Inlägg

Inlägg som klantiga har skrivit i forumet
Av klantiga

Hej, har också precis blivit utsatt för detta, dock inte klickat på länken. Vart bor ni? Jag bor i Örebro.

Av klantiga

Har nu provat att boota med 2 olika USB minnen innehållandes den senaste programvaran för windows via bootcamp assistenten. Det gick fortsatt inte, samma sak, kan välja om jag vill starta datorn i felsäkert läge (vilket inte funkar) eller starta windows normalt med tangentbordet. Men wips, när jag är inne och ska skriva in mitt datornamn och användarnamn är de som döda, förutsatt att lasermusen lyser (vilket den gjort även tidigare, glömde nämna det). Fan, vad ska jag göra? prova att installera om hela skiten och riskera att jag bara kommer till samma problematik igen? eller kan jag på något sätt ansluta usb tangentbordet till min bärbara dator som har win 7 och bootcamp installerat och på något sätt kopiera in de rätta drivrutinerna och (eller allt i windows mappen från mavericks) lösa problemet på det sättet? :S

Av klantiga

Don W tack för ditt svar!

Din beskrivning i första stycket stämmer precis och du har uppfattat mig alldeles rätt. Musen och tangentbordet fungerade således under hela installationsfasen fram till den punkt jag nämnt ovan.

Det lustiga är att jag följt bootcamp assistentens punkter och laddat hem drivrutiner på den en usb sticka. Läste på apples hemsida och ett antal forum där dem rekommenderade att dessa drivrutiner lades på en skild disk från windows 7 skivan.

Det som är saken är att bootcamp hjälpen inte startas i windows och således tycks jag ej komma vidare. Får prova igen i eftermiddag och återkomma med ett svar på hur det har gått! Tack så länge!

Av klantiga

Hjälp! Tangentbordsproblem vid installation av Win 7 imac

Hej!

Har precis installerat windows 7 på min imac, när jag ska starta upp datorn och "datorn förbereds för användning för första gången" slutar plötsligt mitt tangentbord att sluta, likaså min mus. Jag kan alltså varken skriva in ett användarnamn eller namn på datorn. Händer samma sak oavsett om jag använder apples trådlösa tangentbord/mus eller ett tangentbord/mus anslutna via USB.
Det konstiga är att båda alternativen fungerar felfritt i tidigare steg under installationen samt steget innan då jag väljer om jag vill starta datorn normalt eller via de olika felsäkra lägena. Inga av de felsäkra lägena fungerar då jag startar datorn för första gången.

Hur kan jag komma vidare? Vet inte vad jag ska göra, försökt att hitta information på internet men inget dyker upp :/

Extremt tacksam för hjälp!

/Klantiga

Av klantiga

Hjälp med att sälja dator

Hallå där allesammans, jag skulle behöva lite assistans. Köpte och byggde ihop en dator för drygt 3 år sedan som jag inte längre har något behov av. (Den fungerar alldeles utmärkt).
Köpte datorn för en bit över 16 000 men jag har verkligen ingen aning vad jag kan tänkas sälja den för. Tänkte dra upp en annons på blocket. Någon som har några tips på vad jag kan tänkas försöka få in för pengar? Vore grymt tacksam för lite assistans. Bifogar en lista över datorns specifikationer nedan

Vänligen

Kalle

INTEL CORE I7 920 2.66GHZ 8MB S-1366

Gigabyte GA-EX58-UD3R, X58, Socket-1366
CrossFireX, DDR3, ATX,

Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9
Kit w/3x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Core i7

NZXT HUSH, Black Aluminum Front, 2X Blue
LED Fans, Screwless design,(Without PSU)

CORSAIR TX 650W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V

Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5
PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, HDCP, Full-Retail

Intel® X25-M SSD 80GB 2,5"
SATA2, read/write speed of up to 250MB/70MB sec,
MLC, Gen.2

2 st WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 1TB SATA/300 32MB

USB2 multikortläsare 3.5" svart för
CF I/II,MMC,RS MMC,MMC
Plus,SD,SDHC,miniSD,microSD,MS (Pro, Duo),SM,xD
(bulk)

Samsung DVD-brännare SH-S222L/BEBE
Dual, Lightscribe, Black, IDE, OEM

DELL 2209WA ULTRASHARP 22# TFT TCO-03 BLACK

Av klantiga

Jo det har du kanske rätt i... kändes bara som att alla hetsade mot corsair
+ att jag var lite halvsugen på ett modulärt kort också men som du säger så kanske det är klokast att få det utbytt.

Av klantiga

ZALMAN 850W-HP SILENT kanske kan vara något istället?

Av klantiga

Med den feedback jag fått så tror jag att jag satsar på ett nytt nätaggregat kanske runt 750w av annan fabrikant. Ska försöka få dustin att köpa tillbaka aggregatet eller byta till annan fabrikant. Någon som har några specifika tips utöver de som nämnts i tråden?

Tusen tack för alla svar btw, uppskattas verkligen! ;D

Av klantiga

Men isf har det med antsträngningen av att dra min dator, eftersom det inte hördes något från min brors dator?

Av klantiga

Nätaggregat, missljud corsair tx650w

Hej sweclockers!

Jag har haft min dator i snart ett år och under tiden har jag stått ut med ett missljud, bifogar ett youtubeklipp som inte är gjort av mig men som är väldigt snarlikt (YouTube - Gigabyte X58A-UD5 / Corsair TX 750 W Whine). Provade nätaggregatet i min brors dator och då lät det ingenting (dock mindre kraftig dator). Tycker mig kunna lokalisera missljudet till antingen någonstans på moderkortet, kanske det inbyggda ljudkortet på kortet eller som jag tror möjligast nätaggregatet. Har hört av mig till dustin och jag får returnera nätaggregatet. Har inte så jättemycket pengar för tillfället och vill helst av allt undvika att betala retur/felsökningskosnader. Någon haft liknande problem eller har något hum om vad problemet är?? Vore väldigt tacksam för hjälp.

Mvh kalle

I datorn sitter följande:

-Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9
Kit w/3x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Core i7

-Gigabyte GA-EX58-UD3R, X58, Socket-1366
CrossFireX, DDR3, ATX, GbLAN, Firewire, 2xPCI-Ex(2.0)x16

-NZXT HUSH, Black Aluminum Front, 2X Blue
LED Fans, Screwless design,(Without PSU)

-USB2 multikortläsare 3.5" svart för
CF I/II,MMC,RS MMC,MMC Plus,SD,SDHC,miniSD,microSD,MS (Pro, Duo),SM,xD
(bulk)

-Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5
PCI-Express 2.0, 2xDVI-I, HDMI, HDCP, Full-Retail

-Intel® X25-M SSD 80GB 2,5"
SATA2, read/write speed of up to 250MB/70MB sec, MLC, Gen.2

-Samsung DVD-brännare SH-S222L/BEBE
Dual, Lightscribe, Black, IDE, OEM

-CORSAIR TX 650W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V
INTEL CORE I7 920 2.66GHZ 8MB S-1366

-2 st WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 1TB SATA/300 32MB

Av klantiga

Stora problem med mitt nätverkskort ;/

Hej!
Både jag och min bror kör dwa-547 i våra datorer, jag vet inte vad som är felet men vi har väldiga problem med att konfigurera detta kort. I min dator har jag dubbla trådlösa kort, ett extra gigabyte kort och jag har provat inaktiverat detta för att de inte ska störa ut varandra. Hittar inte nätverket även om routern står i samma rum. har varit såhär sen vi köpte korten, fruktansvärt besvikna. Har läst lite om Atheros uppdateringar som kanske kan fixa detta. Är det någon som har haft liknande problem? vill bara hitta mitt kära nätverk, Tips???

vänliga hälsnignar kalle

Av klantiga

hehe nejdå, var lite problem med att initalisera disken, har engelskt windows o hittade inte rätt plats är så van med xp ;)... vart lite trubbel men det löste sig efter lite. CHeers

Av klantiga

fick igång den tack för hjälpen puss!

Av klantiga

Datorn hittar inte min andra hårddisk

Hej! Sitter med ett ihopplock på ett par månader som nu när jag satt in min andra hårddisk en Western Digital Caviar Green 1TB SATA2 inte hittas tänkt som backuphårddisk. Har pluggat in den som vanligt i en SATA kontakt... Har någon någon erfarenhet av detta? har provat hitta den och provat lite olika av de kontakter som finns. Står lite stilla i huvudet just nu någon som har något tips om vad jag ska prova med?

Vore väldigt tacksam för hjälp.

Med vänliga hälsningar Kalle

Av klantiga

Skolan var ansluten, hittade en kontaktperson på min skola som jag mailade. Sjukt tacksam är jag för hjälpen vore helt underbart att spara 1100;- om det går i lås! Tusen tack för hjälpen guys, u made my day! KRAMIZ!

Av klantiga

Är det sant funkar det för alla? trodde bara att det gällde teknikstudenter.

MVH kalle

Av klantiga

Windows 7 Vilken version??

Hej! Jag har en ny dator som är två månader gammal med i7 920 6gb ram mm. Är student och får därmed köpa windows 7 professional 64 för 1095:-, eller ultimate 64 för 1495:-. Stämmer det verkligen att det bara är bitlocker och språkmöjligheterna som skiljer sig åt?? Har riktigt dålig koll på Windows 7 och vilket jag borde köpa. Vad är mest värt? det skiljer ändå 400 kronor och jag är som sagt student Vore väldigt tacksam för tips/åsikter.

MVh kalle

Av klantiga

Hej! Jag har precis haft det felet du beskriver, konstiga små elektroniska ljud oregelbundet. Hittade lösningen, det måste vara ngn glapp på fronthögtalar frontkontakten. Ljudet försvann direkt när jag kopplade in hörlurarna/högtalarna där bak!

Har ett liknande system dock ett gigabyte moderkort

corsair 6502
Gigabyte GA-EX58
i7 920
saphire radeon 4890
corsair 6ggb ram
nzxt hush

mvh kalle

Av klantiga

Kan lägga till att en av knapparna "phase led" lyser rött, den översta kan detta ha ngt med problemet att göra?

Av klantiga

Hjälp!

Hej!

Igår satte jag äntligen ihop min stationära dator som jag köpt del för del. Den gick igång, jag installerade windows vista ultimate 64bit installerade alla drivrutiner och körde en windows update. Men när jag väl uppdaterat och skulle starta om datorn så tog detta lång tid och jag fick fram en bluescreen där det stod något i stilen om att datorn skulle stänga av sig själv för att inte något skulle skadas. När jag väl startade upp datorn gick jag in i BIOS för att se på temperaturen på datorn och den låg på runt 45-52 grader. Tyckte nämligen att den kändes varmare efter att fläktarna gått ganska högt. Gick ut ur bios och valde att lämna utan att spara, alltså jag tryckte J och sen ut.

Nu när jag startar upp datorn startar allt igång, men den bara startar om och om igen. Kommer inte fram så jag kan starta BIOS kommer bara inte varje omstart fram ett meddelande, "Scanning BIOS image in hard drive...
"Bios autorecovering......"
Vad har hänt? jag har läst på internet/instruktionsboken att det finns något som heter clear CMOS. Har försökt utföra detta nu 2 ggr men utan ngt resultat. Hittade ej rätt "jumper" så jag tog delvis ut batteriet över natten sen rörde jag pinnarna med en skruvmejsel i en minut (stod så enligt GIGABYTES instruktionsbok) Hur vet jag vilka pinnar jag ska ha? Jag vill bara komma in och köra med "orginal BIOS" även om jag tror att jag inte ändrat något. Men inget händer bara samma meddelande igen! Har ett USB tangentbord som ej hinner starta upp innan den startar om igen, ska jag försöka köpa ett billigt nytt "alternativa gamla kopplingen" och försöka trycka "delete"? Provade även att starta med olika minneskonfigiurationer för att se om det kunde vara fel men det blir likadant. Är det någon som har erfarenheter av detta? Har jag förstört datorn? Vad kan jag göra? Ringa tekniker? Har en SSD disk som jag har windows på kan det spöka? har provat att koppla ur båda mina hdd och DVDläsaren samt att bara köra DVD läsaren.

Har ett Gigabyte GA-EX58-UD3R, X58, Socket-1366, CrossFireX, DDR3, ATX, GbLAN, Firewire, 2xPCI-Ex(2.0)x16 btw.

Väldigt tacksam för svar

Mvh kalle (väldigt orolig just nu)