Inlägg

Inlägg som GuruX har skrivit i forumet
Av GuruX

Hej!
Det är plug and play, alltså både bildskärm och touch i en enhet.
Däremot så behöver du värma lite för att få bort den gamla skärmen och touchen. Men det är inte så knepigt, de ska ju inte användas igen.
https://www.ifixit.com/Guide/Sony+Xperia+XZ1+LCD+Display+Repl...

Mvh
Gustav

Av GuruX

USB 3 PCIe-kort

Jag söker ett USB3-kort att stoppa i datorn. Antalet portar är inte så viktigt.
Begagnat eller nytt, spelar ingen roll.

Läs hela annonsen här

Av GuruX

Skärm till Sony Xperia XZ1

Jag klantade till det lite när jag skulle beställa en ny skärm till min XZ1 Compact och lyckades istället beställa till vanliga XZ1. Därför säljer jag nu denna.

Så, för 423 kr (vilket var vad jag betalade), så får du en sprillans ny kinaskärm till din mobil. Jag bjuder på frakten.

Skärmen är köpt på AliExpress och är denna: https://www.aliexpress.com/item/32968679131.html?spm=a2g0s.90...

Läs hela annonsen här

Av GuruX

Skärm till Sony Xperia XZ1

Jag klantade till det lite när jag skulle beställa en ny skärm till min XZ1 Compact och lyckades istället beställa till vanliga XZ1. Därför säljer jag nu denna.

Så, för 423 kr (vilket var vad jag betalade), så får du en sprillans ny kinaskärm till din mobil. Jag bjuder på frakten.

Skärmen är köpt på AliExpress och är denna: https://www.aliexpress.com/item/32968679131.html?spm=a2g0s.90...

Läs hela annonsen här

Av GuruX

Jag bjuder 1300 + frakt.

Av GuruX

Jag har också iTUX och vill göra en liknande grej.
Jag har en fiberconverter (a.k.a. mediabox) med fyra uttag. Nr 1 är internet och nr 2 är IP-TV.
Nr 1 är kopplat till WAN-porten på en Asus RT-N16 med DD-WRT. Från Asusen sticker det iväg en kabel till en Zyxelswitch som förser förstärkare, Raspberry Pi och en Motorola VIP 1003 (IP-TVbox) med anslutning. Bara så här funkar inte IP-TV.
Om jag kopplar in uttag nr 2 på fiberconvertern till en "vanlig" port på min Asusrouter fungerar Motorolan. Men nu har jag även skickat iväg mitt lokala nätverk till fiberconvertern. Hur säkrar jag upp detta?

Av GuruX

Allt detta beror på en bug i ff-mpeg eller libavcodec. En patch har skrivits och en pull request är inskickad. Förhoppningsvis ser vi denna patch i mainline XBMC inom en snar framtid.

Av GuruX
Skrivet av Justbecause:

Fast då fanns ju inte Sweclockers när Pentium 2 var aktuell

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, det är ju sant. Den P2 400Mhz som jag hade lanserades i april 98 och Sweclockers grundades 1999. Jag registrerade mig 2001, efter en tids passiv läsning. Så P2 var ju knappast någon nyhet, men det var den datorn jag satt och surfade swec på. Tre-fyra år för en dator på den tiden var väl inte massor, de kostade ju en hel del mer. Om jag inte minns fel gick det systemet lös på 18 000kr.

Av GuruX
Skrivet av THB:

Japp, ca 6 månader.

Det här är min första post på flera år, men nu känner jag att jag vill dela med mig lite.

Nu ska vi inte göra det här till nåt krig. Jag ska ta lite snabb historia.

Jag hängde på Swecforumet mycket kring Pentium 2/3/4-tiden. Tidigare hade jag haft mig en P2 på 400 MHz (mins ni slot-prollarna?), överklockad till både 496MHz och 532MHz, och det obligatoriska Voodoo2-kortet.
Det var dags att uppgradera, det här var en tid när MHz var det enda som räknades. Det var ingen som riktigt hade insikt i det där med IPC och sånna grejer. Swecforumet hade ganska nyligen lämnat "den blå tiden". Jag hängde flitigt i det som nu är överklockningsdelen av forumet. Där var rösterna eniga, AMD var det som gällde. Där fick man mest MHz per krona. Jag investerade i en AMD Thunderbird 1,4 GHz och ett IWill KK-266 so var känt för sina överklockningsegenskaper. Svindyrt Mosel Vitelic-minne köpte jag också. Det här var också på den tiden som folk tog sina AMD Duron 600MHz och klockade till nånstans 1,2 GHz. Vattenkylning bestod av hemmabyggen och vi gruppköpte pumpar från Sicce i Tyskland. Jag själv hade slangar ut genom fönster till en stor tunna med vatten och byggde eget direct-die-block i plexiglas som tätades med silikon mot processorn. Tyvärr hade jag haft lite dåligt med glykol i vattnet, så ibland jag gå ut och tina upp slangarna innan jag kunde slå på datorn.

Serien som följde hos AMD var de första XP-processorerna. Thoroughbred tror jag att namnet var. Här började de märkas med 2000+ i hastighet. Det hela berodde på att Intel hade lyckats skrämma upp farten i sina processorer och eftersom att MHz var det enda som räknades var AMD tvungna att hitta på något för att kunna marknadsföra sig. En processor som var märkt med 2000+ låga kanske någonstans runt 1700Mhz i faktiskt hastighet, men prestandan var likvärdig en Intel på 2Ghz. AMD förnekade självklart att deras egen märkning hade någon som helst relation till Intel, men det var ju rent skitsnack.

Så det fanns faktiskt en tid när AMD producerade mer prestanda per klockcykel, än Intel. Förhållandena var mer eller mindre helt omvända mot idag. Jag vill minnas att detta varade ett år eller två, men jag kan ha fel. Sex månader känns lite väl kort i alla fall, om det nu spelar nån som helst roll.

Av GuruX

Finns flera olika svenska servrar att ladda från, iaf om man uppgraderar en nuvarande version. Kolla i programvarukällor. Välj annan... under server å använd sen knappen för att hitta bästa server, får du inte en svensk server så testa bara knappen igen tills du får det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av daweeeBD
samma som tidigare.. inget ljud ur interna högtalarna på min HP Pavilion DV3550.. men går utmärkt ur hörlurarna..

Så less.. ska det vara så jävla svårt.. allt fungerade utmärkt med 8.10, men inte 9.04 eller 9.10

Ingen verkar ha någon lösning heller :S

Gäller dock inte bara ubuntu utan alla distar jag testat.. så problemet är linux-kärnan...

Säker på att problemet inte är pulseaudio?
Kollat i alsamixer? På min eee finns det en ruta för headphones eller typ front jack, om den är ikryssad funkar bara hörlursjacket.

Av GuruX

Jag använder min K810 för att fota en del till min blogg.
Det vore najs med ett script eller nåt sån som automatiskt synkade mappen med fotona på mobilen, med en mapp på datorn. Så jag bara behöver kliva innanför dörren hemma och automatiskt börjar fotona att laddas upp till datorn. Någon som har förslag på en lösning?

Av GuruX

Bredband på Gran Canaria?

Jag ska ganska snart sticka iväg och jobba elva månader på Gran Canaria och måste lösa det här med bredband.
Det finns WiFi lite här och var, men antagligen inte i just den lägenheten jag ska bo i.

Så, nu undrar jag om det är nån som har erfarenheter av bredband på GC. Det är väl kanske framförallt något slags trådlöst 3G-bredband som gäller. Någon sa att Vodafone skulle vara bland de billigare, men jag får bara fram information på spanska, babelfisken gör det tyvärr inte enklare heller.

Av GuruX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noodles^
Är du i rätt katalog och är du inloggad med root?

Root är ingen bra idé, funkar bara på morötter, palsternackor, potatis och andra rootfrukter.

Av GuruX

Drivrutinstrassel med dubbla grafikkort Radeon 9100 & Matrox G450

Jag har ett himla skumt problem med mina grafikkort.
I datorn sitter ett ATI Radeon 9100 grafikkkort på AGP-platsen och ett Dual Head Matrox Millenium G450 på översta PCI-platsen.
Till Radeonkortet är Omega 3.8.252 drivrutiner laddade (sista drivrutinen med stöd för Radeon 9100). Till Matroxkortet är senaste drivrutinerna från Matrox laddade.

De verkar dock ha lite problem att samarbeta med Windows XP. För att få båda korten att funka samtidigt krävs det att jag först startar Windows. Inaktiverar Radeonkortet i enhetshanteraren. Startar om Windows. Hoppar in i enhetshanteraren igen och aktiverar kortet. Sedan måste jag naturligtvis ändra lite skärminställningar varje gång detta är gjort. Radeonkortet sköter min primära skärm i mitten medan Matroxkortet sköter de två skärmarna som står på varsin sida av den primära skärmen.

Gör jag inte på detta sätt med omstarter å grejer början Windows direkt gnälla över drivrutinerna och säger något i stil med att drivrutinen (inte sagt vilken) är skriven för en äldre version av Windows. En standarddrivrutin för VGA laddas och endast ett av korten fungerar. Allt ser ganska illa ut. Det händer även att alla funkar, men då är det ungefär med 16 färger och 640x480 i upplösning.

Någon som stött på något liknande eller har förslag på en bra lösning?

Av GuruX

Om du har installerat en lite senare version av Pidgin har du också fått något som heter GTK+ på starmenyn. Där hittar du Theme Selector. Du ändrar alltså temat för GTK+ som står för det grafiska interfacet i Pidgin. Välj tema och starta om Pidgin. Ska du ha nya teman är det för GTK+, inte Pidgin.

Av GuruX

Datum trasslar till SSL

Jag har trassel med SSL-certifikat. Jag får felmeddelanden lite här och där av program som använder SSL. Framförallt Firefox, Outlook och Trillian trasslar. Felmeddelandet jag får är något i stil med att certifikatet inte är gilitigt på grund av daturm. Lite googlande gav mig lösningen att kolla så att datum/tid var rätt. Både windows klocka och biosklockan går rätt i både tid och datum, men problemet kvarstår.
Har någon annan en lösning på detta problem?

Av GuruX

Har du ett effektmotstånd i ditt nätagg? Har jag inte sett förut. Och det sitter mellan 5V och jord?

Av GuruX

Är det någon som har köpt en k810 på senaste tiden från tre?
Jag har reklamerat min 6280 för att få en k810, men den är uppenbarligen inte i lager.

Av GuruX

Navigering/karta i K810i utan gps

I sommar är det dags att ge sig ut i sverige på äventyr.

Då kommer jag att behöva ta mig fram i okända marker där jag inte hittar. Så jag tänkte att det måste finnas nån bra lösning till mobilen. Gärna en som inte blir alltför dyr.

1. Eniro via wap. Inte kanon. Beroende av täckning.
2. Wayfinder. Beroende av täckning här med.
3. Kartor som jpeg. Tror att detta kommer bli en ganska seg lösning.

Är det någon som har några andra tips. Vad jag har förstått är det lite dåligt med kartprogram till javatelefoner.

Av GuruX

Ja, men jag tar också en kölapp då =o)
Gustav Brogren
gustav.brogrenSNABELAgmail.com

edit: jag har fått en nu. tackar så hjärtans mycket!