Inlägg

Inlägg som Vcz har skrivit i forumet
Av Vcz

Jag har funnit att dessa är rätt trevliga för att installera prylar i rack, finns säkert mindre kit att köpa men dom är toppenbra!

https://www.dustinhome.se/product/5011164546/rackstuds-v2-rod...

Det du behöver i kabelväg är en LC-SC Singlemode UPC Fiberpatch. likt denna:
https://www.dustinhome.se/product/5011247453/--natverkskabel?...

Tänk på att du behöver någon typ av SFP för din UDM Pro också. och det ska vara en BiDi SFP med korrekta våglängder. Kan gå att använda SFPn som sitter i din fiberkonverter men det kan jag inte garantera.

Med Vänliga Hälsningar

Av Vcz
Skrivet av Geckod:

Kanske, dock har jag haft infektion i kroppen sedan 16:e sep.
Jag hade exakt samma i armarna innan. Kunde inte lyfta en vattenkanna, men det börjar bli bättre nu.
Dock började det i benet nu för kanske 1 vecka sen, men började bli kasst sedan i helgen.

Så tror bara det är samma infektion.
Har liksom haft ont / svullen på halsen, nacken, kinden, bröstet, ryggen, ena pungkulan och urinröret samt armarna då.
Så känns som det är samma jag haft hela tiden bara att hela min kropp måste ha det eller nått.
Var inne på vårdcentralen och nämnde det faktiskt när jag var inne. De skulle nämna det för läkaren.
Skulle hämta en sådan piss kopp.
Ska dit på torsdag annars och lämna prov. Se om mina njurar blivit bättre.

Kontakta Vården pronto, hade liknande symptom i vintras, gubbgrinade ett par dagar men ringde tillslut 1177 och dom blev skapligt förbannade på mig, blev hämtad med ambulans mitt i natten och efter ett par svängar i MR och skiktröntgen etc så visade det sig att jag hade en hjärntumör som blödde och pressade på högra hjärnhalvan, Opererades akut den 3e januari och mår nu toppen.

Lyssna på kroppen för fan!

Av Vcz

Nu ska jag vara lite jobbig med dig och säga som vem som helst som har haft med någon typ av TAC och göra tidigare.

Byt till original SFP. Även om dina DirekTronik SFP är brandade för Juniper så kan det balla ur rätt ordentligt vid en mjukvaruuppdatering i switchar. byt även alla patchar på vägen, kolla STP så det är korrekt konfigurerat i båda switcharna.

Är det direktkopplat ODF - ODF eller har du Korskoppling på vägen, om så byt även patcharna där och säkerställ att det används korrekta SingleMode patchar överallt kolla även APC/UPC och se till så att det är korrekt hela vägen. APC på UPC ökar på dämpningen rätt ordentligt.

Av Vcz

I brist på finare drycker (dom är slut) så kläms det melleruds pilsner på löpande band just nu

Av Vcz

Asus GL552VW "hemmadatorn" spelar etc på den, kör Ubuntu Budgie 18.10 , det mesta funkade out of the box inga större problem vad jag har märkt.

HP EliteBook x360 1030 G3 "Jobbdatorn" Kör Ubuntu 18.10, mycket funkar inte, fingerprint reader, vissa FN knappar typ brightness etc (funkar dock med snusk-läget) lite små buggar men i det stora så funkar det okej, har gått och blivit lite lätt allergisk mot Windows, körde det fram till nån månad sedan, måste dock köra en Windows 10 i en vBox VM för vissa verktyg jag använder i tjänsten som ej fungerar över huvudtaget under Linux, typ Ekahau Site Survey Pro och Skype(USCH). Värt att nämna är att jag jobbar som nätverkskonsult så linux passar mig som handen i handsken. Maskinen gör det jag vill göra när jag vill göra det.

Av Vcz
Skrivet av Exxovion:

Då det inom en snar framtid kommer ske en liten tillökning i familjen i form av en liten ynklig varelse kallad bebis så har det blivit dags att fundera på vilken bil man ska byta till.

Behovet är att få in två vuxna, ett kommande barn, två små hundar samt barnvagn. Sedan också lite packning för några dagars besök hos t.ex. föräldrarna.

Eftersom vi idag kör Audi A3 SB så är det främst A4 Avant jag är intresserad utav, och ska i samband med service nästa vecka prova en sådan.

Bilar motsvarande A4 som jag tittat på är BMW 3-serie, Mercedes C-klass, VW Golf eller Volvo V60. Övriga har inte fångat mitt intresse.

V60:n uteslöt jag dock omgående eftersom jag tidigare kört en sådan under längre tid och trivs inte med den modellen.

Bara en sådan liten skitsak som förvaringsutrymmet längst fram i mittkonsolen där jag lägger t.ex. solglasögonen är lite av en "dealbreaker" och ett absolut minimikrav för mig. Såhär ser A3:an ut. https://cdn.blocket.com/static/1/original/81/8146591807.jpg

I V60:n är det inte lika enkelt åtkomligt då det är bakom "panelen" i mittkonsolen. Även förvaringsfacken i dörrarna är lite sämre designade. https://cdn.blocket.com/static/0/original/09/0934329200.jpg

I övrigt när det gäller utrustning så har jag egentligen inte alls några krav. Det jag har idag är vanlig farthållare, p-sensorer bak samt 2-zons klimatanläggning. Detta tillhör ju standardutrustningen på de flesta nya bilar idag.

Vilken av dessa modeller skulle ni välja, och varför?

EDIT: Begagnat från modellår 2016- och som inte gått mer än ca 4000 mil är vad jag främst riktat in mig på. Då är det fortfarande en så gott som ny bil men man sparar en rejäl summa i och med värdeminskningen.

Mitt stora tips är Skoda Superb, har för ca 1 månad sedan hämtat ut min, Sväljer allt jag kastar in i den utan problem, har en 8 åring som sitter på bilkudde, en 1.5åring som har bakåtvänd bilstol Britax My Way Plus, och snart en pytte som kommer sitta i babyskydd, vid provmontering av alla stolar sitter både jag och min sambo som kungar i förar och passagerarsäte, barnen får plats utan några problem i baksätet. På detta så går en Buggaboo Donkey 2 tvillingvagn med både liggdel, sittdel och ram tilsammans med matkassar / bagage vid resor in ledigt i bagaget. Valet för mig föll enkelt på Skodan då den känns precis som en VW/Audi men är snäppet större än både Passat och A6an. Kör 150hk TDI AddBlue med DSG7an. Efter en månad med 250mil ca bakom mig så kan jag enkelt konstatera att jag nog aldrig har varit såhär nöjd med en bil någonsin. Ett extra gotti gott gott är att den är hiskeligt snål om man kör den korrekt, senaste tripmätaren står på 1100km och reserven är inte äns nära.

MVH
Vcz

Av Vcz

Hej! nej detta kommer ej fungera, CA-Moduler är enbart för tjänster som använder sig av programkort för autentisering, BBB autentiserar sig med ett användarnamn och en aktiveringskod så du är fast med din "HD-Box"

MVH

Av Vcz

Bara jag som tycker att detta är helt oskäligt?

https://www.blocket.se/orebro/Extrem_vattenkyld_speldator_wor...

Av Vcz
Skrivet av Aeig:

Vad är problemet, marknaden är fri och du väljer vad du vill handla och vart du vill köpa det.

"Lagom girigt" skriver du i mailet till Netonnet, det är motsägelsefullt då du själv framstår som girig eftersom du uppmärksammar denna blygsamma höjning.

Är det någon form av rättighet att köpa billig elektronik?

MVH

Självklart är marknaden fri och jag väljer själv var jag vill köpa produkten/produkterna, problemet ligger snarare i att detta har blivit en väldigt ful vana hos många butiker både vid "Blackfriday" och vid mellandagsreor osv, min poäng med denna tråden är att uppmärksamma det och även ifrågasätta detta beteende hos butiker.

Av Vcz

NetOnNet höjer priset på Sony Smart Watch 3 Classic Black

Såg idag till min "förvåning" att NetOnNet lagom till blackfriday höjer priset på Sony Smart Watch 3 Classic Black från 799:- till 999:- nu återstår det roliga och se ifall dom sänker igen på fredag. Trodde verkligen företagen hade lärt sig att detta inte fungerar då vi konsumenter har blivit mer och mer medvetna.

Skickade detta till deras kundtjänst och väntar med spänning på deras svar:
"Hur kommer det sig att ni lagom till blackfriday höjer priset på Sony Smart Watch 3 Classic Black från 799kr till 999kr? Lagom girigt.... sänk priset till det det var i fredags den 18/11 och ta ner priset ytterligare på fredag!"

MVH
Vcz

Av Vcz

Köpråd Asus X555L

Hej alla som gömmer sig för solen dessa dagar nu till min frågeställning.
Jag ska studera Server och Virtualiseringsspecialist till hösten och har insett att jag har ett behov av en Laptop för mina studier.
Jag har nu fått erbjudande av min kära storasyster att köpa hennes nästintill nya Asus X555L i5 5200U, 8GB DDR3L, 128GB SSD.
Min fundering är ifall detta räcker till, eventuell virtualisering kommer jag köra på min HP N54L som jag tunnlar till så laptopen kommer vara förskonad från det iallafall, det som oroar mig är SSDns storlek och ytterligare att det bara finns 1 Slot för en 2.5" enhet.
Tror ni mina vänner att denna laptop räcker för mina behov?

MVH
Vcz

Av Vcz
Skrivet av Wip3:

Och då menar jag inte med hastigheten, som jag vet kommer bli bättre.

Jag kommer snart att få fiber dragen till vårt hus och jag undrar lite hur ni som har bytt från ADSL (eller annat?) till fiber,
upplever hur tillgängligheten är? Om ni har haft problem med uppkopplingen till Internet, om det har förbättrats?

Visst fiber kan som koppar bli avgrävd mm, men har fiber än bättre "up time" än ADSL?
Är fiber en mer säkrare teknik än koppar?

Klart att Fiber har en högre uptime och är på de flesta sätt bättre än DSL.
Yttre åverkan så som avgrävd fiber eller att en privatperson tycker att det är en bra idé att flytta sin konverter etc till ett annat rum är ju ett "större" problem med fiber, Telekabel kan du alltid löda/skarva på valfritt sätt men fibern är ju avsevärt mycket känsligare för skador.
Det bästa med dsl är att det är enkelt att åtgärda, kontra det sämsta med fiber är att det krävs så pyttelite för att det ska gå sönder.
Men tro mig, du kommer inte bli missnöjd med fiber sålänge du inte får för dig att göra något dumt.

/ Vcz

Av Vcz

Högerklicka på disken och välj formatera

/ Vcz

Av Vcz

Tja, Är HDDn helt ny? Då måste den formateras, detta gör du enklast i Kontrollpanelen > Datorhantering > Diskhantering.

Av Vcz

Hej, först o främst lär du reda ut dina begrepp, pratar du Mbit/s eller MB/s då det är en ganska stor skillnad på detta. Misstänker att du har en 100/20 Mbit/s lina och om jag får till matten hyfsat så tankar du ner dina uppdateringar i ca 40Mbit/s altså lite mindre än hälften av din bandbredd.
Om du å andra sidan skulle ha en 90/20Mb/s lina så skulle du ha teoretiska bandbreddshastigheter på 720Mbit/s nedströms och 160Mbit/s uppströms.

MVH / Vcz

Av Vcz

Omstart på router via strömadaptern och när det är gjort kör du en ipconfig /release och sedan ipconfig /renew på alla klienterna, du vill inte komma åt routern via 192.168.0.1 då det tyder på att DHCP/NAT fortfarande är påslaget i routern.

MVH / Vcz

Av Vcz
Skrivet av BengtssonOG:

jag såg nu när jag kollade på system i kontroll panelen att på minnena står det att bara (2,98 GB usable) menar dom att datorn bara använder 3 gb? när jag har 8?

Edit:

Kan det bero på att jag har win7 32 bit?

Hej, ja det är nog en av anledningarna. Byt till 64bit så borde allt rulla på mycket bättre.

MVH / Vcz

Av Vcz

Låter helt klart OK! själv kör man en h60 rev1 på en Phenom II x6 1090T ligger på 32c med chrome och i full load går han inte över 46c

/ Vcz

Av Vcz

Svar ja , det finns kombinationsuttag dock kostar dessa en slant! har ingen ÅF i hvuudet just nu men gräv runt på ze world wide web och du lär finna något.

/Vcz

Av Vcz

Högerklicka på länken och välj "Spara Som" så får du välja destinationsmapp.

/ Vcz