Inlägg

Inlägg som Tacca har skrivit i forumet
Av Tacca

Nej det är nog inte ett sådan enkelt fel hoppas jag. Hela tangentbordet slutar att svara på vettiga kommandon. ESC skickar en till skrivbordet. Det går inte att mata in text. Musenkommandon fungerar dåligt och tex windowsknappen fungerar inte när man trycker på den. Knepigt. Har testat att uppdatera lite drivrutiner och ser om det blir bättre. Se om problemet dyker upp igen.

Av Tacca

ESC skickar tillbaka mig till tangentbord och inmatning slutar fungera

Jag har haft problem med att det ibland uppstår ett problem med mitt tangentbord. När jag ibland spelar så kan mitt tangentbord strula. När jag trycker på ESC så kommer jag till skrivbordet och textinmatningen slutar att fungera. Detta problem har dykt upp både med ett Ducky tangentbord och ett Logitech G710 så det verkar inte vara relaterat till tangentbordet. Ibland efter man frustrerat försökt trycka på alla knappar så fungerar det igen men har inte lyckat lista ut om det är någon särskild tangentbordsekvens som löst detta. Har även haft problemet efter en ominstallation av Win 8.1 så jag undrar vad det kan vara. Någon som har något förslag hur man kan felsöka?

Av Tacca

Datorn stänger oväntat av sig när man spelar

Jag har precis dagarna byggt en ny dator efter ett par års uppehåll med pcbyggande. Var lite sugen på att spela igen.

Jag byggde en AMD baserad PC med en Phenom II X2 3Ghz och 4 gig DDR3 minne. Köpte ett ASUS moderkort MA478T-E och ett PowerColor Radeon4890 grafikkort.

Inget är överklockat eller så och jag har ett nätagg på 620W.

När jag har spelat Rainbow Six Vegas 2 två gånger och båda gångerna så har datorn bara stängt av sig plötsligt och inte gått att starta förrän en liten stund. Det tog två timmar första gången och drygt 6 h spelande den andra gången. (Har bara spelat GRAW2 en gång innan en längre tid så jag vet inte om spelet har någon betydelse). Jag har dragit ut sladden efteråt men vet ärligt talat inte om det hade någon betydelse eller om det bara var tiden som gick.

När jag har kollat temperaturen så tycker jag inte att varken processorn eller grafikkortet är särskilt varmt (har inte kunnat se hur det ser ut i avstängningsögonblicket). Datorn brukar väl heller inte stänga av sig utan mer hänga sig om jag minns rätt. Men jag vet ärligt talat inte.

Någon som kan ha en tanke på vad det kan vara för problem som kan ge upphov till detta plötsliga avstängning?

Jag kör Windows 7 RTM som operativ.

Av Tacca

Jag har tittat på deras hemsida och den är lite skum. Söker man på drivrutiner till xp och integrerade kort så hittar man varken RS300 listade eller IGP9100 som den kallas med. Det finns bara nyare. Det går dock hitta information om chipsettet. Tror dock att det verkar som att nätverkskortet kan variera mellan olika tillverkare. Jag har testat lite olika varianter och det kanske är någon realtek variant. Realteks hemsida hänvisar dock till de enskilda tillverkarnas hemsida.

Irriterande.

Av Tacca

Nätverk Pundit-R - drivrutiner

Jag har en ett par år gammal ASUS Pundit-R baserad på ATIs RS300 chipset. Tyvärr har jag tappat bort min skiva med drivrutiner. Jag har inte kunnat hitta några drivrutiner någonstans. På ASUS hemsida finns det alla drivrutiner förutom LAN drivisar. Har prövat de drivrutiner som finns till andra Pundit modeller men det fungerar inte.

Vet någon vad det kan var man kan hitta en fungerande drivrutin?

Av Tacca

Systemövervakning med centrino

Jag försökt hitta ett program där jag kan övervaka processortempen på min bärbara med centrinochipset.

Jag har testat Motherboard Monitor och CPUCool men de hittar inget temp. Det kanske inte finns några inbyggda tempsensorer i Pentium M eller så kanske de är de programmen som inte stödjer Intel 855 chipsettet. Är det någon somo vet hur man kan få det att funka?

Dator:

Compaq Presario X1000 Pentium M 1,4 Ghz, 512 Mb RAM, 40 Gb HD. Win XP Home.

Tack på förhand

Tobias

Av Tacca

Dlink 714P+ Trådlöst

Jag försöker att få igång mitt min nya Router för att koppla ihop min stationära dator med min nya bärbara centrino.

Jag är kass på detta men har kopplat ihop routern med TELIA ADSL modemet och fått igång Internet på den stationära som är kopplad direkt till Routern. Men jag får inte routern att sända. Lampan för WLAN lyser inte och självklart hittar inte min bärbara något närverk.

Är det några inställningar i routern som skall ställas in för att den skall sända? Eller är routern trasig eller är jag bara klantig?

Jag famlar i mörkret. Tacksam för tips och hjälp.

Jag har en D-Link 714P+.

Har Win XP.

/Tobias

Av Tacca

Logitech Cordless Desktop MX Bluetooth till Win98

Jag funderar på att köpa ett bluetoothtangentbord/mus till en dator som har win98. Det står dock att det kräver win2000/Xp. Finns det någon som har prövat till win98?

Tobias

Av Tacca

Det gick inte som jag hoppades. Jag får den inte att ladda awdflash från disken.

Jag lade till en autoexec.bat fil på disken men det fanns dock ingen att ersätta.

Av Tacca

Intressant

Det sista låter för bra för att vara sant men jag skall testa detta när jag kommer hem från jobbet. Hoppas det funkar.

a:\awd802.exe backup.bin /py /Sb /sn /cc /cp /cd /R

Låter dock lite knepigt att hitta rätt sträng. Har aldrig sett växlarna innan.

Är det så här man skall göra?

a:\awdflash.exe KM33808.bin /sn/py/cc/ (namn på bios)

(växlarna enligt http://www.epox.nl/english/support/bios.htm)

Av Tacca

Ja det är en möjlighet. Fast det verkar nästan vara i samma nivå som att köpa ett nytt. Fast mycket jobbigare.

Trist historia det här.

Av Tacca

Dator bootar inte efter biosflash

Efter att att köpt ett Epox 8KMM3I med KM400 chip så passade jag att flasha till det senaste bioset.

Gag använde mig av en bootbar dosdisk och flashade med AWDFLASH och det verkade som om det inte var några problem. Men tyvärr så postar bara systemet men går inte vidare.

Man kommer inte åt setupen utan den säger bara please wait och inget mer.

Jag har rensat Cmos och tagit ut delarna och satt tillbaka igen.

Hela systemet fungerade utmärkt innan jag flashade. Men ville ha ett nyare bios som hade lite mer funktioner.

Svar ja, jag ångrar att jag gjorde detta extraarbete.

Finns det något sätt att fixa detta? Eller är kortet rökt? Ingen ide och skaffa ett nytt bios från Epox och be någon installera det. Det är ett såpass billigt kort. Då är det bara att bita i det sura äpplet och köpa ett nytt.

Någon som har någon bättre idé?

Av Tacca

För 2500 kr får du ett par Sennheiser HD600. Bra lurar.

Av Tacca
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gaaaaaa
Terratec 6Fire LT kopplat till en X-Can v2 som driver ett par HD580

Funderar starkt på att byta kabeln på HD580orna till någon bättre, nån som har något tipps (förutom Clou Cables kablar)?

Det finns inte så många kablar till Sennheiser att köpa vad jag vet. Red Jaspis/ Blue Jaspis från Clou Cable finns att köpa i flera butiker i Sverige. Jag har ett par HD600/X-CAN V2 men Red Jaspis och visst låter de bra. Kabeln är dock lite styv och en del retar sig på detta. Men jag sitter för det mesta still så jag kan leva med det.

När det gäller andra kablar så finns det alltid Equinox-kablen från Stefan Audioart. Den har fått fin kritik och skall vara mindre styv än Red Jaspis. Kostar dock typ 200 dollar dvs betydligt mer än Red Jaspis. Finns även en kabel från Cardas som har fått fin kritik den med. Kostar typ 150 dollar. Jag har inte sett dessa i Sverige vilket betyder att man skall beställa från USA vilket innebär en ytterligare fördyring.

Hoppas att det gav något. Lycka till med letandet.

Av Tacca

Jag har även köpt dessa lurar på db och jag får ett brummande när jag använder microfonen. Har man inte mikrofonen inkopplad låter det helt ok men när man kopplar in mikrofonen får man ett hummande ljud i bakgrunden.

Jag har prövat hos kompisar och det är samma fel där. Jag skall skicka tillbaka lurarna. De måste vara trasiga.

Plastiga var de oxå. Inte direkt Sennheiser HD600 kvalitet.