Inlägg

Inlägg som Rellim har skrivit i forumet
Av Rellim

Lite komiskt med snacket om bakdörrar i bitlocker när det är öppen källkod som gång på gång tycks råka ut för sådant här.

Börjar kännas lite lekskola över open source, verkar inte gå att lita på alls.

Av Rellim

Andra gången på kort tid man seriöst ifrågasätter användandet av öppen källkod.

Först är alla sajter med openssl komprometterade av en "bugg" som ingen lyckats hitta på tio år, nu är det mest använda krypteringsprogrammet komprometterad.

Vad ska man tro egentligen ?

Av Rellim

De har visat demos på liknande för ett par år sedan:
http://www.youtube.com/watch?v=Nu-nlQqFCKg

Varför tror vissa att google skulle lyckas först ? Microsoft Research har oerhört duktigt folk.

Av Rellim

Min HTPC hade ovanan att krascha ibland om jag klev över mattan och nuddade chassit, slutade med det när jag kopplade ur reset knappen så tydligen gick det den vägen.

Detta var ett Antec Fusion chassi. Ojordat uttag.

Av Rellim

Jag tycker det verkar vara rätt mycket datavetenskap/programmering på den utbildningen. Kurserna programvaruteknik, programvaruprojekt, kvalitet är sådana kurser som är mer inriktat emot kravinsamling, kvalitet och testning men alla andra är ganska så programmeringsinriktat.

Jag skulle nog säg att denna är mycket mer inriktad emot programmering än till exempel systemvetenskap.

Jag tycker det verkar vara en bra utbildning om du vill bli utvecklare. Alternativet du kanske vill titta på är Uppsalas kandidatprogram i Datavetenskap om du letar runt stockholm.

Av Rellim

Det är bara högskoleutbildningar som leder till yrkesexamen som har titlar, som civil ingenjör till exempel.

I det här fallet är den akademiska titeln teknologie kandidatexamen och sedan anges inom vilket område du tagit examen, vad du sen vill kalla dig själv är i princip valfritt.

Du klarar nog det utan problem om du verkligen är beredd att plugga.

Av Rellim

Man lägger ju in sådan just för att undvika att det finns data i andra tabeller som relaterar till information som inte längre finns.

Om du är säker på att du vill radera det hela så får du radera i de andra tabellerna först och slutligen i huvudtabellen, det kan vara trixigt om det finns många relationer.

Ett annat sätt är ju att disabla alla triggers och constraints, exakt hur du gör det beror på vilken databas det handlar om.

Var försiktig är mitt tips, gör ordentliga backups först !!

Av Rellim

Så som beskrivits, visa färdig data och inga ytterligare funktioner ska inte behöva ta mer än ett par timmar. Men känns som du inte diskuterat exakt vad kraven är så det är det första du måste göra. Fråga dem exakt vad de vill kunna göra på den sidan, ska det sorteras, ska man kunna ändra, behövs login och hur löses det isåfall, har de en säkerhetslösning redan ? ..etc

Det viktigaste är kundens krav, inte vad du tror kommer behövas.

Av Rellim
Skrivet av Airikr:

Över 800 SEK per månad för 1 TB?! O.o Skämtar dom med en, eller? Ne. Tacka vetja då TrueCrypt och Google Drive. 83,02 SEK per månad för 1 TB och sen är TrueCrypt helt gratis.

Nu gällde det gratis och det är 5G gratis på den.

Lacie är knappast lika stora som Google/Microsoft och kan därför inte hålla samma priser, dessutom kan de inte använda deduplication algoritmer som de andra okrypterade lagringarna gör.

Allt lagras i Europa och det är krypterat från klienten, hittar du någon annan som uppfyller TS villkor utan att själv behöva mickla med krypterade containers (som dessutom är besvärliga att synka och inte kan öppnas på alla enheter) så tala gärna om det.

Av Rellim
Av Rellim
Skrivet av PippiRull:

Absolut, det resonemanget är jag med på. Dock är det antagligen en väldigt liten, nischad grupp som kommer använda sin surfplatta men mus och tangentbord för att spela på, så tror det blir väldigt hög utvecklingskostnad per spelare för valve att ta fram den lösningen. Finns säkerligen massvis med vettigare saker att realisera istället för dom pengarna

Skickades från m.sweclockers.com

Undrar om du har någon platta själv ? Gaming på plattor växer ganska rejält och detta skulle ju vara en inkomstkälla för valve. Finns gott om trådlösa handkontrollers som funkar med android och som sagt tangentbord och mus om man nu vill det så ser inte riktigt problemet där.

Att det skulle vara "hög utvecklingskostnad" kan jag inte se heller då det finns gott om streaming kod som funkar på android, kan man köra saker som rdp och splashtop så kan man naturligtvis koda in streaming support i deras steam klient för android.

Syftet med denna streaming är antagligen att bredda användningen för Steam/SteamOS vilket utökar marknadsandelarna för dem och då vore det märkligt att strunta i support för android.

Av Rellim

Jadu, planen från W3C är recommended status i slutet på 2014, sedan hur lång tid det tar innan alla webbläsare stöder allt det är en annan fråga det.

Vad jag förstår kommer många features att skjutas upp till html5.1, i princip det som funkar nu i minst två webbläsare kommer vara med i recommended status och allt annat skjuts upp.

Men det är inget att sitta och vänta på, om du vill använda en feature så får du kolla upp hur väl det stöds, om det finns några polyfills eller ramverk som fixar kompatibiliteten för dig.

Webbutveckling har alltid och kommer alltid vara så här.

Av Rellim

Jag kan inte se att du tilldelar variabeln point någonstans, så den är 0 hela tiden och alltså blir förmodligen inget utskrivet till filen.

Av Rellim

Pröva att ta bort semikolonet som du har direkt efter dina två if-satser i actionPerformed.

Dvs:

if(e.getSource()==knapp1); {

if (e.getSource() == knapp2); {

Ska INTE ha semikolon direkt efter utan vara.

if(e.getSource()==knapp1) {

if (e.getSource() == knapp2) {

Av Rellim

Det största problemet med detta är väl att det verkar vara relativt lätt att få tillfälliga försäljningsförbud i USA när rättegångar pågår. Så detta kan fördröja Oculus konsument version om det vill sig illa.

Av Rellim

Det intressanta vore ju om de kom med Android stöd, annars är det lite svårt att se poängen förutom att det är en kul grej att testa på gamla datorer.

Om de kom ut med Android stöd så skulle de ju kunna sälja alla Steam spel till android, förutsatt att de sätter upp servrar ungefär som Onlive.

Av Rellim
Skrivet av reconnnn:

Ni som använder olika typer av tjänster för att lagra era lösenord Lastpass, 1Password ....
Hur gör ni på mobilen? Typ ert Google konto som ni vill komma åt från flera ställen. Men även ebay, amazon och alla andra sidor som man vill komma åt från telefonen. Ser inte hur det ska fungera. Men jag kanske missat något fundamentalt.

Jag vet att Lastpass har mobil stöd men hur bra fungerar det? Dessutom kostar det pengar (har inte kollat hur mycket).

Keepass2 på datorn, keepass2Android på telefon/platta och sedan Wuala där jag har lösenordsfilen för synkning.

Funkar med dropbox eller google drive också men Wuala kör jag för att de kör med zero-knowledge, de andra bara ljuger om kryptering då de har nycklarna själva.

Allt helt gratis även om man bör supporta keepass2 och keepass2droid förr eller senare om man använder dem.

Av Rellim

Ingen som läser pressmeddelandet ?

"Du kan fortsätta använda epostadressen om du har bredband hos Telia. Då behöver du flytta över mailadressen till ditt bredbandsabonnemang via Mina Sidor innan tjänsten upphör."

Har ni inte deras bredbandstjänst så kan man tydligen behålla det genom att skaffa mobil abb också.

Det finns inga tekniska svårigheter här, det handlar väl om att telia har sina saker bundna till abb (som de flesta leverantörer) men idag förväntar sig folk att e-posten ska fungera "oberoende" (gmail, outlook..etc).

Mao, vill ni behålla så sitter ni där med telia abb, annars skippa det. Alternativt motionera riksdagen att epost ska kunna flyttas precis som telenummer.

Av Rellim

Finns nog en del trådar om dessa routrar redan. Jag har en N56U och är nöjd med den, trådat så får jag runt 96Mbit, trådlöst 40-50Mbit som bäst.

Vad du får ut på trådlösa har inget att göra med de fantasisiffrorna som tillverkarna visar utan det är helt teoretiskt, har mer att göra med omgivningen och vad dina grannar kör än själva routern såvida det inte är en riktigt billig modell.

N56U är en utmärkt router fortfarande.

Av Rellim

Spontant skulle jag bli oroad om det låg vbs scripts i startupkatalogen, det hör inte till vanligheterna.

Nu vet jag ju inte vad du kör för något på din dator men eftersom du inte känner igen vad det skulle vara så föreslår jag att du navigerar till den katalogen (allt utom filnamnet) och tar bort de scripts som eventuellt ligger där.