Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som CreativeX har skrivit i forumet
Av CreativeX

EA syns aldrig i Aktivitetsfältet

Hej.

Jag fattar inte. EA appen syns aldrig i "program fältet" där man har klocka och andra aktiva appar i bakgrunden. Det händer att den dyker upp i högra hörnet men sen försvinner den lika snabbt. Har försökt allt, ominstallera EA / Formatera datorn / Starta i adminläge. Problemet kvarstår. Är jag den enda med detta problemet ???? För att stänga av EA så måste jag gå in i aktivitetshanteraren. Jag kan liksom inte stänga ner det genom att högerklicka på ikonen vid klockan och sen trycka på "stäng" som på TS, Discord o andra appar. Samma sak om jag stänger ner EA rutan, då måste jag söka efter EA ikonen o sen starta det på nytt fast det är igång i bakgrunden.

Av CreativeX

haha jag höll på leta efter problemet.... så nära på att skriva till supporten med

Av CreativeX

så jävla nice, de e som att bli av med hemorrojder för evigt fast i teknikvärlden

Av CreativeX

sådär 19 år senare hoppas jag att du löste problemet min vän. Jag dör av nostalgi som jag råkat söka upp. Lite tårögd blev jag.

Av CreativeX

Jaaa! Jag spelade några timmar utan noll krascher, så att den senaste uppdateringen hjälpte! - Men!!.. ja men... Jag har en känsla att jag har tappat extremt mycket prestanda i DX12 sen sist. Känns som att kortet inte presterar lika mycket i spelet.

Har ni upplevt liknande?

Av CreativeX
Skrivet av bopp:

Nya 24.3.1 som kom idag nämner just det här under "Fixed Issues":

  • Improvement to intermittent driver timeout or application crash experienced while playing HELLDIVERS™ 2 on AMD Radeon™ RX 7900 series GPUs.

Mot kvällen tänkte jag testa spelet i DX12 och se om det blev fixat! Skönt att dom "tar tag i det" i alla fall

Av CreativeX
Skrivet av Pamudas:

Dx12 är ospelbart i helldivers 2 för mig med. Kraschar direkt i slutet av tutorial.
Det gör dock inget, för dx11 hade bra mycket högre fps än 12 ändå
Även jag har 7900xtx

Haha ja DX11 har sin stora fördel, rejäl fps boost! Jädra skönt att veta att de e inte fel på kortet, utan då e de spelet. Som även resterande nämnt lite ^^

Av CreativeX
Skrivet av Kibbo:

Om det är specifikt Helldivers 2 som krånglar så prova att stänga av Global Illumination i spelet, den inställningen nästintill garanterar krascher på Radeon 7000-serien, utöver att spelet är hyffsat instabilt och buggigt rent generellt. Annars prova att dra ner powerlimit som redan nämnts samt prova att sätta ett fps-tak som är tillräckligt lågt för att inte pressa grafikkortet till 100%, då där finns en bugg i spelet som av någon anledning ibland får drivrutinen att krascha om kortet "pressas för hårt".

Tack! Ska testas. Uppskattar era svar mycket, nu är man lugn och nöjd igen.

Av CreativeX
Skrivet av NordhNet:

Har varken 7900xtx eller spelar helldivers 2, dock så såg jag i kommentarerna i någon random stream att man hade löst det genom att dra ner 10% på powerlimit i adrenaline.
Kan vara värt ett försök

Så med andra ord är jag inte helt ensam om problemet? Det var en bra nyhet i alla fall. Tack!

Av CreativeX

Kört Benchmarks på DX12 ultimate, 4K Extreme etc etc och inga crashes. Detta måste vara spelets fel då.

Av CreativeX
Skrivet av Pågenbröd:

Tack för länken. Ska testa och komma med svar. Många andra spel i DX12 körs utan problem däremot. Jag siktar skarpt på DX12 då på 11:an får jag noll crasches

Av CreativeX

7900 XTX problem att spela i DX12

Hej.

Ni med 7900 XTX upplever ni också grovt problem med DX12?! Jag håller på gå i taket nu. När jag spelar Helldivers II i 12 DX då Craschar hela grafikkortet konstant. Jag hade inte detta problem förr. Ibland är jag t.om tvungen att göra restart på datorn via knappen för att allt bara fryser. Jag är liksom tvungen att köra DX11 för att inte bli utslängd ur spelet. Detta problemet berör mest Helldivers 2. Battlefield 2042 fungerar utan problem. AMD har lanserat ny drivrutin som skulle "fixa" massa problem för 7000 serie. Men mitt problem verkar vara kvar. Jag har försökt bokstavligen allt jag kan tänka mig. Från DDU till omformat. Ändrat Expo till standard, uppdaterat bios ja allt! Börjar bli tokig..

Drivrutin:

Av CreativeX

snart ser vi bildskärm på toalettpappret, stattrak på antal torkade röv

Av CreativeX

Hade aldrig förlitat mig på något sånt. Vanlig hållbar hjälm av bra kvalitet, o där kan vi stanna.

Av CreativeX
Skrivet av norrby89:

Men vart är dessa tester då? För kollar man med 6000mhz minnen så är 14700k nästan 10% efter
https://tpucdn.com/review/intel-core-i7-14700k/images/relative-performance-games-1280-720.png
Och samtidigt drar mer än dubbla effekten och med enklare OC nästan tredubbla jämfört med en 7800x3d.
https://tpucdn.com/review/intel-core-i7-14700k/images/power-games.png

Jävlar.. Betyder det att min 7800X3D var ett bra val?

Av CreativeX

after 1 Gaming session be like:

Av CreativeX

2024 och det går inte tillverka problemfria kontakter

Av CreativeX

Fattar inte, först skulle Win12 slopas och nu pratas det om win12.

Av CreativeX
Skrivet av Svantesson666:

Haft min CX som skärm i flera år och inte tillstymmelse till inbränning eller pixelfel. Tycker debatten om inbränning borde ge upp snart, den är verkligen hysteriskt överdriven.

Men skojar du? Det drabbar många, bara för att du har inte blivit drabbad betyder det absolut ingenting.

Av CreativeX
Skrivet av Rebe1:

@zeronexus: du har till salu Gigabyte RTX 4080 super Gaming OC, som har bruten garanti sticker på en skruv. Du har också ej kompatibel vattenblock från EK (som passar till Aorus Master istället), och för ditt kort - som i nuvarande skick har ingen garanti kvar - du vill ha 12500 Sek. Stämmer alls?

vissa tillverkare tillåter väl öppning av kortet t.ex vid byte av kylpasta? Värre med butiker dock. På mitt kort kan man tydligen byta utan att tappa garanti, men proshop säger att man ej får. Tycker det är är klurigt