Inlägg

Inlägg som PepeMint har skrivit i forumet
Av PepeMint

Alright, min tanke är att skriva något i Node eller Go där man hostar en lokal filserver. Behöver jag blanda in Bash btw?

Av PepeMint

Skriva applikationer för terminalen

Tjena!

Är sugen på att prova skriva en terminalbaserad applikation i OSX som går att komma åt globalt så som npm eller git. Funderar på vad som behövs och hur man går tillväga. Vart ska jag börja läsa om detta, vilka språk bör jag kunna och vilka termer kan jag googla på?

Tack på förhand!

Av PepeMint

Hej!

Har tidigare haft ett 10.6.8 system som fungerat perfekt:

Asus px58d-e
i7 930
12 gb ram
5770 1gb

Har nu bytt grafikkort till 7970 och när jag ominstallerade min hackintosh så fick jag konstiga boot-meddelanden efter Multibeast(Chimera) installationen. Eftersom jag vet att alla andra komponenter fungerar betyder det att jag inte har rätt drivrutiner till 7970:t.

Finns det drivrutiner till 7970 som funkar till 10.6.8?

Mvh Robert

Av PepeMint

Tack Blargmode för tipset! Ska prova det, måste bara lösa problemet med att få ut det på två a4: or sömlöst.

Cool lamp-htpc btw!

Mvh Robban

Av PepeMint

Bästa sätt att få till avstånd mellan distanser på moderkortsplåt?

Hej!

Ska göra en egen moderkortsplåt i plast och undrar hur man på bästa sätt får till måtten mellan distanserna till ett ATX-moderkort?

Mvh Robban

Av PepeMint

Tack för snabbt svar!

Mvh Robban

Av PepeMint

Fästa distanser i polyesterglas

Hej!

Har problem med att få distanser att fästa i en skiva av polyesterglas. Antingen så borrar jag ett för litet hål och då orkar inte distansernas egna gängor skära igenom och fästa, eller så blir hålet helt enkelt för stort. Hur brukar man gå tillväga när man ska fästa distanser i polyester-,akryl- och polykarbonatglas?

Mvh Robban

Av PepeMint

Okey, Tack för hjälpen!

Av PepeMint

Okey :/ det har kanske blivit bättre men sist jag provade virtuella OS så kändes det rätt så segt och inget man vill sitta med hela dan

Av PepeMint

Snow Leopard på Macbook Air (2011)?

Hej!

Skulle väldigt gärna vilja ha Snow Leopard istället för Lion på min Macbook Air (2011), men efter lite surfande om ämnet så hitta jag denna länk:

http://www.mactrast.com/2011/07/dont-try-installing-snow-leop...

Om detta stämmer, betyder det att det inte finns nått sätt att få SL till MBA:n?

Av PepeMint

Mm precis en sån jag tänkte på! Synd att det inte släppts. Skulle passa perfekt på skirvbordet!

Tack för svaret!

Mvh Robert

Av PepeMint

Thunderbolt hubb?

Tja!

Har sett Thunderbolt till firewire och thunderbolt till ethernet men jag e ute efter nån hubb där det går från thunderbolt till kanske 2 firewire,ethernet och usb. alltså behöver inte vara exact den specen men nått i stil med flera uttag från samma thunderboltkontakt

Mvh Robert

Av PepeMint

Hej, tack för ditt svar!

det är en 7200.11 :/

Ska läsa igenom noggrant några ggr på sidan du länka, verkar vara en del steg. Men harru några tips eller nått man borde tänka på om man ska göra det här? kan jag lösa buggen om jag lyckas få disken fungerande igen?

Av PepeMint

Hårddisk som försvunnit

Tja!

Nu e det så att jag köpte mig en seagate barracuda 7200rpm 1tb och sedan innan har jag en äldre seagate barracude 7200rpm 500gb.

När jag kopplat in den nya disken och startade datorn kom "tryck på del för bios" skärmen upp men sen efter start sekvensen så får jag ett meddelande i nått med still: "Please insert bootable device and reboot", som det brukar stå om man inte har nått operativ system installerat.

Så jag startar om dator och inser att moderkortet inte längre hittar min gamla disk med windows 7 på. Så jag kopplade ur min nya och provade starta om och samma problem, den hittar bara min dvd-läsare och inget annat.

Så jag provade sata och strömförsörjningen från dvdn till min gamla disk för att se om det va fel på nån sata kabel eller nått, men det funkar heller inte. kopplade in min nya med samma sata och ström kontakt och moderkortet hittar den. nästa steg provade jag alla sex sata kontakter på mitt moderkort(asus p6x58d-e förresten) med min gamla disk men ingen av dom fann den. jag har lyssnat och disken snurrar och låter normalt.

Jag vet inte hur jag ska fortsätta med min felsökning. Jag förstår inte hur den gick från funktionell till osynlig utan att jag rörde den eller bios. Är det nått jag missat när det gäller att koppla in nya,tomma hårddiskar?

Uppskattar all hjälpa jag kan få!

Tack i förhand/

Robert

Av PepeMint
Skrivet av sebbri:

I och med att du säger att du vill överklocka skulle jag starkt avråda ifrån att ta ett mindre kraftfullt nätagg.

Okey tack! Ja fick trodde de, men vill bara snabbkolla lite så att jag inte va helt ute och cykla

/Robert

Edit*

Skulle bara vilja säga tack till all hjälp jag fått och är väldigt tacksam för att det finns sånna som vill dela med sig av sin kunskap

/ Robert

Av PepeMint

Okey, tack

Jag har lite funderingar kring mitt nätagg, om det är tillräckligt eller om jag kan gå ner en klass eller är det bra som det är?
/ Robert

Av PepeMint

Gör det stor skillnad mellan att ha 512 och 1 Gb i minnet på kortet? Jag hitta nämligen Gigabyte Radeon HD5670 1GB, som kostar lika mycket och ligger väldigt nära 9800 GT.

/ Robert

Av PepeMint

Kolla lite på sidan och såg att mitt kort låg ganska lågt, men vilket kort ska man ta för att komma så högt upp på den där skalan som ligger runt 1000 kr? Är ganska dåligt uppdaterad på grafikkort eftersom jag hade det som ganska låg prio.
/ Robert

Edit*

Skulle de funka med ett Gigabyte Radeon HD5670 1GB ?

Av PepeMint

Som sagt så ska jag inte spela värst mycke på den här datan, utan ha den för att köra krävande program, så jag är väldigt medveten om att jag lagt in ett sämre grafikkort. Jag tänkte att jag hellre la pengar på en kraftigare processor istället. Just nu tog jag bara ett billigt nVidia kort som hade hyfsad rating på pricerunner, men om ni vet nått kort i ca 600 - 700 kr klassen som är bättre så vore det schyst. Ett super tyst grafikkort är absolut inte ett måste för mig.

Jag ville ha en hyfsat kyld dator också, så jag undrar om de chassi och de fläktarna jag valt kommer funka, och om de får plats i burken med allt annat?
/ Robert

Av PepeMint

Tja!
Jag tänkte skaffa ny data, främst för tunga musik och redigeringsprogram, och jag har en budget runt 8 000 - 10 000 kr. Jag har redan några hårddiskar hemma så dom har jag hoppat över i paketet. Jag skulle gärna vilja överklocka systemet i framtiden och vill att datan håller en lugn temp.

http://forumbilder.se/images/2b201015934AMa4b3.jpg

Skulle vara skönt om några som har koll såg igenom det här Säg gärna till om det är nått som ska bort eller som borde bytas ut

/ Tack på förhand Robert!