Inlägg

Inlägg som Myzigt har skrivit i forumet
Av Myzigt

För dom som letar så verkar Proshop ha fått ett leveransdatum nästa måndag för Inno3D kort för 12999 kr nu.
https://www.proshop.se/Grafikkort/Inno3D-GeForce-RTX-4080-SUP...

Är dock med den mindre kylaren om man är rädd för lite fläktljud.

Skrivet av Dinkefing:

Varför skulle det vara en skillnad? Det är knappt någon skillnad i prestanda. Finns inget på 4080 Super som gör någon skillnad mot den vanliga.

Om folk tror det är mer värt för att det står Super så har de ingen koll.

Jadu, för det första så har ju 4080S korten redan nu gjort att andrahandsvärdet på 4080 sjönk snabbt på grund av det lägre priset.

Utöver det så är det ju ett nyare kort och lite bättre, varför skulle någon välja ett 4080 över ett 4080s på andrahandsmarknaden? När nästa generation släpps så kommer du få ett bättre pris och ha det lättare att sälja ett 4080S än det äldre och sämre 4080.

Tror du på riktigt att det äldre, sämre och dyrare kortet kommer hålla värdet bättre än det nyare, snabbare och billigare?

Av Myzigt
Skrivet av Dreas89:

Adaptrars brister kan inte belasta kortet.

Gemene man kommer att ha ett mer smärtfritt ägande av Nvidia än AMD.

Ja okej, med andra ord så ignorerar vi bara saker som fått korten att framstå som extremt ostabila och livsfarliga, för det stämmer inte överens med din åsikt.

Sen som jag redan nämnde så är det inte bara adaptrarna som är problemet, kontakten i sig är farlig, speciellt den första generationen, den har ingen säkerhetsmarginal till skillnad från en 8pin.

Det är uppenbart att din egen åsikt är viktigare för dig än verkligheten, så att försöka förklara för dig varför dina påståenden inte stämmer är meningslöst. Tack för mig.

Av Myzigt
Skrivet av Dreas89:

Osanningar? Gå in i tråden för respektive grafikkortsserie och kolla vilken som fylls med flest kommentarer om utmaningar. Tänk då också på fördelningen av antalet grafikkort.

Du har ett exempel till här i tråden om krascher och någon sittande med DDU. Nu verkar sista uppdateringen från Nvidia inte lirat smärtfritt för alla så man ska inte bli för kaxig.

Det finns ju också trådar i forumet som berättar om krascher med övriga AMD-produkter som är nya också. Såklart inte relaterat till grafikkorten i sig och med många möjliga felkällor.

Att säga att Nvidia är stabilare än AMD är rent nonsens... Ska du överhuvudtaget ha någon sorts argument för det måste det ju handla om två specifika kort och två specifika drivrutiner, eller på något sätt begränsa jämförelsen, annars är det inte ens jämförbart. Det du pratar om är känslor och vad du upplever personligen.

Jag minns fortfarande 196.75 drivaren från Nvidia som grillade korten för väldigt många, fick mitt 8800 GTS förstört och Nvidia erbjöd noll ersättning vid kontakt eftersom garantin gått ut. Enligt mig är det väldigt ostabilt, så enligt mina upplevelser är AMD kort väldigt mycket mer stabila.

Att ha det som argumentet mitt i en generation med en ny kontakt och adaptrar som tar eld och en massa frågetecken som gör att många är paranoida över att lämna sina 4090 igång utan uppsikt... Jag skulle klassa det som ostabilt.

Av Myzigt

Varför är ni så jävla sega på att svara på servicemail?... Tidigare fick jag åtminstone 1 svar/dygn men nu har det snart gått 2 dygn utan svar.

Ska man verkligen behöva vänta 1 vecka för att få en produkt bytt på grund av att ni varit klantarslen och skrivit fel på hemsidan? Förstår fan inte hur folk kan uppleva eran support som något bra...