Inlägg

Inlägg som ForseN har skrivit i forumet
Av ForseN

USB Overdrive eller SteerMouse löser biffen

Av ForseN

Nu löste jag problemet! Safari startar nu. Jag hade glömt att ta bort Glims i Library/Application Support i rooten. Hade bara gjort det för mitt konto.

Nästa problem är att jag inte kan surfa med skiten. Det bara laddar o laddar när jag försöker gå in på sån sida. Funkar i Firefox...

Av ForseN

Nya Safari kraschar

Tjo!

Körde software update häromdagen o då uppdaterades även Safari till 4.0.2 eller nåt liknande (har kört 3.x innan). När jag nu startar Safari kraschar det direkt. Min första tanke var att det var nån plugin som jävlades. Så jag gick in i Library/Application support o tog bort Glims och Adblock. Men det kraschar lika snabbt som innan. har även testat att installera om det men får samma fel.

Jag funderar på om jag har fått väck de gamla pluginsen helt? Eller har nån en annan lösning?

Av ForseN

Jag har inte testat så vet ej. Sök annars på "widget + rss" eller liknande för fler.

Av ForseN
Av ForseN

Har samma problem. Har även problemet att touchpadens scrolling speed ställer om sig till lägsta när man haft i en extern mus. Det är också extremt störande.

Men jag älskar min MacBook ändå

Av ForseN

Angående byta fönster: Lär dig använda Expose. Fyra fingrar neråt på touchpaden eller F3.

Av ForseN

Hjälp med applescript

Hej!

Har min kära MacBook kopplad till extern mus när jag sitter med den hemma. När denna kopplas in så ställs min trackpad scrolling speed om. Väldigt skumt. Hur som helst så tänkte jag fixa ett applescript som ställer tillbaka detta åt mig när jag kopplar ur musen o arbetar "ute i fält" igen.

Kan ingenting om detta men här är mitt resultat än så länge:

tell application "System Preferences" activate set current pane to pane "Trackpad" tell application "System Events" try tell application process "System Preferences" tell window "Trackpad" set value of value indicator 1 of slider 1 of window "Trackpad" to 2 end tell end tell tell application "System Preferences" to close the first window end try end tell end tell

Den lyckas komma in i trackpad-fönstret men när den väl kommit tid fattar den inte att jag vill ställa om slidern så det händer inget mer. Någon som kan hjälpa?

Av ForseN

VHS till datorn

Hej!

Jag har några VHS-band som jag skulle vilja överföra till datorn på något sätt för att sedan eventuellt bränna ut på dvd-skivor. Hur gör man detta och vad behöver jag för utrustning?

MVH

Av ForseN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flipp
Annars lär väl en Macbook också vara ett alternativ? Den uppfyller nog alla dina kriterier ovan, om alla program du använder inte finns till Mac kan du ju också installera XP eller Vista på den.

Den uppfyller allt utom priset.

Av ForseN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dibb
Vet någon om den ens finns kombot ctrl + shift i os x så att man kan markera ett ord, som i windows?

alt + shift

Av ForseN

Lär dig "tappa" istället, bra mkt skönare och är helt ljudlöst.

Av ForseN

Vill också veta. Detta är enda anledningen till att jag inte kör Adium. Kontaktlisten går att få snygg men konversationerna ser ju för fan förjävliga ut.

Av ForseN

Vet inte riktigt vad det gör för skillnad när jag berättat vilka utgångar båda enheterna har men kan väl skriva ner det när jag kollat upp det. Är inte hemma hos henne för tillfället.

Av ForseN

Koppla laptop till tv - problem

Hej!

Ska hjälpa min flickvän att koppla hennes laptop till hennes TV. Problemet är att datorn bara har en VGA-utgång, thats it. TV:n har HDMI, scart och composite. Så hur löses detta lättast o framförallt billigast?

Jag tänkte först köpa ett PCMCIA grafikkort med dvi till henne men det kostade ju typ 1500 spänn, som halva datorn.

Skulle en sån här kunna funka? http://www.dustin.se/pd_5010066741.aspx. Står t.ex på denna sidan att en sån kabel inte funkar http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/faq.html#dustin

Men varför säljs i sådana fall en sån kabel?

Hur som helst, billigaste o smidigaste lösningen på detta problem?

Tack på förhand

Av ForseN

Annars kan du sätta upp en liten ftp-server på nån av burkarna bara o föra över filerna på det sättet. Finns små enkla programvaror för detta.

Av ForseN

Tack tipsen alla. Har själv varit inne lite på en Canon så ska kolla upp de nämnda modellerna lite mer.

Av ForseN

Tack för tipset. Visste dock redan om de sidorna. Men som du säger finns det vääääldigt mycket att välja på där och jag tänkte att lite tips kunde hjälpa mig att "narrow it down" litegrann.

Av ForseN

Köp av icke allt för avancerad kamera - hjälp!

Hej!

En god vän till mig har tänkt att införskaffa en digitalkamera och jag lovade att hjälpa henne. Hennes kriterier är väl inte så stora men den får väl inte kosta så mkt mer än 2000. Den ska mest användas till fest- och semesterbilder.

Något jag också tror hon skulle gilla är väl om den inte direkt slukar batterier eller att den tar alltför lång tid på sig att ta kortet efter man tryckt på knappen (vet inte vad det kallas).

Det finns en uppsjö av kameror där ute så därför vänder jag mig till er.

Några tips?

Tack på förhand!

Av ForseN

Högerklicka på filen > öppna med > välj program > välj ditt program och kryssa i "ancänd alltid detta program för att öppna denna filtypen"