Inlägg

Inlägg som PwnTh3W0r1d har skrivit i forumet
Av PwnTh3W0r1d

Såg nu att det var antecknat i annonsen. Skrev ett pm till dig.

Av PwnTh3W0r1d
Nytt bud: 7 000 kr Finns kvittot från Webhallen kvar? Jag kan avhämta det idag isf..
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av PwnTh3W0r1d

Jag är en ägare av XB273UNX och är förbryllad över hur lite uppmärksamhet den fick när den fanns tillgänglig. Såg endast två kanaler recensera den på Youtube. Under 2022 så fanns den primärt tillgänlig hos Inet och NoN. Nu är den slut i lager och jag tvivlar på att den återvänder. Mycket märkligt hur en skärm med framtidsssäkrade specs kan falla under radarn så fort.

Under tiden så hade den internationella marknaden ögonen på XB273UGX, denna har samma panel men saknade gsync-modul och toppade 270Hz istället för 275Hz.

Via knapparna på baksidan har jag lyckats hitta vägen in i fabriksmenyn. Acer erbjuder inte konsumenterna möjligheten att själva uppdatera mjukvaran(åtmisntone denna serie). Det vore därav intressant att få se ifall de senare panelerna kör samma mjukvara eller en senare utgåva med potentiella förbättringar. Min panel's OSD har releasedatum maj 2021 enligt menyn.

Att få se hur menyn skiljer sig från skärm till skärm, säg mellan XB273 UZ, GX och NX skulle tillfredställa min pedantiska sida

Bild på fabriksmenyn och instruktioner hur ni kommer åt den: https://imgur.com/a/yhULe6L

Av PwnTh3W0r1d

Äh jag Googlade på problemet och tydligen så var det inte bara att lägga in ICC-profilen i färghantering. Utan det fanns ett steg till.

Efter att man satt profilen som standard måste man gå till Avancerat-->Ändra Systemstandard-->Avancerat-->Och bocka av Använd Windows bildkalibrering.
Anledningen till varför man måste bocka av Använd Windows bildkalibrering är för att Windows annars inte kommer använda sig av ICC-profilen. Så om du inte har det avbockat, ta och gör det!

Hoppas det här hjälpte någon som hade problem!

Av PwnTh3W0r1d
Skrivet av Mr.Inkognito:

Jag har en Asus VG248QE skärm och har ställt in mina inställningar på:

Standard mode
Brightness 55
Contrast 88
Usermode R: 89 G:90 B:90
Trace free 40

Har också laddat ner ICC-profilen, men vet inte om jag installerat den rätt. Märkte ingen skillnad när jag installerade den så antar att jag gjort något fel? Kan någon beskriva för mig hur man går tillväga? Använder Nvidia och Windows Vista.
Tack på förhand!

Jag märkte heller ingen riktig skillnad när jag la in den, jag satte profilen som standard men det gjorde ändå ingen skillnad. Antar att jag också gjort något fel då?