Inlägg

Inlägg som Sm4xX har skrivit i forumet
Av Sm4xX
Skrivet av LucaBoo:

Missade det. Ah well...

Du är inte ensam om att ha missat det!

Av Sm4xX
Skrivet av Sir. Haxalot:

Fast det hela har ju aldrig direkt handlat om hurvida CLI är bra eller inte, utan mer hurvida det är förlegat att tvinga alla nya användare att använda CLIt och den inställningen kommer inte flyga hos nya Linux användare. Du å andra sidan drog in "Titta det är jättebra, bara att öppna terminalen och skriva några kommandon" i diskussionen, vilket inte direkt tillför någonting.

En utav oss försöker använda religösa argument ("frihet") för att påverka någon annans val, och det är inte jag. Sen så tycker jag nog att det är dags att lägga ner den här disskussionen innan tråden spårar ur totalt.

Den största fördelen med Mint är egentligen att man slipper Unity. Just därför rekommenderar jag Mint. Sedan så är jag medveten om att man kan installera andra desktop environments men det brukar oftast bli väldigt bloatat då. Men, nu lägger vi ner det här. Till TS: valfritt OS som bygger på Debian kommer fungera bra för gaming.

Av Sm4xX
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jag hoppas fan att du inte använder någon av Google tjänster (som t. ex. youtube) om du ska länka det där.

Allt jävla tjat om frihit och öppenhet har inte tagit linux förbi 1% av konsumentmarknaden på 20 år och de som sitter och hävdar att det är så fruktansvärt viktigt tillför inte direkt någonting till läget. Alla Linux fanboys som hela tiden försöker trycka på fördelar som är hellt irrelevanta för 90% av användarna hjälper ju inte heller någon.

För att Linux ska komma någonstans på desktop så mer eller mindre krävs det att någon verkligen går in för att skapa ett desktop environment som bara fungerar och inte ska kännas 10 år gammalt innan man spenderat några timmar på att konfigurera sitt desktop environment. Canonical har fortfarande en bit att gå men de är just nu de enda som på riktigt försöker att skapa en business för Linux på desktop, för i den riktiga världen så är det pengar en väldigt bra motivator som ger företag som Canonical möjligheterna att anställa utvecklare för att utveckla sina produkter. Sen så är det ju inte så lätt att sälja en Linux dist till privatpersoner med tanke på licenssituationen så den bästa tillvägagångssättet blir reklam.

Sen kan man tycka att det är hur hemskt som helst men i slutändan så kommer det indirekt gynna hela Linux communitiet och alla distar om någon (typ Canonical med Ubuntu) lyckas driva upp populäriteten på desktop i och med större anledning för utvecklare att utveckla till Linux vilket ger ett bättre mjukvaruutbud för alla.

Även jag har märkt att vi har ett problem med fanboys här på Sweclockers.

Av Sm4xX
Skrivet av Atlas Tasume:

Nu ska vi inte kasta sten i glashus. Jag är nog den mest datorkunniga av alla de vänner och släkt jag känner, men ändå är jag helt vilsen i Linux-distar. Har som mest lyckas använda Zorin OS lite, samt installera Steam på Ubuntu, men absolut inte mer än så.

Bara för att man inte kan ett operativ-system som visserligen bygger på en väldigt bra idé med öppen programvara, så är problemet helt enkelt att det är ett elände att lära sig det hela, då interaktionen mellan människa och maskin är värdelös. Varför ska jag i behöva göra kommandon i någon terminal bara för att installera ett program?! Det är inte 1994 längre.

Efter en tids användande av Linux kommer du fråga dig varför du inte skulle använda kommandon för att installera ett program. Terminalen är ett riktigt kraftfullt verktyg.

Av Sm4xX
Skrivet av anon200213:

Ja det kanske är ett problem om man är dator-handikappad och inte vet hur man konfigurerar sitt OS, nät och IDS. Men då kanske man ska avstå från Linux helt och hållet, eller kanske rent av avstå från datorer och internet.

Hahaha! Om man använder Ubuntu så har man knappast de kunskaperna. Själv uppskattar jag Arch Linux.

Av Sm4xX
Skrivet av anon200213:

Reklam i Ubuntu? Njaä, nu är du nog lite snett på det

Skrivet av anon200213:

Well, Mint ÄR ju Ubuntu, som ÄR Debian

Skrivet av Sir. Haxalot:

... hur är det en nackdel?

Av Sm4xX
Skrivet av NoWin:

Du kanlika gärna installera Synaptic och leta program där.

Du påstår alltså att jag ska söka installerade program i synaptic?

Av Sm4xX
Skrivet av Sir. Haxalot:

"Fullt i reklam" = möjlighet att söka på amazon vilket går att stänga av med en setting.

Skickades från m.sweclockers.com

Söker automatiskt i Ubuntu software center när du söker efter installerade program.

Av Sm4xX
Skrivet av Hugligan:

Jag håller inte med. Men det är väl nästan sak samma.

Mint är ännu lättare än Ubuntu. Mint bara fungerar hela tiden. Samt att Ubuntu är fullt i reklam numera.

Av Sm4xX
Skrivet av Hugligan:

Kan vi inte gravera in i sweclockers logo på startsidan. "Frågar du så är det Ubuntu du ska ha"

Rättelse "Frågar du så är det Mint du ska ha"

Av Sm4xX

Ja! Speciellt om Mantle blir något stort.

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Vad bra! Hade helt glömt bort att man behövde PulseAudio också

Var ju det jag inte behövde Funkade när jag tog bort det Men men.... Nu finns det ju iaf lösning postad här på forumet hur man bär sig åt när man ska installera ett USB-headset i Arch.

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Output'en visade bara att det saknades något i GTK-tema. Så inget fel på själva programmet

Då vet jag ej vad problemet kan vara. Ska dock fundera lite på detta så får vi se.

Citerar dig så du ser att det är uppklarat

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Kör i terminalen:

volumeicon &

För autostart så är de olika beroende på vilken WM/DWM du kör.

Okej, jag kör xfce. Körde kommandot du postade och jag får mycket riktigt en volymikon. Fortfarande inget ljud dock. Får även outputet

(volumeicon:704): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk.css:72:18: Not using units is deprecated. Assuming 'px'. (volumeicon:704): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk.css:72:20: Not using units is deprecated. Assuming 'px'.

.
Edit: Lyckades få igång det nu. Har tydligen installerat Pulseaudio. Tänkte att jag skulle installera Pulseaudio och försöka med det eftersom det är vad Ubuntu använder sig av. Då fick jag se att det stog reinstalling. Så jag tog bort det och startade om och nu funkar det. Tack för hjälpen!

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Har du volumeicon installerat? För mig funkade ljudet först när jag installerade det, sen provade jag avinstallera och det funkade perfekt även efteråt. Kör:

sudo pacman -S volumeicon

Hur använder jag volumeicon?

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Hmm... detta var lustigt. Finns det någon volymkontroll på själva headset'et? Prova justera den isåfall. Har du provat annan USB-port?

Ja, jag har provat annan USB-port. Det finns en volymkontroll på headsetet. När jag använder volymkontrollen i windows eller Ubuntu så går den direkt in och ändrar mastervolymen.

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Skriv in i terminalen:

alsamixer

Vilken ljudenhet är standard då? Default alltså. Dessutom, är Master på 100? Står det MM eller 00 på master? Om det står MM trycker du m så blir det un-muted.

card:Raptor HS40
chip:USB Mixer

Har kanalerna PCM och Auto Gain Control på Raptor HS40 kortet. Ingen av de kanalerna är mutade. PCM är ställd så högt det går och Auto Gain Control kanalen kan jag inte ställa upp alls.

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Prova detta:

sudo nano /etc/udev/rules.d/00-local.rules

Skriv in detta:

KERNEL=="pcmC[D0-9cp]*", ACTION=="add", PROGRAM="/bin/sh -c 'K=%k; K=$${K#pcmC}; K=$${K%%D*}; echo defaults.ctl.card $$K > /etc/asound.conf; echo defaults.pcm.card $$K >>/etc/asound.conf'" KERNEL=="pcmC[D0-9cp]*", ACTION=="remove", PROGRAM="/bin/sh -c 'echo defaults.ctl.card 0 > /etc/asound.conf; echo defaults.pcm.card 0 >>/etc/asound.conf'"

Spara och starta om datorn. Koden är tagen från ArchWiki. Den gör att du kan hot-plugga USB-headsets så headset'et blir default, kopplar du bort headset'et så blir föregående ljudenheten default.

Hotpluggningen verkar fungera men fortfarande inget ljud. Blir inte klok på detta. Har även dubbelkollat så att det använder USB som output device.

Av Sm4xX
Skrivet av oTiuZ:

Har du installerat ALSA?

Kör detta:

sudo pacman -Syu alsa-plugins alsa-utils sudo modprobe snd_usb_audio sudo nano /etc/modprobe.d/modprobe.conf

Skriv in

options snd-usb-audio nrpacks=1

Tryck Ctrl+x för att spara. Starta om X-sessionen, alternativt starta om datorn. Nu bör det fungera

Har installerat ALSA. Körde en ominstallation nu och hoppades på en lösning men problemet kvarstår fortfarande.

Av Sm4xX

Få igång USB headset i Arch Linux

Installerade idag för första gången Arch Linux. Har lyckats få igång det mesta nu men jag lyckas inte lista ut hur jag ska få igång mitt Corsair Raptor HS40. Vet att det funkar i Ubuntu 13.10. Har ingen aning om vad jag ska posta för output så jag kan få hjälp men tala om vad ni behöver för info så ska jag fixa det.