Inlägg

Inlägg som evilbertil har skrivit i forumet
Av evilbertil
Skrivet av RymdSegel:

Vad är det för märke på han PSU?

Det har jag inte stenkoll på faktiskt, men tror inte det är något högkvalitets-agg direkt. Det kanske är det som krävs för att få den effekt som krävs?

Eller så är det värt att testa med adapter, räcker det inte så märks det nog – och då har man ju ändå testat. Inget förlorat

Av evilbertil
Skrivet av A7V:

Om nätagget klarar av 500 ärliga watt så finns det billiga adaptrar att köpa.
Det är ju inget 5970 eller Gtx 480 du ska driva.

Det låter som ett bra alternativ!

Och om det nu skulle vara så att den inte klarar av att driva, så lär det ju märkas ganska tydligt

Av evilbertil
Skrivet av RymdSegel:

Mögels paket var bra!

Kommer han behöva PSU eller finns det redan?

Jag hade kallt räknat med att hans nuvarande PSU på strax över 500 W skulle räcka till, men missade helt att grafikkortet kräver "two 75W 6-pin PCI Express® power connectors", vilket hans nuvarande inte har. Då antar jag att det ryker runt en 800 spänn på att byta ut det. 3200 kvar till bygget alltså.

Skrivet av Mögel:

http://img13.imageshack.us/img13/4716/datord.jpg

Något sådant kanske? Samt att hålla tummarna för att det ska gå att låsa upp fjärde kärnan. Jag lyckades själv med en sådan processor och ett sådant moderkort i ett bygge jag gjorde åt några bekanta. Alternativt att byta ut processorn mot en phenom 2a och köpa ett 4890 begagnat som du nämnt ovan.

Jag tycker själv att det inte ser helt dumt ut.

Edit: Om ni kan tänkas skjuta till nån hundring extra kan ni ju kanske gå på en bättre processor direkt?

mvh

Tack för konfen!

Eftersom jag missade det med nätagget lutar det nog åt den billigare processorn. Är det svårt att lyckas låsa upp den fjärde kärnan?

Av evilbertil
Skrivet av EgoOo:

Om den endast ska användas till spel, ta billigare minnen med lägre hastighet (1333) och du skulle till och med kunna ta en billigare processor. (X2 550 kanske.)

Skrivet av RymdSegel:

1333 eller 1066
Kolla om du hittar ett bra 785g chip eller något liknande.

bytt till ett 785g-moderkort,
minnen med lägre hastighet
och processorn strax under

http://i50.tinypic.com/2m6a4vl.png

vad tycks?

Av evilbertil
Skrivet av EgoOo:

Om den endast ska användas till spel, ta billigare minnen med lägre hastighet (1333) och du skulle till och med kunna ta en billigare processor. (X2 550 kanske.)

du verkar kunna detta, tack! var bör jag lägga krutet någonstans då? ett annat grafikkort än 4890?

Av evilbertil
Skrivet av tyrenberg:

Grafkortet? oO

får man tag i ett bättre än ett radeon 4890 för en tusenlapp menar du?

Av evilbertil
Skrivet av RymdSegel:

Billigare minnen och sen bättre moderkort, det skulle jag ändra på.

det låter klokt!!

har du nåt moderkort/chipset att rekommendera?

ska man gå ner till 1333-minnen tycker du?

Av evilbertil

utmaning: speldator för 4k? ;)

Ska uppgradera innanmätet till brorsans dator för max 4k (cpu+minne+moderkort+grafikkort).

Har tänkt att försöka få tag i ett begagnat radeon 4890 för omkring tusenlappen och sen en konf. för ca. tretusen enligt nedan:

http://pic0.picsorlinks.com/ph_or_23345_27517c7.png

priser från komplett.se

går det att få ihop det bättre än så för 4000 kr?

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Nej du måste kunna se katalogerna...
Ändra i Kontrollpanelen (Mappalternativ - Visning) så att alla system- och dolda filer visas.

Så inte ens Dual-Boot till gamla installationen fungerar ?!
I så fall gäller att ladda ner ett diskräddningsprogram och skanna av F-partitionen.

Nej, de syns inte vid omstart till den gamla installationen heller
Förslag på något diskräddningsprogram till Windows som inte kostar massa stålar när man väl ska trycka på rescue-knappen?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gurk
Ägarskap kan du tvinga neråt från partitionen (F:) och neråt så du behöver inte se allt. Däremot är det nog så att du ska slå på att du ser dolda filer och mappar i mappalternativ.
/G

Hur går man till väga för att tvinga ägarskap?

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Du får nog ta över ägarskapet av filerna under partitionens 'Avancerade Säkerhets Egenskaper'.

Skulle du vilja förklara mer om hur man går till väga? Går det att göra om man inte ens ser filerna?

Av evilbertil

Filer "borta" efter windowsinstallation

Har hjälpt en polare och hans farsa med datorn, den strulade så otroligt med alla drivrutiner och det krockade och hade sig så vi gjorde en nyinstallation av Windows XP jämte det gamla (sådär så det kommer upp två alternativ när man bootar). Windows låg på disken C och utöver det hade de en disk med filer som hette F.

Nu till saken. Jag försäkrade dem att filerna på F inte skulle bli rörda alls om vi gjorde en nyinstallation. Installationen går, jag åker hem och när den är klar går tydligen inte alla filerna på F-disken att läsa! Vi hade utöver det som låg där skapat en katalog "Backup från C", den finns, resten finns inte". Hilfe!

Jag antar att filerna finns där egentligen, men att Windows har glömt eller gömt dem på något sätt. Kanske i någon index-fil eller liknande? Tips på hur jag kan göra för att få återse filerna igen?

Av evilbertil

Bra program till fingeravtrycksläsare/fingerprint scanner?

Jag köpte en ny dator ganska nyligen, en bärbar Zepto Nox A15. Integrerat på den finns det en fånig fingeravtrycksläsare. Med till datorn följer det ett program för att kunna använda fingerscanners, OmniPass heter det, och det suger. Det är riktigt fult och det krachar och integrerar inte särskilt snyggt med Windows fönsterhanterare. Dessutom kan det inte hantera inloggningar till webbsidor.

Så, det jag undrar är, vilket program borde jag använda istället? Det borde ju finnas en uppsjö, både freeware/opensource och betalprogram. Vilket använder ni själva?

Jag är mest intresserad av Windowsprogram för tillfället eftersom det är det enda OS jag har installerat för tillfället, men om ni vet något bra till Linux får ni gärna tipsa om det med.

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinhead
Enda negativa jag märkt av hittills är att fläkten får lite ryck ibland och startar-stannar-startar-stannar, skall åtgärda detta med speedfan när jag får tid.

Du får väldigt gärna höra av dig om hur det går att fixa fläkten med SpeedFan. Det är inte vidare kul att sitta på en föreläsning med en oljudande dator som alla stör sig på. Kanske kan du komma om det finns nån inställning i BIOS?

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
Noxen är då verkligen inte plastig. Deras snack om Maximal tålighet stämmer. Datorn känns verkligen robust och stabil med sitt alluminium chassi. Fläkten störs jag inte av personligen. Den drar igång ungefär var 20:onde sekund. Ska dra hem speedfan sen och undersöka värmeutvecklingen.

Drar den verkligen igång var 20:e sekund? Det låter ju inte direkt något vidare... Drar den igång på fullt blås eller bara lite försiktigt? Även i idle?

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ortmon
WIIIEEE !!!!!!!11 Jag kan härmed meddela att jag har en Nox A15 i mitt KNÄ! UPS var nyss här och det var tur det! Jag som hade tänkt åka iväg en sväng.

Lite allmän Info om leveransen:

Det står inte "UPS" på deras bilar utan "FLYGTRANSPORT"
Detta kan vara lite förvirrande.

Dom hör inte av sig på telefon utan den info man får i fakturan är allt.
(09:00-19:00)

Snubben som leverera var hel cool, riktig hårdrockare. Skägg ner till knäna.

Aja, gosh! Nu har jag mycket att göra med min Nox som ni säkert kan förstå! Ni har mitt ord på att jag kommer höra av mig !!

brb..... it's Nox time

Grattis!!

Jag har tänkt beställa tre stycken Nox sen i juli, men jag har inte riktigt vågat innan jag har sett något testresultat, eller snarare utlåtande. Jag bryr mig inte alls om prestandan, den vet jag ändå är helsjyst. Det jag undrar är hur ljudnivån och temperaturen är.

Under vanligt surf, musik, word, film, är fläktarna igång då? När drar de igång? Är det steglös ökning eller är det en såndär ful lösning med antingen "off" eller "full blast"?

Vad är temperaturerna under idle respektive full belastning? Går den att ha i knät?

Av evilbertil

Bilden blåfärgad efter nyinstallation (ej BSOD) ASUS M2N-VM DVI?? Hört om liknande?

Som rubriken lyder; efter att jag plockat ihop delar till denna helt nya dator och startat upp den för första gången märker jag att det ligger som en blå "hinna" över hela skärmen. Det är absolut inte själva skärmen inställningarna är fel i, har även testat flera andra skärmar, med samma resultat. Jag har även hittat en tråd på ASUS forum om en snubbe som hade samma problem, men tyvärr stod det ingenting om någon lösning mer än att han blev tipsad om att ladda ner senaste drivarna.

Skärmen är blå även innan OS, alltså all text i POST är också blåfärgad/turkos, så det kan inte hänga något alls på vilka drivrutiner man har i OS:et. Jag har visserligen i min desperation uppdaterar dem med. Det har däremot verkligen hoppades på var BIOS-uppdateringen jag gjorde nyss, men icke... :/

Vad tror ni andra, är det fel på moderkortet och bara att returnera till Webbhallen?

Av evilbertil

Ägarskapsfel i nätverket i XP, "Det gick inte att läsa information om ägarskap"

Jag satt och trixade lite igår med användarkonton på en dator för att få till lite med NTFS-behörigheter och så. På den dator som det här gäller finns det bara en användare (som används). Jag upptäckte när jag satt och trixade lite att den hade behörigheten "Debugger users" och tänkte helt omotiverat att den istället borde bara "privilegierade användare". Sagt och gjort, jag flyttade över användaren till den gruppen, fixade lite med NTFS-behörigheterna till några kataloger, samt "inaktiverade" några konton. Omstart.

Allt fungerade precis som jag hade tänkt mig med NTFS-behörigheterna, bortsett från en sak - uppkopplingen fungerar inte, eller mycket dåligt. Den har kontakt och allt sånt, inga problem med det, IP och hela köret, men jag får bara upp en liten del av vissa sidor efter mycket lång väntetid, upp emot 15-20 minuter för att få fram något annat än titel på en sida.

Jag gick in och körde en "netstat -b" i kommandotolken och fick fram följande felmeddelande: "Det gick inte att läsa information om ägarskap". Man kan se hur DNS-uppslagningen fungerar för alla sidor, men det fungerar inte på grund utav något ägarskapsfel. Inga problem, tänkte jag, och loggade in som administratör. Samma problem. Bytte tillbaks användaren till "debugger users". Samma problem.

Till grejen hör att den här maskinen är helt ny och jag har suttit ett par dagar och installerat och finjusterat så jag har verkligen ingen lust att göra en ominstallation på grund utav att operativsystemet är crappy Så jag hoppas på att det finns någon duktig Windows-hacker där ute som kan hjälpa mig

Av evilbertil

Windows-nätverksproblem: Tilldela fjärranvändare åtkomst till lokal katalog

Jag har just införskaffat mig en exter hårddisk till vårt hemmanätverk. Den är inkopplad på en av datorerna och för att slippa kånka runt på den varje gång man ska säkerhetskopiera är den "utdelad" med Windows XP:s "fil- och skrivardelning". Alla datorer i nätverket kör Win XP Pro Swe SP2. Har fixat ett lätt, gratis och riktigt juste backupprogram som är installerat på alla datorer och som säkerhetskopierar deras "Mina dokument" till respektive katalog på den utdelade externa hårddisken. So far so good, men här kommer min fråga;

Det jag nu vill åstadkomma är att begränsa så att inte alla användare kan kika i alla andra användares säkerhetskopierade filer på den externa hårddisken. Jag vill att varje katalog ska kunna "ägas" (om det nu existerar i Windows) av en användare som inte finns på den lokala maskinen.

Ett exempel för att förtydliga det hela:
Hårddisken är inkopplad på "Sture". Det finns två till användare "Bettan" och "Lotta". "Bettan" ska kunna gå in och se sin katalog "Bettan" på den externa hårddisken (typ \\STURE\Bettan), men inte kunna gå in i de två andra katalogerna "Sture" och "Lotta".

Man kan ju i XP gå in i "mappalternativ" och slå av "Använd förenklad fildelning" och på så sätt få upp en extra flik kallad "säkerhet" när man går in och kollar egenskaper på en katalog. Där man man sedan välja vilja som ska ha vilken åtkomst till katalogen. Det jag inte får till är när det gäller användare som inte finns på den lokala maskinen.

Någon som är bättre på detta onekligen osmidiga operativsystem för nätverk, än vad jag är och som har lust att hjälpa mig? Jag hittar inte svar någonstans, men jag är helt säker på att detta är möjligt även i Windows.

Av evilbertil

Om jag plockar ihop en Dell XPSM1530 ser det ut såhär:

Intel® Core™ 2 Duo-processorer T8100 (2,10 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2-cache)
15,4-tums UltraSharp™ widescreen WSXGA+ (1680x1050) TFT-skärm med TrueLife™
4 096 MB 667 MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [2x2048]
200 GB hårddisk med Free Fall Sensor (7200 RPM)
NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikerat grafikminne
Primärt 9-cells litiumjonbatteri (85 wattimmar)
Intel® nästa generations Wireless-N-minikort - Europa - Core 2 Duo Processors

och kostar 10 659 kr. Frågan är om byggkvaliteten är lika bra som hos Zepto. Och prestandan är ju snäppet sämre. Och nån som vet något om ljudnivån här?

Av evilbertil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hult
Jag fick min Dell XPS m1530 för strax under 10.000. Det är datorn i signaturen.

En fördel är att du då kan välja 1920*1200 upplösning på skärmen.

Lycka till i valet

Hur är byggkvaliteten och ljudnivån i den maskinen? Det är nästan så att byggkvaliteten och ljudnivån är snäppet viktigare än prestandan för mig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nihilas
Eftersom det inte finns några recensioner om nox a15 än kanske du borde vänta på dem innan du bestämmer dig. Xps 1530 har många fina recensioner fast den har ett svagare grafikkort och saknar de nya processorna.

Vet du när den kom ut ungefär och hur länge det kan tänkas dröja innan recensioner börjar dyka upp?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rouge of Darkness
Jag och brorsan har beställt varsin för ett par dagar sen kan slänga upp lite bilder å 3d mark resultat när vi fått hem dom

vi tänkte 9600 är ju hyfsat grafikkort att spela med till stationära så kan ju inte va så mycket sämre i en bärbar tycker jag

tog value paketet å la till större batteri trådlöst nätverkskort och 4gb minne

10307:- + frakt

Ja, gör gärna det!!!
Jag är väldigt nyfiken på hur dom är ljudmässigt och hur själva datorn är, kvalitetsmässigt. Jag har inte sett eller hållt i någon Zepto någon gång.
När tror du att ni kommer få hem dom?