Inlägg

Inlägg som Taraz har skrivit i forumet
Av Taraz

Svarar på min egen tråd här. Det fick bli en snabb och enkel lösning på det hela. Lämnade tillbaka Bose och köpte ett par Sennheiser SR 170 istället. Dessa var lite mera plug en play om man säger så. Funkar mycket bra och basen är mycket bättre än Bose lurarna. Kanske inte lika klart ljud men definitivt bra ljud. Sen släppte ju även Bose lurarna ut och in mycket ljud. Dom var lite halv isolerade, dessa sennheiser är helt slutna. Finns ju RS 180 för dom som vill ha öppna, läste även någonstans att dom har lite bättre ljud.

Så var det problemet löst

//Taraz

Av Taraz

Bose AE2w bluetooth anslutnings problem

Hej

Jag var och skulle kolla runt och prova lite hörlurar i affären idag. Egentligen skulle jag väll inte köpa några lurar utan jag tänkte beställa på internet senare MEN nu blev det ett impulsköp av just dessa Bose AE2w.

Det är alltså ett par trådlösa bluetooth hörlurar. När jag provade dom i affären så blev jag glatt överraskad. Bra ljud, mycket klart ljud. Kanske lite lite bas men men. Dom känns inte att dom sitter på skallen heller för dom väger absolut ingenting!

Men till mitt problem då. På min Sony xperia z1 compact så funkar allt klockrent och ljudet är mycket bra (har bara testat bandit radio appen ännu men det får räcka för min del).

Men sedan när jag skulle koppla dessa till min laptop. Asus G750J. Då blev det problem. Först så gick det hur bra som helst att ansluta men ljudet var riktigt kasst.. Nu kan jag inte ens ansluta dom längre efter lite fifflande. Jag vill ju ha samma ljud som i mobilen annars är det ingen mening. Dom funkar för övrigt också EXTREMT bra när man kopplar dom till datorn via den smidiga sladden man får med. Man kan ju välja att använda själva bluetooth grejen eller ta bort den och bara använda vanlig 3,5? sladd istället.

Är det någon annan som har samma problem? Jag vill inte ha ett par trådlösa hörlurar som jag måste använda sladden för att få ut nå ljud i datorn. Jag funderar redan på att lämna tillbaka dom men ljudet är så satans najs med sladden (och i telefon) =(

//Taraz

Av Taraz

Det hade jag faktiskt ingen aning om. Om det nu är så det är så ska jag självklart försöka få tillbaka pengarna istället för jag köpte inte med något presentkort från början.

Av Taraz

Känns som att jag måste ha sett fel när det gäller 32 och 80 ohm. I den där recensionen låter det ju som att 80 ohm hörlurarna är mycket bättre. Jag har inga planer på att koppla mina till ipod eller någon telefon heller för den delen.

Känns som dom där hörlurarna blir ett självklart val när man är låst till Komplett, ja kanske till och med om jag inte hade varit det.

PS. Det står till och med på Komplett att 32 ohm är för den som lyssnar via ipod, mobil, mp3 osv så ja. I failed

Av Taraz

Hörlurar på Komplett...

Tjosan

Nu är det så att jag ska skicka tillbaka mina gamla hörlurar till Komplett och om allt går enligt plan så kommer jag få tillbaka pengarna. Men nu kommer jag till mitt problem. Jag kommer antagligen bara kunna få ett presentkort så jag måste köpa något nytt på komplett. Har dock inte fått detta bekräftat ännu men jag antar att det är så det blir.

Nu är det så att jag vill ha ett par hörlurar som är slutna precis som mina nuvarande med skillnaden att jag nu vill ha hörlurar för musik och inte nå spelhörlurar. För ska jag vara ärlig så stänger jag ändå alltid av spelljudet och lyssnar på musik istället (Spelljud är väll ändå värdelöst ). Dom får kosta max 1600kr. Nu är det bara hörlurar jag ska köpa till och börja med så ljudkort och sånt behöver ni inte bry er om i denna tråd, det får jag återkomma med.

Jag har läst runt mycket på sweclockers och det verkar ju finnas några bra alternativ i den prisklassen. MEN jag hittar dom inte på komplett :(...

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=499134#extra Det där är väll dom ända jag hittar som jag har sett att folk har nämnt men dom är 80 ohm. Det verkar som att dom flesta har tipsat om 32 ohms hörlurarna men på komplett så kostar dom 2400kr = för mycket. Så vad är skillnaden mellan dom, jag är sämst på sånt så jag har ingen aning. Är 80 ohms hörlurarna värdelösa?

Jag tar gärna tips om andra hörlurar från komplett om det finns några som är bättre/lika bra. Men som sagt så vet jag väldigt lite så därför måste jag fråga någon som vet.

//Taraz

Av Taraz
Skrivet av Hastigt:

Du är lika medveten som resten är att STORA delar av sånahär sidor innehåller piratkopierade grejer, så lägg bara ner..

Sedan när folk säger GO ANON etc, men snälla.. Dom åstadkommer inte ett skit. Folk som är för sånt här är för att inte myndigheter etc ska kunna göra som dom vill, men vadå kolla hur mkt megaupload ägarna har tjänat också, börjar bli samma visa där att dom tjänar ohyggliga mängder av pengar på andra. Så jag kunde ej bry mig om själva händelsen, båda sidorna är felande i det här.

Så du tycker alltså att mydigheter ska får göra vad dom vill?

Av Taraz

Vi sitter flera på samma internet och när vi ska försöka spela exempelvis SC2 så hänger sig min dator och precis då dör även internet för alla andra i huset.

Det verkar inte ha något med routern att göra heller eftersom internet dör för både folk i routern och dom som sitter i modemet.

Av Taraz

Konstigt fel, vissa spel dödar datorn/internet.

Hej

Jag har ett enligt mig väldigt konstigt problem med min dator. När jag startar Starcraft 2, Need for Speed shift 2 eller Diablo 2 så hänger sig min dator och internet dör.

Jag kan spela exempelvis Tibia och vissa andra spel utan problem. Jag har aldrig haft ett liknande fel, det enda jag vet är att mina hårddiskar är gamla och kanske håller på att krascha eftersom min dator bara blir segare och segare men det borde väl inte döda Internet i hela huset?
Jag kopiera in lite text från en dxdiag på vad jag har för dator just nu (processorn ska uppgraderas). Jag ser även att mitt bios verkar rätt gammalt, kanske borde uppdatera?

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.101026-1503)
System Model: P5E Deluxe
BIOS: BIOS Date: 06/20/08 21:58:20 Ver: 08.00.12
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4096MB RAM
Page File: 2157MB used, 6030MB available
DirectX Version: DirectX 11
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 64bit Unicode
Card name: ATI Radeon HD 5900 Series

\\Taraz

Av Taraz

Fick ett litet problem här dock.

Varför kan jag inte göra minnet till en DOS startup disk? :S

//Taraz

Av Taraz

Låter bra det för det är inte mitt minne

Av Taraz

Jag såg i guiden att man ska ha ett USB-minne och formatera det och hålla på.

Vad exakt händer med USB-minnet när man gör som det står på guiden? Det blir väll inte oanvändbart för vanliga endamål efter hoppas jag

Sry för att jag är noobish

//Taraz

Av Taraz

Okejj jag får väl försöka fixa det då.

Tack för ett snabbt svar

//Taraz

Av Taraz

Fläktkontroll till 5970?

Är det bara jag eller finns det ingen fläktkontroll till 5970?

Har provat alla olika program jag kan hitta men det går inte att ändra fläkthastighet i något av dem. Fläkten verkar ju inte ändra hastighet själv heller så skulle vara bra med en fläktkontroll.
Är detta ett problem med bara XFX kort eller har fler märken samma problem?

//Taraz

Av Taraz

Battlefield Bad Company 2.

Helt klart värt pengarna om man gillar sniper Klart bästa sniper spelet jag spelat.

Av Taraz

Hörlurar för 200kr räcker väll jävligt bra?

Av Taraz

När jag köpte den datorn jag använder nu så fick jag problem med att den inte starta alls, skärmen var svart. Men till slut så kom jag fram till att felet var så enkelt som för många distanser under moderkortet. Det kom jag fram till efter att jag hade gjort som cossie_martin sa att helt enkelt montera utanför lådan.

Av Taraz

Nehh jag använde Expertool ATI till att höjja fläkt hastigheten eftersom den va på lågt när jag inte gjorde någonting åt det. Jag har ett 4870x2 som blir ganska varmt med det ska ju tydligen klara av hög värme också. Fast jag tycker att grafikkortet borde ha fattat att höjja sin fläkt mer själv och inte att jag vart tvungen att höjja fläkten själv. Tror fläkten stod på runt 20% i hastighet innan jag skaffa expertool ATI, kommer inte ihåg temperaturen men när jag höjde fläkthastigheten så vart grafikkortet jävligt svalt men antagligen för sent.

Dumt grafikkort har säkert bränt sig själv ja men jag är endå glad om jag får byta grafikkort

Av Taraz

Svullna kondensatorer betyder alltså att man måste byta antingen grafikkort eller nätaggregat då?

Nog för att jag inte skulle ha något emot det men endå bra att veta.

Av Taraz

Det där med formatera låter bra, ska nog göra det så snart som möjligt. Har endå för mycket skit på datorn

Av Taraz

Problem med datorn: HALP :D

Jag har haft problem med grafikbuggar en tid nu men innan jag skyller 100% på mitt grafikkort så vill jag fråga några saker

För det första så får jag bara grafikbuggar ibland, plus att det var värre innan jag skaffade EXPERTool ATI så jag kunde styra grafikkortfläckten själv.

Nu har ett annat problem dygt upp också, det är att när jag startar datorn första gången efter att den har stått stilla under en längre tid så står det på skärmen.
"No signal" och så lyser den orange. Då startar jag om datorn några gånger och till slut så startar den med grafikbuggar.
Då måste jag antingen bara vänta några extra sekunder så försvinner grafikbuggarna eller så startar jag om datorn en gång till så funkar den felfritt.

Jag fattar bara inte hur ett grafikkort kan funka helt felfritt på alla spel och allt när jag väl har lyckats starta den utan grafikbuggar. Därför undrar jag om det kan vara någonting annat än grafikkortet som är trasigt eller om det är så att grafikkortet är halvt trasigt?

//Taraz