Inlägg

Inlägg som JoockeG har skrivit i forumet
Av JoockeG

Kylning i trächassi (annorlunda form)

Tjena överväger att bygga ett chassi av spånplatta eller plywood eller dylikt i ungefär HTPC-form, kanske åter lite lägre i höjd.
Hur tror ni det bästa sättet att lösa kylningen är? Två insug ett utblås? var ska man placera dessa? Fram, på sidan?

Tacksam för alla svar!

Av JoockeG

Trächassi, fästa moderkort.

Tjena, har sett diskussioner om detta innan men aldrig hittat någåt klart svar. Om jag har ett trächassi och ska fästa moderkort (vill ha det så billigt som möjligt), då bör jag väl kunna borra och limma fast distanser istället för att lägga pengar på moderkortsplåt? Trä är ju ingen bra ledare i vilket fall?

Av JoockeG

Skapa en bootbar partition med WinXP

Tjena. Innan ni klagar så kan jag säga att jag har googlat och kollat runt som fan men inte hittat något svar. Jag har en dator som inte har fungerande CD-läsare eller USB-port. har heller inte möjlighet till RIC server så kan inte installera via nätverk. Måste blåsa in Windows XP på den. Har kommit fram till att jag kan ju koppla in hårddisken i en annan dator och skapa en bootbar partition med XP på. Frågan är alltså hur Jag gör detta enklast?

Mvh Jocke

Av JoockeG

Det är en Netgear DGN2000, med Wlan..

Det är en installationsskiva. Som kör igenom vad som ska anslutas var och testar anslutningarna. Brukar heller inte använda sådana, men får nigen anslutning när Jag kopplar in den utan att göra något. Känns inte som skivan gör så jättemycket men det är precis i slutet när det testar att connecta med routern skulle jag gissa på som den säger att routern inte svarar.

Tack för ditt svar!

Av JoockeG

Netgear router svarar inte vid installation

Tjena håller på att installera en netgear router och det går bra den får kosntakt och allting men i slutet så säger den att routern inte svarar, antivirus och brandvägg är av. Vad kan det vara?

Av JoockeG

Ingen som vet vad som kan ha hänt?

Av JoockeG

Förstörd skärm - spricka

Tjena, har lyckats kvadda skärmen på en laptop. Det hände när jag lyfte med ett handgrepp om övre delen av skärmen och pressade tummen direkt mot skärmen. Det började med att området där Jag hållt tummen blev svart "döda pixlar". Sedan sträckte skadan ut sig i en spricka tvärsöver skärmen. Ingen djup spricka men en lätt buktning som syns tydligt. Nu har det gått så långt som på bilden nedan och har svårt att förstå vad det faktiskt är?

http://i384.photobucket.com/albums/oo290/j__0_cke/DSC00772.jpg

Min första tanke var att det lagas genom att byta skärmglaset? Eller vad säger ni?

Av JoockeG

Tackar för svaren. Vet endast att datorn är en Acer, inte mer än det. Men ska kolla lite på Acer's hemsida.
Jag har inte suttit mycket vid den datorn och vet inte hur han gjorde med instruktioner och skivor när han installerade den, eller hur gammal den är överhuvudtaget.

Men antar att när man använder återställningspartitionen så är det så att man bootar ifrån den eller dylikt? I vilket fall tror Jag det blir lättare att köra en vanlig formatering och installering från Windows skiva. Ger mig inte på att göra image filer heller det är mest onödigt arbete.

Tack igen i alla fall nu vart man lite klokare.

EDIT: Han började snacka om det här med systemåterställning, finns detta alltid inne i Windows eller behövs diverse skivor och manualer även till detta?

Av JoockeG

Windows XP frågor angående formatering utan originalskiva m.m.

Tjena har en kompis som behöver hjälp med att formatera sin hårddisk och installera Windows XP på nytt. Han har ingen Windows skiva utan fick datorn med windows på utan skiva. Nu undrar Jag om jag behöver skaffa en XPskiva eller om jag på något sätt kan skapa en skiva utifrån det som finns installerat, återställningsdisk eller dylikt? En fråga till: i Windows XP, kan man söka automatiskt efter drivrutiner i enhetshanteraren som i Vista eller behövs det göra manuellt?

Av JoockeG

Jättelitet slutsteg.

Tjena tänkte dra in två små 4" koaxialer i bilen, dock använder Jag alla ingångarna på stereon och tänkte därför om det finns något väldigt litet slutsteg som Jag kan koppla på lågnivåutgången som går att gömma fram i bilen, i handskfack t.ex.?

// Jocke

Av JoockeG

Verkar rätt svåra att får bort, troligen inte meningen. Några förslag på hur Jag kan få det att passa?

Av JoockeG

Jo jag funderade på det, inte säker på om det går att ta bort men ska testa det. Tror Jag har fattat fästena rätt men de är helt enkelt okompitabla med detta grafikkortet. Får köra på skruvar om de är möjliga att ta bort, annars vet Jag inte vad Jag ska ta mig till.

Av JoockeG

Så långt har jag nog gjort rätt men det är det att grafikkortet passar liksom inte. Det är GTX 460 som tar två platser, en för anslutningar och en för luftflöde. När kortet passar in i plasten så sitter anslutningarna fel och när anslutningarna sitter rätt så passar inte kortet med plasten...skitsvårt att förklara, tack för svaret!

Av JoockeG

Revoltec Rhodium chassifråga

Tjena håller på att installera datorkomponenter i ett Revoltec Rhodium chassi och har stött på ett problem.

Hur ska Jag fästa grafikkortet? Har försökt på alla sätt och vis men det vill sig inte. Förstår inte riktigt användningen av de svarta plastfästena som pilen pekar på i bilden nedan. Känns som de bara är i vägen.... Någon som vet?

http://i384.photobucket.com/albums/oo290/j__0_cke/listan11.jpg

Av JoockeG

Ingen som har en aning?
http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/940304-inaktivera-al...
Ska man göra så kanske, undrar om det skulle fixa det?

I värsta fall kanske en ominstallation av Windows om inget annat hjälper, om det nu åtgärdar problemet.

Av JoockeG

Ljudproblem efter byte av grafikkrot

Har fått problem med ljudet efter Jag bytte grafikkort i en dator. Bytte från ett Ati-kort utan HDMI-portar till ett GeForce med HDMI. Innan fungerade ljudet perfekt och Jag körde på enheten High Definition Audio. Efter bytet så har enheten bytt namn till "High Definition Audio (HDMI)". Windows säger att ingen ljudenhet finns. Jag ansluter högtalarna till moderkortets 3.5 mm. Själva problemet är att Windows inte hittar en användbar ljudenhet. Jag antar att detta beror på att den enhet Jag använde till 3.5 mm innan nu används till HDMI. Men hur ska Jag lösa detta? Hittar ingen nVidia-kontroll panel någonstans där man kan konfigurera egenskaper för portar. Har även testat att disabla, avinstallera ljudenheter men inget har fungerat.

Hjälp uppskattas

Av JoockeG

Bas till billjud - tips

Tjena. Har en 850 från 93 som har originalhögtalare i dörrarna och hatthylla. Känner dock att ljudet är platt och vill ha mer bas. Söker alltså något till att boosta basen i bilen, antingen en baslåda eller kanske ett rör? Inte alls bestämt mig ännu. Dock vill Jag inte ha några dyra grejor och budgeten ligger på runt 1000lappen. Därför blir väl låda+steg för dyrt. Tänkte att ett aktivt subrör kanske blir bra? Har ni några tips på var man skulle kunna placera det? Eller andra förslag?

Tack på förhand

Av JoockeG

PC-skärm bättre bild än TV?

Hallå.
Snackade med en kille som påstod att PC-skärmar alltid levererar bättre bild än TV-apparater (om man använder TV som datorskärm). Fattar inte vilken faktor inom bildskärmsprestanda han menar är bättre om det nu stämmer? Säg att du har en LCD-datorskärm med upplösningen 1920x1080 och en LCD-TV med samma, samt kopplar båda med HDMI eller DVI (digital videoöverförning). Datorskärmen har kanske 65 Hz bildfrekvens och TVn 100 Hz. Skärmen är 24" och TVn 32". Då får man väl fan inte ut bättre bild ur datorskärmen än TVn? Eller har Jag helt missat något?
Var bara tvungen att fråga

Av JoockeG

Grafikproblem i Doom 3

Tjena. Vi har en dator här hemma som har ett problem med grafiken i spelet Doom 3. Datorn är relativt gammal och använder ett Radeon X1650 (inget höjdarkort, Jag vet). Problemet är att grafiken ser helt konstigt ut och väldigt ljus, som om några lager saknas. T.ex. så är personers ögon helt vita. Väldigt svårt att förklara men kan fixa en bild om det behövs. Har inga problem med FPS i lägre inställningar men hur Jag än konfigurerar video-inställningar kvarstår detta problem. Vet inte om det är grafikkortet som helt enkelt är för kasst, men skulle knappt tro det. Andra spel t.ex. Warcraft 3 fungerar utan några liknande problem. Jag kör dessutom spelet på ett Geforce 8600 GT på min dator utan problem. Vet inte om det kan ha något med värme att göra? För processorfläkten står och spinner som ett as i 5300 RPM under liret. Misstänkte först att det var något med DirectX men allt sådant är uppdaterat.
Så vad tror ni att det kan bero på? Är det värt att beställa något nytt kort för några hundralappar eller det kanske inte ens är problemet?

Av JoockeG

Är din TP-kabel parttvinnad då? Eller har Jag fel när Jag säger att man behöver en sådan för att koppla ihop två datorer utan switch/router/hub?