Inlägg

Inlägg som jabberwock har skrivit i forumet
Av jabberwock

Ps - nu har jag gjort en kraschanalys med WhoCrashed och där står
This was likely caused by the following module: fwpkclnt.sys
Bugcheck code: 0xA (0x0, 0x2, 0x1, 0x8220EFE9)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Dump file: C:\Windows\Minidump\Mini041810-03.dmp
file path: C:\Windows\system32\drivers\fwpkclnt.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: FWP/IPsec Kernel-Mode API
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect, possibly the culprit is in another driver on your system which cannot be identified at this time.

Av jabberwock
Skrivet av Arginj:

Jag tolkar "hemskt fläktljud" som att den antingen skär, eller låter väldigt högt. Det, och i samband med att datorn hänger sig och visar BSOD, kan mycket väl bero på att fläkten är igensatt med damm, vilket resulterar i att datorn blir överhettad.
Har du testat att rengöra fläkten/datorn (du kommer åt den genom att skruva bort någon/några plastplattor undertill) med tryckluft ?

Tack för tipset! Nej det har jag inte gjort, däremot dammsugit lätt över fläkten med jämna mellanrum och då har den låtit mindre ett tag. Är det plattan där lappen med licens/datornumret sitter du menar? Är det isf de små metallskruvarna man ska lossa på? Och, är det riskfritt?

Av jabberwock

problem, Nox-15 som kraschar

Jag är (relativt lycklig) Zepto-ägare sen ett och ett halvt år, men ny på det här forumet. Förstår förstås att det finns en massa matnyttiga i denna och andra trådar men innan jag börjar plöja igenom alla hundratals sidor så tänkte jag höra om det finns nån med liknande erfarenheter och kanske råd att ge? Min Zepto Nox A15 har nämligen, sen någon månad, börjat krascha bara sådär - det blir blåskärm och sen startar den om sej själv. runt en gång per dag men lite mera nu. Utöver det funkar den fint (hemskt fläktljud iofs som jag förstått att man kan åtgärda med BIOS-uppgradering etc). Ska försöka med Windows Debugging Tool och se om det kan vara något mjukvaruproblem, nu tycker jag t.ex att den kraschat bara jag öppnat Vuze och det kan röra sej om någon inkompabilitet? Alla tips och råd mottages med stor tacksamhet!!