Inlägg

Inlägg som Kandidaten har skrivit i forumet
Av Kandidaten

Kan du tänka dig 200kr + frakt?

Av Kandidaten
Nytt bud: 450 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kandidaten
Skrivet av Kandidaten:

400 kr 400 + frakt

Oj, min sida var inte uppdaterad så det slank in ett bud på 400 innan mig.

Av Kandidaten
Nytt bud: 400 kr 400 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kandidaten

Panasonic Gx80 + 12-32mm, mycket bra och kompakt
Panasonic gm1 gm2 gx800
Olympus har en myriad av intressanta kameror

Jag har en Panasonic G80 med en adapter för m42->m4/3 så jag kan köra alla möjliga roliga gamla billiga och bra objektiv.

Av Kandidaten
Skrivet av dagas:

Tack. Kollade men kräver något som heter traverskort som jag inte har. Vet inte om sätta ihop datorer hemma räknas som monteringserfarenhet heller. Annars skulle nog det varit rätt bra. Förutom att jag inte är super praktisk lagd som det står man ska vara. Hade jag varit det och gått något praktiskt hade man fått jobb istället var man tvungen vara intresserad av filosofi och annat flumm som man inte för jobb av att ha studerat.

Traverskort brukar arbetsgivaren kunna fixa, det är en kurs som sträcker sig över 1-2 dagar där du lär dig köra en kran som hänger i taket.

Sök jobb där, det värsta som kan hända är att du får ett "tack men nej tack" från dom. I bästa fall får du ett jobb där du kanske lär dig något nytt!

Av Kandidaten
Skrivet av dagas:

Vet inte om jag ska skapa en ny tråd eller låna denna men skulle gärna ta emot tips om någon vet något jobb man kan få.

Jobbat 12 år inom telefonjobb med marknadsundersökning och kundtjänst.

Lönen är bland de lägsta man kan hitta på ca 22k så i stort sett vad som helst vore bättre.

Har sökt en del YH men vet inte om jag kommer ha tid att studera med jobb på heltid och 2 barn och min fru är borta hela dagarna för hon pendlar ca 4 timmar om dagen och sedan 8 timmar jobb så hon har inte tid att hjälpa så mycket hemma. Hon jobbar i skolkök så inte så bra betalt heller men mer än mig på ca 26k. Hon letar något närmare men vi vet inte när det kan bli av.

Jag flyttade från Linköping till Boxholm för vi behövde större boende och hade inte råd i Linköping. Jag jobbar på distans vilket är bra för har inte råd köra 10mil om dagen med bilen till Linköping och pendeln går inte de tider jag jobbar som ofta är sent på kvällen.

Jag har inte råd att vara ledig för att kunna fokusera på studierna då vi behöver bådas inkomst för att överleva. Jag har inte heller möjlighet till CSN då jag slösade flera år på universitet i Kanada och Linköping och har i stort sett slut på CSN. Tror jag har ett år kvar men skulle då behöva få godkänt på massa kurser först då jag inte fick godkänt på något sista året på universitetet.

Har ingen färdig utbildning utan bara massa startade utbildar så som lärare, systemvetare, filosofi och statistik.

Har någon tips på något som det räcker med vad jag har? Eftersom det inte ser möjligt ut just nu att spendera flera år med studier. Spelar ingen roll vad det är för mitt jobb är både tråkigt och betalar dåligt. Vill ha något som ger “vuxenlön” då man är snart 40 och tjänar samma som 20 åringar gör.

Montör på Väderstad? Inte så långt från Boxholm.

Av Kandidaten
Skrivet av delta76:

I meant between those two, which would you prefer/buy/recommend.
I gather that Nous A1T is more suitable if you want complete control (home automation etc.), and P115 is more "locked in" to their app. I have no interest in building a system at home, just something that is easy, accurate.

I have been using DeltaCo (simple, ease to use, just "works" but lacking power monitoring which I want), and Wiz (complete disaster, terrible app, difficult to connect, slow, unstable power report), so I'm looking to find something to replace both

I bought two of the P115 yesterday. Super easy setup with the official app and super easy setup in Home Assistant. I'm actually rather surprised of how easy everything worked with them. The Tapo app is snappy and offers a lot of nice features for those who don't want to go down the HA rabbit hole.

Av Kandidaten
Skrivet av Kiddy:

Vill du kolla hur länge batteriet håller?
Hur gammal är datorn?

Jag köpte datorn 2019.
Enligt battery_test i Crosh så laddar den ur med 0,84% på 300 sekunder. Det ska nog tas med en nypa salt men batteritiden är inte på något vis dålig.
battery_firmware info visar på 89 cykler.

Av Kandidaten
Skrivet av Kiddy:

1000kr plus frakt

Tänkte inte skicka men för 1200+frakt så har vi en deal

Av Kandidaten

Acer Chromebook CB713

Acer Chromebook 13 CB713-1W-P9NY

Intel Pentium Gold 4415U
13,5” 3:2 IPS QHD 2256x1504
4GB RAM
64 GB eMMC

Inte mycket använd.
Fantastisk skärm.
Laddare med USB-C

Finns i Uddevalla men kan tas med till Göteborg då jag jobbar där vardagar.

Läs hela annonsen här

Av Kandidaten
Skrivet av spree01:

Vilken återförsäljare hade den för 3790kr? Tänker om det är värt att vänta!

Det var Elgiganten som sålde den. Den är kanon för 3790kr men ordinarie pris skulle jag inte ge för den. Väldigt glad att jag faktiskt valde en platt skärm och inte en böjd.

Av Kandidaten

Jag åkte faktiskt och köpte mig en. Bättre färger än min förra skärm, AOC Q3279. Det är helt klart annorlunda men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kan inte ställa in över 100Hz då jag har har en dator som är gammal som gatan så kan inte riktigt uttala mig om Freesync osv. Inga döda pixlar och ganska lite glow. För 3790kr så är det helt klart värt det.

Av Kandidaten

Hur tycker du att skärmen är? Läser man runt lite så verkar en del klaga på kontrast och att anti-glare gör texten ”grumlig”. Är det något du håller med om? Jag är lite osäker på om jag vill köpa den eftersom att Elgiganten inte har några visningsexemplar man kan kika på. Har en mva skärm som inte är supersexig med ghosting osv och är lite sugen på att byta.

Av Kandidaten

Köpte lite klätterprylar som jag egentligen kunde köpt på vilken annan rea som helst. Varit sugen på en himla massa teknikprylar men de jag har fungerar fortfarande så de får snurra vidare ett par år till. Lägenheten är så dåligt isolerad så det passar ju bra att behålla mitt gtx 780 ett tag till.

Av Kandidaten
Skrivet av anon301768:

Som sagt har lyssnat igenom bägge nu och enkel lp låter skit helt enkelt, riktigt platt ljud, näst intill obefintlig bas, väldig låg i alla fall och ljudet låter instängt liksom, dubbel utgåvan är enorm skillnad, jag har inte lyssnat på enkel utgåvan fören nu, hade inte ens sprättat plasten, den lär inte spelas mera i alla fall.

På något sätt tycker jag att det lite skönt att höra, då vet jag att det inte är fel på mig eller min utrustning. Men samtidigt är det ju väldigt tråkigt att åtminstone 2, troligtvis de flesta, av enkel lp är slöseri med plast.

Av Kandidaten
Skrivet av Ostbullen:

Uj trist Men annars kan det väll vara rätt värt att få hem vinylen ändå? De brukar ju skicka med nedladdningskod så du kan få ner låtarna i lite bättre kvalitet, och så lite kul att äga skivan? Dock tråkigt att inte kunna lira den kanske.

Mjo det blir nog så att jag låter beställningen gå igenom och så ploppar jag in den i hyllan och plockar fram den om ett par år när jag slutat sura.

Skrivet av anon301768:

Vilken press pratar vi om?

Jag har 2 utgåvor.

Vinyl, LP, Album, Limited Edition, Reissue, Grey
2 × Vinyl, LP, Limited Edition, Purple and Blue

Ljudmässigt så är de stor skillnad mellan dom 2 utgåvorna, dubbel lp låter betydligt bättre, mer bas, diskant ja rymd i ljudet, kan helt hålla med att enkel utgåvan låter platt.

Har testat att lyssna på bägge och skillnaden är stor.

Det är tyvärr enkel jag har. Så det stämmer ju helt med det du säger.

Av Kandidaten
Skrivet av oatp1b1:

Köpa nypressar är ju lite som att kasta pil, oavsett artist. Sedan är väl knappast Maggio känd för att göra musik som har någon speciellt bra ljudkvalitet heller, så med dessa två faktorer ihopräknade så borgar det inte för någon fantastisk upplevelse. Betänk att de allra flesta som köper vinylskivor idag lyssnar på en riktigt risig anläggning där det inte kommer märkas.

Ja det verkar ju vara lite av en gamble, nästan så att jag är lite sugen på att försöka brottas med kundtjänsten hos CDON. Ska nog ge den ett försök till. Lyssnade inte ens igenom den, vart så himla putt.

Skrivet av mrqaffe:

Har inte hört nån LP men här lät det verkligen som hon var närvarande nån meter bort, inget fel på ljudkvaliten
https://i.imgur.com/5VCtabw.jpg

Pff... Inte avundsjuk, alls.

Maggio är ju verkligen en artist en ska se/lyssna på live, har varit på två eller tre spelningar med henne och det är alltid bra.

Skrivet av Ostbullen:

Vet inte om de pressas på samma ställe, men för att ta en titt lade jag på herzeleid av Rammstein, då de också är tryckta av universal music. Helt ok ljud på den plattan iaf, jämförde med japanska utgåvad av judas priest - turbo, och Rammstein lät lite plattare, men inte otroligt dåligt iaf. Spelat på en sony ps-hx500.

Prova annars spela upp henne på annat medie, och hör om hon låter lika platt där?

Lyssnade lite snabbt på spotify och det är ju bättre men också ganska platt, så får väl anta att det albumet inte är tipptopp. Har Satan i gatan på förbeställning också men vettetusan om jag är sugen längre.

Av Kandidaten

Är det bara jag som upplevt att "Handen i fickan fast jag bryr mig" har otroligt dåligt ljud? Den var full av plastspånor när jag tog ut den ur fodralet och känns väldigt meh i kvalitet. Ljudet är väldigt platt och det lät verkligen som att något var fel. Spelade andra skivor både innan och efter och de lät lika bra som de alltid gör vilket får mig att tro att det just är skivan och inte utrustningen. Kanske någon som upplevt liknande med de andra skivorna från Maggio? De har ju diskuterats lite här under hösten.

Av Kandidaten

Gick isär med sambon efter rätt många år precis när det började kicka in med corona här i Sverige. Bor nu i en nyrenoverad lägenhet på 78kvm. Alla rum och ytor är helt nya och jag är första som bor här efter renoveringen. Superfin och underbart läge men för dyr och för stor. Ser lägenheten som något fint som håller mig ovanför ytan tills jag kanske hittar något mer lämpligt.

Bredbandet vart väldigt mycket bättre här så det är ju en liten ljuspunkt. Laddar ner alla spel jag aldrig kommer spela från Steam-biblioteket med dubbel hastighet mot vad jag hade tidigare.