Inlägg

Inlägg som Pinguulol har skrivit i forumet
Av Pinguulol

När jag uppgraderade till Win10 så var min Synology osynlig i Windows Explorer, Detta löste det för mig

Av Pinguulol
Skrivet av balloo84:

Bort med 5.25" platserna och krymp så att mATX blir största moderkortsstorleken som stöds så hade jag funderat på ett köp.

Skickades från m.sweclockers.com

Låter som att du vill ha Phanteks Enthoo EVOLV

Av Pinguulol

http://i.imgur.com/r4Wfji4.jpg

Kenneth Cole KC9342

Av Pinguulol

Öppna startmenyn, skriv msconfig och öppna den, gå till boot fliken och kryssa i Safe boot så kommer du in i felsäkert läge vid nästa uppstart. Sen så måste du kryssa ur den när du är klar.

Av Pinguulol
Skrivet av MrOrsh:

Tack för svaret. Av någon anledning fungerade det helt plötsligt att installera helt och hållet via boot camp assistenten. Gjorde en hel reset av iMacen som en sista sak att testa, uppdaterade osx till senaste versionen och laddade hem alla uppdateringar. Sen klagade inte boot camp ett dugg.

Konstigt, men det funkade.

Allt verkar fungera bra i windows 10 bortsett från en sak: Wi-fi:n segar stundtals ner totalt och ibland kan jag inte ladda valfri internetsida alls. Testat att installera om drivrutinerna som boot camp laddade ner för det trådlösa nätverkskortet (Broadcom) men det verkar inte göra någon skillnad.

Antar att det kanske är så att det helt enkelt saknas drivrutiner för wi-fi på iMac för windows 10. Men vore kul att få det att fungera utan att behöva vänta på att Apple officiellt ska släppa stödet för windows 10 i bott camp.

Alla tips på vad som kan testas för att få wi-fi att fungera som det ska är väldigt uppskattade!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag fick problem med bootcamp drivrutiner till wifi på min Retina 15" efter att jag uppdaterade OSX & installerade om Win7 med nya drivisar, så problemet är inte unikt för Win10

Jag löste det genom att testa lite olika äldre drivrutiner, kör nu med 5.106.198.19 från 2012-04-05.

Testa det här http://www.msitgeek.com/fixing-windows-8-wifi-issues-in-bootc...
http://superuser.com/questions/954184/disable-automatic-drive...

Av Pinguulol
Av Pinguulol
Skrivet av cyzed:

Vad spelar det för roll om det är anslutningskabel eller installationskabel? De överför data precis lika bra.

Suger hårt om du vid senare tillfälle måste byta kabel pga otillräcklig skärmning etc.

Av Pinguulol

Förvånad att så många röstar nej.

CS och DotA började som moddar vilka många spenderar pengar på idag.

Detta betyder inte att alla moddar kommer att kosta $$$ i framtiden.

Är inte säker men tror dom som skapar skins till DotA2 har liknande deal och kan ha det som heltidsjobb.

Av Pinguulol

Kolla dina installerade program, finns sånna som kan smyga med när du installerar andra program och bara klickar accept i installers, är det någon du inte känner igen så googlar du namnet så vet du om det är skit eller ej.

Dessa program lägger till extensions/addons, toolbars, ändrar sökmotorer etc i dina webbläsare

Efter att du har avinstallerat programmet så måste du ta bort extension/addon i chrome/firefox och ändra sökmotor tillbaka till tex google.com

Här är ett exempel http://malwaretips.com/blogs/search-ask-com-removal/

Av Pinguulol

Dungeon Keeper 1 & 2
Half-Life 1 & 2
Warcraft 3 ( med custom maps )
Dota 2
World of Warcraft ( 95%+ av gametime i Vanilla och TBC )
Counter Strike
Heroes of Might and Magic 3
Day of Defeat: Source

Mina mest spelade spel, ingen speciell ordning

Av Pinguulol
Skrivet av Arazand:

Eftersom även om ni har Pip på skärmen så kommer ni inte kunna gå in med era muspekare på den andres del av skärmen och göra ändringar.

Går med program som Input Director och Mouse without Borders (styra mus & tangetbord inputs över nätverk)

Av Pinguulol

Låter som AppData

Av Pinguulol

Asus PB287Q med HD7950 Mini Displayport, bara att glömma eller finns det kanske någon kabel som fungerar?

Av Pinguulol
Av Pinguulol
Skrivet av Tuvok:

Jag har aldrig hört talas om USB BIOS Flashback. Vad är det?

Om du har en bootbar usb sticka/cd med BIOS/UEFI så hittar moderkortet den automatiskt och kan flasha om det är corrupt etc utan att först gå in i BIOS/UEFI

Av Pinguulol
Skrivet av XFTality:

Har en Retina Macbook Pro, batteritiden blir 60-70% sämre när Windows 8 körs. Kan tänka mig att Macbook Air-modellerna hamnar där också :/

Har en 15" Retina och kör Windows via bootcamp, en av anledningarna till att batteritiden blir lidande är att den switchar inte grafik så Windows kör bara på GT650 24/7 medans OS X switchar till HD4000 vid idle, Air lider inte av detta då den bara har Intels integrerade

Edit: missade att zOlid redan hade skrivit.

Av Pinguulol

Synd att man inte kan ladda den med micro usb som MX Performance, G700, G700S etc, har ändå en sån sladd liggandes vid datorn för att ladda mobilen.

Av Pinguulol
Skrivet av Zotamedu:

Nu jämför du olika saker. Om du har två lika stora skärmar, en med 720p och en med 1440p så kommer de se exakt likadana ut om båda visar en källa med 720p. Detta beror på att 1440p är en multipel av 720p. 1080p på en 1440p kommer bli högre upplösning men lider av skalningsartifakter.

Så om du spelar i 1080p på en 4K-skärm kommer det se precis ut som om du spelade på en 1080p-skärm som var lika stor. Detta för att 4K har exakt fyra gånger så många pixlar så istället för en pixel så visar den fyra pixlar vilket ger perfekt skalning.

Kanske var otydlig men vad jag menar är att 720p är värdelöst på en så stor skärm som 27" oavsett native skalning eller ej (alltså dator skärm som man kanske sitter max 1 meter ifrån) "pixlarna" blir 4ggr så stora.

Jämför med en 32" 1080p tv som du sitter nära, allt ser grynigt ut.

Använder själv 27" 1440p och lirar spel i antingen fullscreen eller windowed 1080p som jag sitter max 70cm ifrån om jag inte slackar och lutar mig bakåt i stolen.

Av Pinguulol
Skrivet av loefet:

Det är ju bara att välja i inställningarna i spelet. Gör samma sak på min 1440p skärm, kör spel i 720p när datorn inte orkar med, skalar finfint.

Ush, alla säger att 720p skalar så bra en 1440 skärm men jag tycker det fortfarande ser värdelöst ut, 1080p ser många gånger bättre ut på en 1440 skärm enligt mig

Av Pinguulol

Rekommenderar Silverstone Sugo SG05B med inkluderat 450w nätagg för m-itx, går att köra GTX670 i den burken, dock inte de med långa 680 PCBs

Har byggt en tyst liten sån själv med Ivy Bridge och HD5850 med stor kylare http://www.sweclockers.com/galleri/10259-silverstone-sg05b-mi...