Inlägg

Inlägg som MrIzze har skrivit i forumet
Av MrIzze

Roller Coaster Tycoon!

Av MrIzze

Leta efter en datorskärm till hemmakontoret. 24-tum, USB-C.

Av MrIzze
Skrivet av DavidtheDoom:

Ja, jo, jag tänkte fel, självklart är det så.
Däremot säger du att du bara jobbade två månader, hur många kronor total skatt blir det som svenska staten hämtar hem från dig? Du kan inte få pengar från staten, bara minska skatten som betalas in till "noll".

Ja, det är jag medveten om. I mitt fall hamnar den slutliga skatten på ungefär 9000. Vilket var det som fick mig konfunderad från början i och med att det med andra ord finns ”utrymme” för att nyttja nästan hela avdraget från underskott av kapital.

Av MrIzze
Skrivet av DavidtheDoom:

Behövs ju lite mer info men du kan inte dra av skatt matchande underskottat på annat än kapitalvinster. Så har du inte massa kapitalvinster så blir det svårt att få ner skatten.

Det stämmer väl ändå inte? 30% av underskottet av kapital dras väl rakt av på summan skatt som ska betalas? Betald ränta räknas ju till exempel som underskott av kapital.

EDIT: Vilket borde betyda att jag får en skattereduktion för underskott av kapital på ~56000*0,3=16800. Som jag ju är långt ifrån.

Av MrIzze

Jag har ett underskott av kapital på 56 635 men får endast en skattereduktion för underskott av kapital på 4320. Jag jobbade bara 2 månader i Sverige under 2023, kan det påverka? Det finns "utrymme" för en större reduktion innan jag hamnar på 0 så jag förstår inte riktigt varför det har blivit såhär. Någon med lite expertis på området som kan förklara?

Av MrIzze

Control har jag varit lite småsugen på! Kanske dags att dra igång Xboxet igen för första gången på länge.

Av MrIzze

Jag hade blivit glad om jag vann ett pussel från Jan van Haasteren.

Av MrIzze

Glass är åtminstone mindre onyttigt när det kommer till kalorier än allt du listade, förutom grönsakerna då. I min mening dessutom betydligt godare än både chips och godis!

Av MrIzze
Skrivet av LeVvE:

Jäkla fina DS-spel du fått tag i!

Av MrIzze

Någon som har erfarenhet av att äga och köra elbil utan att ha möjlighet att ladda bilen hemma? Funkar det över huvud taget? Hur blir priset jämfört med att bara köra och tanka en vanlig bensinare?

Av MrIzze

Har blivit mest Switch där jag spelade igenom Hollow Knight i somras. Otroligt bra spel! Men kan nog vara så att Nintendo DS kommer att gå om under sluttampen av året då jag är mitt i en nuzlocke-genomspelning av Pokemon Soulsilver. En kombo av att det krävs mycket grinding, lätt att plocka upp och köra lite när som helst och det faktum att jag älskar spelet gör att timmarna snabbt tickar på.

Av MrIzze

Jobbar på ett av världens största IT-företag på Irland och har en förvånansvärt risig jobbdator. 13-tums skärm som dessutom endast är FullHD och bara en USB-A ingång är det jag ogillar mest. Använder den oftast dockad men de tillfällen då jag inte gör det önskar jag mig en rejäl uppgradering.

Av MrIzze

En Apple Watch. Helst Series 7 för att få ner priset ytterligare.

Av MrIzze

Har ett Xbox Series S som jag endast spelat Gamepass-spel på hittills och är jättenöjd. Men Modern Warfare 2 lockar verkligen då jag älskat de tidigare spelen, både rebooten och originalen. Men att köpa det digitalt på Xbox Store kostar 879 kronor! Där har nog en gräns passerats för min del när det kommer till vad jag kan tänka mig att lägga på ett enskilt spel.

Av MrIzze
Skrivet av xervz:

10000€ sign-on-bonus

Har hört att detta är rätt vanligt utomlands, men har aldrig hört att någon i min bekantskapskrets blivit erbjuden detta i Sverige.
Någon här som varit med om det i Sverige?

Jag känner inte heller någon som blivit erbjuden det i Sverige. Kom bara som en positiv överraskning när jag fick erbjudandet.

Av MrIzze
Skrivet av MrIzze:

Börjar nytt jobb i februari efter att ha varit på nuvarande företag sen jag tog examen för 3,5 år sedan.

Yrke: Backend-programmerare
Erfarenhet: 3,5 år
Lön: 55000
Ålder: 27
Utbildning: Civilingenjör
Placering: Göteborg
Friskvård: 3750

Det blev nytt jobb igen lite tidigare än planerat men jag blev erbjuden ett jobb på ett stort amerikanskt IT-företag i Dublin som jag verkligen inte ville tacka nej till. Börjar i mitten av september och ser verkligen framemot det!

Yrke: Backend-programmerare
Erfarenhet: 4,5 år
Lön: 89000€ i grundlön/år + 20000$ aktier/år + upp till 20% av grundlön i bonus/år
Ålder: 28
Utbildning: Civilingenjör
Placering: Dublin
Övrigt: Mycket hjälp med flytt inkl. 4000€ i "flyttpengar"+ 10000€ sign-on-bonus

Av MrIzze

Stort fan av GeoGuessr och har kört lite då och då som tidsfördriv länge!

Fick till en riktigt bra omgång på dagens karta.

Av MrIzze

Min favorit för stunden är overnight oats gjord på 1dl havregryn, 1dl vaniljkvarg, 1dl havredryck, salt och kanel. Toppas med bär och skivad banan (och jordnötssmör om jag vill lyxa till det). Skitsmidigt att göra en stor batch och ha några dagar.

Av MrIzze

Den påminner väldigt mycket om hårddiskburen jag hade i mitt gamla Define 3.

Av MrIzze

Väntar otåligt på min nya Canyon Endurace 7 RB som ska levereras någon gång i mitten på maj. För träning är det egentligen uteslutande löpning som gäller för mig, men är riktigt sugen på att ta en lite lagom lång cykeltur när den dyker upp.