telefoner
fungerar förhållandevis bra, det som framförallt tas bort är det sövande monotona ljudet
Skulle dock inte köra utan vanliga hörselskydd, men såna pluggar ger iaf bättre ljudupplevelse i bullriga miljöer

Okej då vet jag lite iaf för jag har inget hår så försöker undvika kåpor så mycket som möjligt med tanke på förra årets miss haha permanenta kåpor hela sommarn så sånna hörlurar är inget att satsa på med andra ord?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Herr kanin

Aktiv brusreducering vad funkar det till?

Hej det är så att jag kör åkgräsklippare under dagarna och funderade på in ear lurar med aktiv brusreducering om det hjälper mot ljudet på gräsklipparen? Och vad tar brusreduceringen igentligen bort?

För kollat runt lite och hittat Audio-Technica ATH-ANC33iS och dom har ju fått bra betyg av användare samt att man får med typ memory foam öron pluppar som borde täta endel

Tacksam för svar

Av Herr kanin
Skrivet av Zyie:

Nja, inte att vissa är kassa nödvändigtvis, utan att vissa är mer belastade än andra. Om du har otur och kopplas upp mot en server som ligger nära kapacitet så går det segare än en server som ligger på 10% exempelvis. Som sagt vet jag inte om detta är fakta, men rent spontant känns det troligt, då det förklarar skillnaderna på nedladdningshastigheterna även när folk sitter på samma uppkoppling och laddar ner samma sak.
Om du har tid och ork, så kan du testa avbryta och starta om nedladdningen tills du får bättre hastighet, men har du otur så kommer det ta ännu längre tid i slutändan om du inte kopplas upp mot en mindre belastad server ganska snabbt.

Självklart kan det vara så att problemet ligger hos dig också om även din dators uppkoppling är seg, där kan jag tyvärr inte komma med några råd, men hoppas någon annan kan hjälpa dig att lösa det!

Jag formulerade mig lite dåligt tror jag menade som du skrev att jag har oturen att landa på mer belastade servrar vilket jag sa kassa till istället

Jo jag testade det och även körde "testa internetanslutning" på ps4:at och det hoppade ju imellan 100mbps och 300mbps och ingen skillnad märktes.
Men har ju en app till routern så jag testade via wifi och då stod det 45-50 på nedladdning i appen men ps4:at visa mer så tror det bara är siffror och inte vad man får ut i själva ps4:at utan ligger runt 40-50mbps så värkar som att inte ps4 pro är ökat i wifi om jag ska va ärlig.

Av Herr kanin
Skrivet av Kenta42:

Kan inte förklara att din kusin tankar dubbelt så snabbt än dig men PSN servrar är verkligen ur dåliga när det gäller till att kunna tanka fort tyvärr.

Det är ju sant att PSN servrarna är kassa när det gäller allt tyvärr :/ och det värkar inte bli bättre heller.

För vi båda skaffa borderlands nu på rean och jag drog igång min typ 5min före han och sen efter typ 10min hade hans laddat ner 850-900mb medans jag låg runt 450mb och då startade jag innan honom så kanske har otur och får dom sega servrarna kanske

Skrivet av Zyie:

Är det inte så att dom har ett gäng olika servrar, där hastigheten kan variera mycket?
Jag har sett folk som streamar, där flera personer sitter på samma uppkoppling, laddar ner/uppdaterar samma spel, men hastigheten kan skilja mycket mellan dom. De har då sagt att det beror på vilken server dom blivit slumpmässigt uppkopplad mot.
Jag vet inte om det är korrekt, men låter inte orimligt.
Det har då alltså mest att göra med hur belastad servern du blir uppkopplad mot är.

Okej så allt handlar om tur när det gäller PSN servrarna? tycker det är dåligt att dom inte fixar bättre servrar med tanke på hur många som använder dom. men jag kan även tycka att internet är generellt segt även på datorn som att sidor laddar segt, filmer/serier laggar men netflix brukar oftast inte ge sig men händer att den slutar ladda.

Så tänkte kasta in merlin i min asus router och se om det blir bättre och få bättre wifi signal eller är det helt onödigt?

Av Herr kanin
Skrivet av TaunyTiger:

Märkligt? Max på PS4 standard är väl 45mbit/s?
Har Pro hastigheter uppåt 280mbit/s? :S

vet ej för enligt vad jag har kommit fram till så har dom inte speedat upp nätverkskortet förutom wifi som nu har 2,4 och 5 ghz men har aldrig fått så högt på mitt gamla ps4 som jag får på pro:t så dom kanske har fixat det med

men måste köra med lan kabel för kör jag via wifi så blir pingen åt skogen och det går inte att spela alls.

Av Herr kanin

Seg nedladdning på Ps4 Pro

Hej vet inte om jag ska lägga denna här eller i konsoltråden.

Men har ett relativt stort problem med nedladdningen på mitt ps4 pro och det är att jag har 250/100 fiber men kusin min som har 100/10 fiber och vanliga ps4rat hämtar hem ett spel nästan dubbelt så snabbt än vad jag gör, tar ca 25-30min för en uppdaterings fil på ca 3,5gb.

Har kontrollerat nätverket på ps4 pro och landar på 280 på nedladdning så funderade på om det hade något med routern och göra.

Har en asus rt-ac68u med kabel dragen till ps4 och går den till en switch som sen även går till datorn och xbox:et så har kört utan switchen emellan men med samma problem så den kan inte va problemet.

så vad tror ni det kan vara? router inställningar eller hos bredbandsleverantören? jag har t3 och han har bahnhof.

Tacksam för svar

Mvh

Av Herr kanin

En lite uppdatering har nu spelat en del på ps4 pro och får lite lagg med HDR läget istället för spelläget dock men har iallafall HDMI UHD Color igång utan problem så det är ju bra och det syns en förbättring i både bild och flyt så att säga får upplösningen 3840x2160 60p

Av Herr kanin
Skrivet av SuperFlugan:

Yes, jag blev nyfiken och hittade denna:

Hade faktiskt inte sett den
Men det flöt på bra mycket bättre än vanliga ps4 iallafall då får man se hur det ser ut på 4k tv:n om det blir någon skillnad på själva grafiken då det inte va så jätte stor skillnad på den fronten i videon men kanske inte är så stor skillnad och kanske därför ps4:at kämpar så med spelet.

Av Herr kanin
Skrivet av SuperFlugan:

Precis, en komprimerad variant. Vill du ha en okomprimerad film är det dock enkelt. Allt du behöver är en dator med bluray-läsare så kan du rippa dina egna filmer med ett program från skivan.

Den som lever får se

Enligt spelsidorna som säljer bf1 så står det att det optimerat för pro modellen

Skrivet av FishTank:

Värt att tänka på är att PS4 Pro inte har stöd för att spela upp 4K material via Bluray spelaren.
http://www.sweclockers.com/nyhet/22637-sony-presenterar-plays...

Det visste jag redan vilket är väldigt dåligt då det är det konsollens reklamer går ut på och sälja 4k upplösningen den klarar så stödjer inte bluray spelaren det

Av Herr kanin
Skrivet av SuperFlugan:

Det behövs en (gratis) uppdatering till spelet av utvecklarna. Spel som är lite nyare och fortf säljer bra har större chans att bli patchade till PS4 pro.

Nej, de är bättre än streaming men är fortf sämre än skiva. Dom är väl mer tänkta som ett alternativ att kolla på andra enheter som tablets, laptops eller då man saknar en blu-ray spelare.

Men då kanske det kan komma till bf1 någon gång framöver

Okej så inget slår en hederlig skiva med andra ord, det är väll att en digital kopia blir komprimerad på ett anorlunda sätt att det tappar kvalité? Men vem vet det kanske kommer att bli riktig 4k på streaming också i framtiden

Av Herr kanin
Skrivet av RHWarrior:

PS4 Pro kan inte globalt köra 4K mm. på gamla spel, utan de måste förbättras och patchas i så fall, så räkna mest med att en del spel släppta från och med nu har 4K m.m. och andra förbättringar, inte gamla, även om vissa kanske blir förbättrade.

Streaming har "alltid" kompression så du får aldrig så bra bild som när en konsoll kopplad direkt till TVn matar ut 4K eller en Blu-Ray spelare gör det.

Oavsett HDR så får du ju hög upplösning vilket i sig är den största biten.

Okej men måste man köpa nya spel som man redan har eller kommer det typ som en uppdatering som ger spelen högre upplösning? tänkte på bf1 och liknande

Skrivet av snajk:

Vi vet inte riktigt hur stödet kommer att se ut för spel framöver men i alla fall alla Sonys egna spel kommer ju att vara snyggare på Pro och sannolikt många andra, men det beror förstås på hur det går för konsollen, om de bedömer det som värt att lägga tiden på att stöda den. Sen att det inte är äkta 4K har inte riktigt så stor betydelse som många tror, renderas spelet i 1800p eller 1440p så ser det bra ut på en 4K-tv, bättre än hur det ser ut på en 1080p-tv, och uppskalningen i Pro är bra mycket mer avancerad och bättre än exempelvis den inbyggda i teven.

Streamingtjänster körs i "äkta 4K", beroende på tjänst och så förstås. Dock kan ju kvaliteten variera rätt rejält ändå. YT i 4K ser exempelvis inte direkt bra ut då det är så hårt komprimerat, Netflix är bättre förstås men ändå inte så nära till exempel UHD-BR eller så. En vanlig 1080p BR har till exempel en datahastighet på 48Mb per sekund vilket är mer än dubbelt så mycket som Netflix 4K-ström och det märks förstås i kvaliteten.

Helt enkelt är det mer än upplösningen som gör bildkvalitet.
Vet ej, mer än att läsa på om modellen i fråga.
Absolut.

Jo jag har ju märkt det med blu-ray filmer att dom är ju riktigt fina medans 4k materialet på netflix inte visas som man hoppas på så det bästa är nog i så fall filmer med fysisk skiva är bättre än streaming men då borde väll digitala kopior va lika bra som skivor? tänkte på sådana man får med i en del blu-ray filmer.

Okej får se om jag hittar något om min tv annars får jag väll ringa samsung och höra

Okej va bra hoppas dom släpper uppdaterings filer för att få bättre upplösning i spel då det inte va så länge sen man skaffa bf1 och känns drygt om jag måste köpa ett helt nytt spel

Av Herr kanin
Skrivet av VexedRelic:

PS4 använder 4K uppskalad upplösning i spel. HDR tekniken är den samma, din tv måste ha stöd för det och har funnits på pc spel länge. HDR kommer förövrigt patchas in på äldre konsoler, men för att HDR skall fungera så måste de även patcha själva spelen för det.

Så länge din TV är 4k så borde de inte vara några problem eftersom signalen fortfarande går via HDMI. Inte helt säker men tror du bara får äkta 4K genom video streaming, som typ Youtube eller Netflix appar på en PS4 Pro, hårdvaran är inte tillräckligt bra för just spel, men bilden kommer se skarpare ut även om den använder en uppskalad teknologi.

Okej så det är inte äkta 4k upplösning på spel men på streaming appar är det äkta 4k? men har ju kollat på ps4 pro på youtube och ps4 pro har även mer detaljer i spelen också men då är det alltså inte så i alla spel utan bara det som är ps4 pro uppgraderat som uncharted 4 och last of us och sånt?

Skrivet av snajk:

HDR innebär fler nyanser för alla färger och högre kontrast. Det är väldigt svårt att illustrera skillnaden på en vanlig skärm men det finns en del promo-bilder som försöker, till exempel: http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/m8H56ijkn8SkqciAeQf9hG.jpg Det är en stor uppgradering, jag skulle säga att det (för mig i alla fall) ger mer än den högre upplösningen i 4K. Dock finns det inte så mycket innehåll som stöder HDR än, framför allt inte på video som film och TV men det är rätt tunt även på spelfronten. Det lär väl ändras nu då båda stora konsollerna stöder HDR dock.

Det är dåligt med kvalitetsstandarder för HDR, den enda som finns är Ultra HD Premium men jag är inte säker på att det ens säljs några sådana apparater i Sverige (eller så marknadsför man inte med standarden även om man stöder den). Det skiljer ganska rejält mellan olika apparater som säger sig stöda HDR tyvärr. En del har input-lag när man kör HDR och andra kan inte visa färgerna korrekt trots påstått HDR-stöd. Det bästa sättet att välja en TV är nog att läsa recensioner där recensenten verkar veta vad hen pratar om

Tackar för ett väl utformat svar nu vet jag ju lite mer iallafall men går det att testa något för och se om man har stöd för hdr10? för kollar jag bildinställningar så har jag en HDMI UHD color inställning.

Skrivet av Laxpudding:

Som @snajk skriver. HDR i den betydelse som kommer med TV-apparater finns inte på något PC-spel (möjligtvis på experimentstadiet) som är kapabel att aktivera exempelvis en HDR10-signal med rätt sorts metadata, EOTF, färgdjup och så vidare

HDR, eller mer korrekt beskrivet tone mapping-teknik, som finns sedan länge på spel, ibyggd i Phonens kamera, Photoshop och så vidare, handlar om att komprimera HDR till SDR och de traditionella signalformaten som inte kan beskriva HDR.

@Herr kanin: Jag är oklar ifall den modellen verkligen klarar HDR10-signalen som PS4Pro använder. Du bör se efter ett test där detta verifieras. Annars är modellen ett steg upp, KS7005 den som verkligen fungerar med HDR.

Okej så om jag köper ps4 pro så kanske jag inte kan använda den riktigt fullt ut som det ska vara? men borde ju bli bättre än ett vanligt ps4 på 4k tv?

Av Herr kanin

Funkar min tv till Ps4 pro?

Hej jag tänkte köpa Ps4 pro och har kollat runt om att en del 4k tv apparater inte stödjer fullt ut med upplösningen så undrar då om min tv gör det?

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/UE55KU6075XXE/s...

Det står ju HDR på den men vet inte om det finns mer sorters HDR och varför den är så viktig med ps4 pro.

Så då vänder jag mig till er som är lite mer insatta

Tacksam för svar

Av Herr kanin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Hmm. Kanske är något med din internetlina? Du har inte möjlighet att testa datorn hos någon kompis på deras nät? Annars får du nog höra med acer så det inte är något känt problem med din modell.

Okej får göra det, men har en htpc i vardagsrummet och den laggar inte på netflix (kör dock kabel i den) men stationära jag hade innan bärbara laggade inte heller och den körde jag wifi med så allt är mysko här
men jag har ju både intel och nvidia grafikdrivrutiner på dator från start och tycker det borde gå emot varandra och varför har jag två grafikdrivrutiner överhuvudtaget?

Av Herr kanin
Skrivet av jOnÄTÄn:

Testa appen den fungerar bra på alla mina datorer.

Har testat appen till windows 10 men samma problem där tyvärr :/ så vet inte vad det kan va då inget annat fryser till utan bara netflix

Skickades från m.sweclockers.com