Inlägg

Inlägg som MickeBkrd har skrivit i forumet
Av MickeBkrd
Skrivet av mrqaffe:

Har du startat om den efter uppdateringen ? Annars är det kanske en bugg, man använder ofta konsoler för uppdateringar oxch någon kan ju ha glömt att stänga den när uppdateringsscriptet gjort vad det egentligen ska göra.

Japp omstart är gjord men den är där i alla fall.

Av MickeBkrd

Seriekonsolen är aktiverad?

Fått det här meddelande att Seriekonsolen är aktiverad. Prestandan påverkas. Inaktivera via starthanteraren. Hur får jag bort det? Precis uppdaterat Lenovo surfplattan.

Av MickeBkrd
Skrivet av Swedishchef_90:

Byt til Led lysrör, borde ta bort problemet

Bytte ut i köket till att börja med och nu fungerar det utan störning. Så då får jag byta de andra med. Tack för hjälpen alla!

Av MickeBkrd

Störning från lysrör släcker ljudet i några sekunder.

Jag har en chromecast ansluten till LG TV där ljudet via ARC går till en Onkyo TX-NR609. När man tänder lysröret i köket eller i tvättstguan försvinner ljudet i några sekunder. TV boxen som är ansluten till Onkyon direkt blir det inte så med. Så nån störning blir det med ARC anslutningen men finns det nåt sätt att lösa det på? Inget jätteproblem men finns det nåt sätt att få bort det vore det bra.

Av MickeBkrd

Försöker komma fram till Vattenfall Eldistribution för aktivering av HAN port. Det verkar vara helt omöjligt, funderar på om någon ens svarar där. Telefonröst som berättar att det är kö men inte hur lång den här.....Försökt 2 gånger och väntat i 1 timme vardera gång, inne på 3:e försöket nu.

Av MickeBkrd

Tack för hjälpen. Det lutar åt att det får bli en Garo i alla fall även om den är lite dyrare men det känns som det är värt det. En droppe i havet i jämförelse med bilens kostnad. En Volvo är på ingång nån gång i vår så man får vänta en bra stund tyvärr innan man kan puttra runt på lite el.

Av MickeBkrd
Skrivet av Trigger:

Sk lastbalanserare liknande watty är inte riktigt vad det utgör sig för. De mäter energin och drar ner totala laddströmen . De kan inte balansera om mellan faserna. Bara så du har det klart.

Bästa laddaren? Vet inte om det finns ett bra svar på det. Däremot tycker jag som du att det är bra att göra rätt från början. Jag valde Garo pga jag fick en bra deal och installerade med ”riktig” lastbalansering. Den har inte bäst funktioner i molnet eller så.. men det är också en dess dess styrkor. Den kommer fungera även om företaget bakom lägger ner..

Har du frågor om den så kör på

Så om jag förstår dig rätt har Garo en riktig lastbalanserare? Har du WiFi tillägget också? Går det ställa in att den ska ladda på natten?

Av MickeBkrd

Vilken laddbox?

Tänkte installera en laddbox till en framtida laddhybrid men vilken ska man välja? Först hade jag tänkt Easee men där verkar det vara problem med lastbalanseraren, antar att det är watty men vet inte säkert. Garo är 2,5 kkr dyrare om man ska ha 3 fas och lastbalanserare. Det behövs egentligen inte för laddhybrid men känns som om det är lika bra att göra det ordentligt på en gång. Hade inte tänkt köra tibber så då kanske man tappar lite poängen med Easee? Nån som är insatt och har lite råd att ge?

Av MickeBkrd

Telekom, analyserar fiberkvalitet.

Av MickeBkrd
Skrivet av Lilla Tiger:

Troligen har datorn dubbla licenser
En Enterpriselicens samt en licens som tillhör datorn lokalt.

Troligen ligger du kvar på Enterpriselicensen som kräver kontakt med skolans aktiveringsserver.

Lösningen är att ladda ner en ren boot image från Microsoft och installera den då skall den plocka upp rätt licens från datorn bios.
då brukar det lösa sig.

Det gjorde susen, tack för hjälpen!

Av MickeBkrd

Wnidows aktivering på friköpt skoldator?

Någon som har nån erfarenhet av en friköpt skoldator? Har installerat om Windows men för att aktivera licensen vill den ha kontakt med organisationens aktiveringsserver. Det blir lite jobbigt eftersom grabben har gått färdigt skolan så det kommer man inte åt.

Av MickeBkrd

Tack för svaren. Lutar nog åt återvinning.

Av MickeBkrd

Slänga eller sälja 560 grafikkort?

Finns det nåt värde i ett Asus Gt 560 DirectCU II? Eller ska man ta det till återvinningen?

Av MickeBkrd

Byta konto för Win 10 vid försäljning?

Tänkte sälja min dator men kan man flytta över windowslicensen till köparen? Det är en gratisuppdatetad Win7 licens, borde varit OEM om jag inte minns fel.

Av MickeBkrd
Skrivet av Treant:

Jag sålde en liknande för cirka 2000 kronor för ett tag sedan. Annonsera på Blocket och Facebook så ska du se att du får det du med.

Var den komplett med skärm, tangentbord och.mus?

Av MickeBkrd

Är 1000 kr för mycket begärt?

Av MickeBkrd

Värde på ca 10 år gammal dator?

Jag har en äldre dator
Asus p8z68-v pro
Intel i7-2600k
8 GB ram
Nvidia Geforce gtx 970 direct cu ii
Corsair cx 500 nätagg
Coolermaster kylare
120 GB SSD disk
500 GB HDD

Finns det nåt värde för den?

Av MickeBkrd
Skrivet av [SH]:

Bosch (och Siemens) hällar brukar ha ett inbyggnadsmått med bredden 560 mm (tolerans på +2 mm) och ett djup på 490-500 mm (tolerans på +2 mm). Det vanligaste är att hålet i skivan är 490 mm på djupet, vill du ha något annat än en Bosch eller Siemens-häll kan det vara idé att lyfta på nuvarande häll och kontrollmäta.

Den häll du länkar till har bra flexizoner, i uppdelat läge är det 19*24 cm. En vanlig stekpanna på 28 cm brukar vara 21 cm i botten men ska funka bra på en sådan här häll. Ge dock stekpannan 5-10 min att värma upp på medelvärme innan du ev höjer temperaturen och börjar steka. Min far har en liknande häll fast med två runda zoner på högra sidan, det enda negativa jag kan säga om den hällen är att den startar långsamt. Den har samma kontroller som den du tittar på men om även den startar långsamt törs jag inte uttala mig om. Min äldre Siemens-häll med samma typ av zoner som pappas men med en ensam "kontrollskala" för alla fyra zonerna startar betydligt snabbare.

En fundering på det är om man vill ha hela pannan uppvärmd så låser man upp hela flexzonen för ynka 3 cm. Alternativt så får 3 cm vara utan "värme" om man ska värma upp 4 pannor/kastruller. Är det då bättre att ha en sida utan flexzone och istället ha en ring med diameter på 21 cm. Då blir det bara en ring på 0,5 cm runt hela pannan som är utan värme om du förstår hur jag menar. Det kanske är försumbart att pannan är lite större?

Av MickeBkrd
Skrivet av [SH]:

Flexzone är bra OM det är en "riktig" flexzone med fyra rektangulära zoner över/under varandra (de brukar dock bara styras som en eller två zoner, inte som fyra separat reglerbara zoner) eller två stora fyrkantiga zoner. (Se mitt tips längst ner i inlägget.) Väldigt många hällar med en markering för flexzon har bara två runda zoner under markeringen vilket gör att du får ganska stora "döda" ytor i mitten. Det är dessutom ofta väldigt svårt att klura ut vilken teknik det är under zonen men tittar man i databladen för hällen brukar det kunna lösa sig.

Inga hällar kommer med en perilex-kontakt. Det är inte ens en vettig standard för att ansluta en häll. Ett korrekt kopplat perilexuttag har tre faser, jord och nolla. I de flesta kök finns det 3*16A till häll och ugn, två faser till hällen och en fas till ugnen. Det gör att i de flesta fall är perilexuttaget en "fullösning" och har bara två faser fram, du måste då mäta upp uttaget för att se på vilka stift du har faserna så du sedan kan koppla hällen till samma stift på kontakten. En häll ansluts lämpligen i en kopplingsdosa.

Bosch och Siemens är exakt det samma när man kollar på hällar med samma specar. Sedan kanske någon tycker att Siemens har högre status men sett till prestanda och funktion så är exakt det samma. Lika med Electrolux och Husqvarna (men även AEG), precis det samma när man kollar på motsvarande modeller.

När det gäller inbyggnadsmått är 560x490 mm den absolut vanligaste standarden, det måttet har i princip alla inbyggnadshällar som har ett yttermått på 58-61 cm.

Vilken häll skulle jag då rekommendera? Bra kontroller men fasta zoner och fem års garanti:
Husqvarna QHIS650P

Lite häftigare och troligen den jag själv skulle köpa om min Siemens-häll gick sönder idag:
Witt WIF60SQW2 - har stenskiva och tycker det blir för dyrt att göra hålet större så det blir standardbredden. Hällen är dessutom snygg med glas som har svart undersida, dvs man ser ingen elektronik genom glaset när hällen blir belyst ovanifrån. Alla zoner är 210x190 mm så det blir riktiga flexzoner om man kör en stor oval gryta.

Jag visserligen inte mätt hålet men installationspappret för den gamla Bosch hällen säger 56x50 så jag misstänker att ditt förslag på Witt faller bort då. Det går förstås att kontrollmäta.

Tittade på denna Siemens och då tolkar jag databladet som en stor rektangel på 38x24 som då delas upp. https://www.siemens-home.bsh-group.com/se/produktlista/ugnar-...

Vi har gjutjärnspanna som är 22 cm i diameter, så den är något förstora för den vanliga 21 cm diametern.

Huset är 10 år gammalt så vad jag kan se är det 3x16A framdraget till en Perilex kontakt. Kommer nog anlita någon så det blir rätt.

Av MickeBkrd
Skrivet av emilakered:

Som du är inne på, "Flexzone" eller vad det kan heta som brand name är väldigt trevligt. Vi har på halva, och tycker det räcker fint. Blir riktigt bra för vår ovalformade stekgryta, bland annat! Annars, touchkontroller är vad det är men gäller ju alla spisar. De fungerar okej på den här, men ibland blir det jobbigt.

Har den här...
https://www.siemens-home.bsh-group.com/se/produktlista/ugnar-...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3708535

Funkar det bra med den slide grejen för att ställa värmen? Idag stegar jag mig uppåt eller neråt, kanske inte är så stor skillnad.