Inlägg

Inlägg som CaaN har skrivit i forumet
Av CaaN

Oj vad gammal jag känner mig när jag läser den här tråden! Det var 11 år sedan jag tog studenten, har hunnit med 4,5 år på högskola och jobbat 6,5 år sedan dess, tiden går fort!

Av CaaN

Beröm till Telia!

Eftersom det mest är klagomål i denna forumdel tänkte jag skriva något positivt! Jag flyttade i lördags och hade beställt flyttning på min telefon och bredband till i går (måndag). Enligt Telias hemsida så skulle telefonen kunna kopplas in den dagen och bredbandet inom 8 arbetsdagar.

Vis av tidigare erfarenheter från bl.a. Bredbandsbolaget så räknade jag inte med att ha telefon och bredband på åtminståne ett par veckor. Jag blev något överaskad när jag kom hem efter jobbet igår och både telefon och bredband fungerade!

Det är bra jobbat Telia!

Ville bara dela med mig av denna lilla positiva händelse!

Av CaaN

Real VNC borde kunna fungera. Det är nog inte det smidigaste men ett bra (och gratis) alternativ. Jag är inte säker på att man kan ta upp flera skärmar samtidigt men det borde gå. Med detta igång kan du också styra elevernas datorer och inte bara titta. http://www.realvnc.com/

Från VNCs hemsida:
"VNC is widely used in educational contexts, for example to allow a distributed group of students simultaneously to view a computer screen being manipulated by an instructor, or to allow the instructor to take control of the students' computers to provide assistance."

Hoppas det kan hjälpa något!

/carl

Av CaaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Det är runt 50-60 minus grader vid 10.000m höjd, om jag minns rätt från en program på discovery channel

När jag flög till Mallorca tidigare i somras visade planets termometer mellan -70 och -80 på 11 300 meters höjd så det är rätt kallt så högt upp! *brrr*

Av CaaN

Dela skrivbord

Jag har just packat upp en ny 22 tums widescreenskärm på jobbet. Finns det något program så att jag kan dela skärmen i två delar? Altså köra med två skrivbord på samma skärm? Jag vill kunna maximera fönster i de olika delarna.

/Carl

Av CaaN

Du får ursäkta men jag hängde med ungefär så här långt i ditt inlägg: "Beställde nyligen ett abonnemang av tele2 och väntar på att det skall levereras. " Sen tappade jag bort mig! Har du beställt ett datorpaket ihop med abonnemanget från tele2? Är det mobilt bredband? Vad var det för tilläggspaket du ville ha?

/CaaN

Av CaaN

Program för att organisera filer

Hej!

På jobbet har vi massa filer med avtal/offerter m.m. Nu ligger de sorterade i mappar men skulle det gå att lägga in dem i nått program så det går lätt att komma åt dem för alla? Helst då via nätverket, kanske nått HTML baserat som går att anväda via internet explorer.

/Carl

Av CaaN

Router med bättre räckvidd än Zyxel 320-W

Jag fick med en Zyxel 320-W trådlös router när jag tecknade mitt telia bredband. Med min bärbara dator har det funkat bra i lägenheten men nu har jag köpt en "media-spelare", en KISS 1600 http://www.prisjakt.se/produkt.php?p=174845 och den får rätt svag signal på det trådlösa. Det är två betongväggar mellan router och spelaren och den står under tv:n så förhållandena är inte de bästa... Vad för (någorlunda) billig router skulle kunna lösa detta?

Funderar på http://www.siba.se/product/product.aspx?Identifier=SE85408 eller http://www.siba.se/product/product.aspx?Identifier=SE91640

Jag har ingen nytta av "N"-nätverk nu egentligen.

/Carl

Av CaaN

Jag har märkt att brandväggar (mjukvaru) kan ställa till en hel del. Jag har testat med både Norton Internet Security 2007 och F-Secure 2007 och jag var tvungen att avaktivera dessa för att delningen skulle funka. Det kanske inte är exakt samma fel men i alla fall en idé!

/Carl

Av CaaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Daniel25
Caan -> Jag har 19 mail där jag haft konversationer med deras kundtjänst. De har NTE skött ärendet bra förräns kundtjänstchefen tog tag i det här.

Då var det inte lika snyggt gjort... jag fattade på din första post att de hde löst det rätt så direkt!

Men som omega skrev, ju högre upp i hirarkin man går destå bättre/snabbare lösning blir det!

Av CaaN

Jag måste säga att Inkclub verkar ha skött detta på absolut bästa sätt. Kan inte se nånstans i din text att de velat "bråka" med dig om detta utan istället har de fixat det så bra att du fick sakerna gratis! All credit till Inkclub tycker jag!

/Carl

Av CaaN

2007-09-17

Av CaaN

Så länge du drar ditt ICA-kort får de ju faktiskt reda på allt du handlar utan scanner

Av CaaN

Man sätter inte tillbaka läsaren i nån vagga när man klar. Om jag fattat det hela rätt så är läsaren hela tiden uppkopplad via WLAN. Hur skulle den annars kunna ha uppdaterade priser på alla tusentals varor? När du scannar tror jag inte så mycket lagras i den utan det hamnar i en databas nånstans och sedan visas bara en lista i läsaren. Jag har ingen källa till detta men "nån" har sagt det nångång och det låter vettigt!

/Carl

Av CaaN

Har inte haft annat än problem med min WL-500gP. Skickade tillbaka den till Webhallen i går. USB-funktionen fungerar inte alls, varken skrivare eller hårddisk funkar bra. Om man drar ur sladden ur routern och stoppar i den igen kommer man oftast åt hårddisken men inte annars. Samma sak med skrivaren. Vidare så skapar den "spökpartitioner" på hårddisken, har sett 9 partititioner med samma innehåll, det känns ju säkert att göra backuper till den hårddisken då......

Även det trådlösa har strulat och då är det också en "dra-ur-sladden" omstart som krävs. Skulle inte rekomendera denna!

/Carl

Av CaaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av goldmund
jag har väl inte bytt IP adress för att jag byter ut en router, har adsl från bbb, fö ställde jag in min IP adress i den nya routern ska det tilläggas, men den verkade inte fatta.

Eftersom du har ADSL har du nästan garanterat en dynamisk IP-adress. Därför ska du INTE skriva in någon adress i routern. (varken IP, DNS eller nått annat) Det ska stå på auto.
Det kan ta ett tag innan du får en ny adress när du byter router. (De har olika MAC-adresser). Testar du idag med inställningen på "auto IP" så borde det funka, med lite tur

/Carl

Av CaaN

Jag fick mitt Vista (till en HP dv6000) i onsdags och det funkar kanon, förutom den kända "buggen" att ADSL via BBB inte funkar, undra om det finns nån lösning... Det var ingen uppgraderingsskiva jag fick utan en "riktig", ren version. Testade att installera till en tom hårddisk och det var inga problem! Fick även med en skiva med alla drivrutiner som behövdes. Det tog lite tid men när det väl kom så var det bra

/Carl

Av CaaN

Den sidan verkar vara suverän! Tack!

Av CaaN

Någon som kan programmera PLC?

Vi ska göra en datorstyrning till en hydraulpump som driver ett antal kolvar på jobbet och då har vi kommit fram till att en PLC dator borde vara det bästa för att lösa detta.. är det någon som kan PLC-programmering eller som vet nån bra guide på nätet?

Kan det finnas nått annat sätt att lösa detta på? Det som behöver kan behöva läsas av är exempelvis kolvarnas läge och hydrauloljans tryck.

/carl

Av CaaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettis
Jag tycker du ska köpa tccd minnen, 2.8v för bh-5 är inte mycket att hurra för. Vissa behöver inbränning vid 3.2-3.3v för att ens köra i stock hastigheter

Finns det några minnen i ungefär prisklassen 1000:- med TCCD-chip? Är 2x512 eller 1x1024 jag är ute efter.

/Carl