Inlägg

Inlägg som Dem8n har skrivit i forumet
Av Dem8n
Skrivet av global_elite:

gtsa heter butiken, beställde online, leverans postnord. Jag har dock inte felanmält detta till butiken pga ok gaming-prestanda. När jag började programmera mer så började jag störa mig på ljudnivå och kollade upp kylaren (verkar vara lågbudget) samt cinebench, så tänkte lika bra att fixa det själv.

Har fortfarande garanti på hela datorn 1 år till, men blir ju jobbigt att frakta så smidigare att fixa själv.

Okej jag fattar, men du borde ändå påpekat det så de får in det i sin statistik, de hade säkert kunnat skicka ny kylpasta om inte annat.

Av Dem8n

Riktigt dålig montering skulle jag säga, vart du köpte du ifrån?

Av Dem8n

Ganska ointressant med tanke på prissättningen på senaste generationen.

Av Dem8n
Skrivet av Angelkiller:

Är det dags att införa medborgarlön och 3 dagars arbetsvecka?

Medborgarlön kommer nog bli aktuellt, men innan dess har vi nog många som kommer hamna i kläm först innan det blir bra.

Av Dem8n
Skrivet av jnsson:

Fast vänta? Det finns en Move to iOS app ju

Ja, men fungerar den optimalt?

Av Dem8n
Skrivet av Anders Andersson:

Tyvärr är ju både Apple och Samsung svindyra. Men Samsung har de senaste åren haft bäst rabatter och tradein ersättningar vid lansering av nya Galaxy S serien. Hoppas Samsung fortsätter med det...

Samsung tappar dock tack vare alla rabatter värde betydligt fortare än iPhone, vilket är tråkigt när du vill byta telefon.

Av Dem8n
Skrivet av star-affinity:

Touch ID och Face ID är dock inte riktigt jämförbara tycker jag. Tycker Face ID oftast är klart smidigare i telefonsammanhang än att behöva lägga fingret på något.

Håller helt med dig, Apples Face ID är jäkligt bra.

Av Dem8n

Vore ju trevligt om det var smidigare att byta från Android till iPhone också, men Google lär aldrig satsa några pengar på det om de inte blir tvingade.

Av Dem8n

Med rejält sänkt pris, då kan de få utnyttja min telefon till att scanna deras varor.
Men är det samma pris, nej rakt av.
Det gäller då stora butiker.

Små caféer etc där kan jag absolut scanna en bulle och betala med swish.

Av Dem8n

Kommer tyvärr gå fortare och fortare att ersätta människor på många arbetsplatser, just nu är det bara sporadiskt några här och några där.
Om inte allt för lång tid så kommer vi få läsa om hundratals och tusentals som ersätts i ett svep.

Det AI verkar ha svårast för är att rita, det blir oftast katastrofalt dåligt när den ska rita något utifrån en beskrivning.

Matematiker och programmerare hänger väldigt löst, personer som arbetar med juridisk rådgivning kommer försvinna väldigt snart, ekonomisk förvaltning hänger jäkligt löst, de har några år på sig att komma på nya sätt att tjäna sina kunder.
Ordförande i alla dess former kommer vara väldigt lätt att ersätta med en AI.
Administratörer kan säga hejdå till sin arbetsplats inom några år.

Det finns hur mycket som helst tyvärr, vi har öppnat pandoras ask och nu väntar många år av kaos innan nya tankesätt och reformer skapar det nya samhället vi kommer att leva i.

Av Dem8n

10 års garanti, s.k materialvarugaranti.
Allt annat vore ett skämt.

Utöver det, ett garantiabonnang likt Apple där man skickar ut ett nytt och när kunden fått detta så skickar kunden tillbaka det felaktiga.

Av Dem8n
Skrivet av cdx873v:

Det kommer ju inte gå om man skapat bort färg 😂

Jo om materialet inte motsvarar det som sagts, en kylare som enligt spec ska vara av kopparplåt men är tillverkad i stålplåt kommer ju att kunna reklameras även om du skrapat bort lite av färgen i ett hörn. 😅

Av Dem8n
Skrivet av Wh1spY:

Många är nöjda här. Frågan är om man verkligen skall vara nöjd om man får tillbaka.. det är pengar som kunde investerats…

De är ingen jätteinvestering för mig om jag skulle ha investerat mina 38500kr som jag får tillbaka.
Förmodligen hade jag bränt dem på något annat, nu när jag får det som en klump så åker det in på sparkontot tills jag kommer på något som jag villhöver. 😅

Av Dem8n
Skrivet av Varg:

Vanligt folk verkar sakna det i alla fall. Jag har lärt mig för länge sedan att man inte kan lita på något.

Så många är det inte som blir lurade, det brukar vara något underliggande som gör att man går på sånt här.

Av Dem8n
Skrivet av mc68000:

Det fiffiga är ju att problemen kommer när garantitiden gått ut.
Ledsen, du har haft din pryl i tre år, dags att köpa nytt!
Dåliga fläktlager är väl luftkylningens motsvarighet.

Det behövs bättre regelverk i Sverige eftersom de hittat kryphål i konsumentköplagen, 3 års reklamationsrätt är inte tillräckligt.
Det borde vara som inom bygg, 10-års materialvarugaranti och utöver garantin 10-års garanti vid allvarliga fel, t.ex att man inte följt handling.

Av Dem8n
Skrivet av Nyhet:

Igor's Labs undersökningar visar att radiatorer för vattenkylning från flera tillverkare inte är tillverkade i koppar och börjar rosta.

Läs hela artikeln här

Rent bedrägeri.
Nästa gång någon köper en kylare som utlovat är gjord i koppar, skrapa bort lite av färgen så sen ni ju om det är koppar, är det inte koppar så skicka tillbaka skiten.

Av Dem8n
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Min fundering på vattenkylning är att vissa tänker om den börjar läcka så det enda som kan hända är att deras "dator" går sönder. Men hur kan det bli med "parkettgolvet" som det står på? Jag skulle aldrig vilja ha en dator fylld med vatten stående så och vara borta ett bra tag.

Utöver att det är försvinnande liten mängd vätska som används så lämnar väl ingen pumpen igång när de reser bort?
Är pumpen avstängd och det blir läckage så handlar det om ml eller kanske cl som rinner ut och då ska det först bli tillräckligt mycket för att ta sig genom datorlådan och sen ner på golvet.

Av Dem8n
Skrivet av takeoninja:

Dom går rakt in i budgeten och sänker därmed medlemsländernas avgifter följande år. Det i sin tur minskar landets EU utgifter och ger mer över i statskassan. Vad länderna gör med överskottet varierar såklart stort.

Det låter ju bra 👍🏻

Av Dem8n

Har inte fått deklarationen men enligt egen uträkning har ska jag få 39k tillbaka, betalat in lite för mycket på ett arvode för jag inte ville åka på kvarskatt samt att räntan gått upp rejält.

Av Dem8n

Det är nog många som tagit skada genom att de fått betala betydligt mer än nödvändigt, vad folk inte förstår är att fortsätter man köpa i spel så stöttar man Apples avgifter.
Jag tycker det är bättre att köpa appar än att ge donationer i form av mikrotransaktioner, det är oftast betydligt billigare att köpa appen.

Frågan är väl vart pengarna för böterna går någonstans.