Inlägg

Inlägg som Aduun har skrivit i forumet
Av Aduun

Det är en TFT LCD PLS skärm, PLS står då för Plane to Line Switching.
Går att läsa lite mer om denna typ av skärm här: http://www.sweclockers.com/nyhet/13143-samsung-visar-skarmar-...

Har själv beställt en Samsung Galaxy Tab 10.1, men bara för att jag fick den löjligt billigt när jag förnyade mitt fiber.

Av Aduun

Tack så jättemycket för svaren, men måste dessvärre vara en char variabel som jag fattat det iaf.

Så här är uppgiften formulerad:

Skapa ett program som låter användaren skriva in sitt namn (både för- och efternamn). Hela det inmatade namnet ska lagras i en enda char variabel. Då detta är gjort anropas en funktion som skriver ut namnet med efternamnet först. Förutom variabeln som inmatningen sker till, skall endast variabler av int typ användas.

Har knappt haft något om strings alls än, och verkligen inget som kommer i närheten av vad ni skriver. Står lite vagt om strings i slutet av studieboken, strlen strcpy strcmp strcat kring strängfunktioner är allt.

Av Aduun

Hjälp, C++ byta ordning på ord i en variabel?

Har en uppgift som jag spenderat timmar på att försöka klura ut, sökt i böcker och på internet.

Uppgiften i sig går ut på att man ska skapa en char variabel som tar för och efternamn från en inmatning. Därefter ska man kalla på en funktion som lägger efternamnet före förnamnet. Det får bara vara en char variabel och resten får endast vara int variabler.

Rent tankemässigt har jag funderat på om det finns nåt som känner av skillnaden mellan space och tecken och delar variabeln efter det.
Men skulle inte förvåna mig om det var något jättebasic som man missat i sitt sökande på ett ärke kommando som löser allt.