Inlägg

Inlägg som SweRobby har skrivit i forumet
Av SweRobby
Skrivet av evil penguin:

"Hur stort förtroende har du för det sätt på vilket följande medieföretag sköter sitt arbete?" är vad de frågat folk. Vad folk kan ha tolkat in i den frågan är förstås mer oklart.

Seriöst? Det där räcker inte som definition. Första gissningen blir att det gäller deras kundservice. Och om det inte gör det, vad är det då som efterfrågas? Tillgänglighet? Marknadsföringsprofil? Svarstider hos servrarna? Hur lång tid det tog att införa dark mode gentemot andra webbsidor? Om anställda följer bolagets dress code på kontoren?

Det där är ju en fråga som bör besvaras av bolagets egna anställda. För att förstå hur väl Systembolaget sköter sitt arbete så måste man ju veta precis hur Systembolagets plan för sitt arbete ser ut.

När man mäter förtroende så mäter man fullständigt subjektiva obersvationer med så många variabler att det blir helt meningslöst att inte specificera exakt vad undersökningen efterfrågar. Varenda person som har svaret på denna enkät har tänkt på helt olika saker när de gav sina svar.

Av SweRobby

Jag stirrar blint och fattar noll. Vad sjutton har sociala medier och ordet "förtroende" med varandra att göra? Förtroende för vad? Att andras inlägg är sanningsenliga? Att reklamen man ser talar sanning? Att personerna i dejting är verkliga? Att VDn inte äger oljeaktier?

Vad exakt är det de tror att de mäter med en sån här undersökning? Jag tror att de behöver skapa underkategorier för samtliga mätningar då det finns oändligt många saker att mäta förtroende för.

Av SweRobby

Hur och var använder Meta ordet "Threads"?

Av SweRobby
Skrivet av medbor:

Jag ser inte alls hur MS ägande skulle påverka innehållet i Diablo

Samma här. Men jag tänker det samma om Activisions nuvarande ägande. Och jag tror definitivt att Activision tvingade på releasen av Diablo 4 innan utvecklarna var nöjda.

Av SweRobby
Skrivet av medbor:

Har folk missat att det är ett av världens allra största bolag i alla kategorier som köper en av de största aktörerna inom media

Det är som om Apple skulle köpa Ikea eller H&M skulle köpa Volkswagen

Varför är folk exalterade över detta eller tror det är en bra idé? ’De kan styra upp stället’, jo tjena! Det sa väl alla om Mussolini också?

Jag har verkligen inte sett ett enda argument för varför det skulle bli bra, förutom möjligen något om att spelen kanske kan komma till Gamepass… det kan de väl göra ändå? Man måste inte köpa bolag för det

Har du spelat Diablo 4? Jag tror minst hälften av alla som är för denna affär bara ser en sak, och det kan omöjligtvis göras sämre med ett annat bolag bakom spakarna.

Det är spel vi pratar om här. Inte direkt livsnödvändiga varor.

Av SweRobby

Bra nyheter för de tvåhundra Starfield fans som använder Arc!

Av SweRobby
Skrivet av Sveklockarn:

Ja Windows 7 var ju det bästa — tills man hade använt Windows 10 i 2-3 veckor.

Problemet är att ett antal personers paranoia fått oproportionerligt stor spridning i förhållande till de få instanser som förklarat något om skillnaderna (som egentligen kom på Windows 8-tiden), vilket antagligen är ett Windows-problem på så sätt att väldigt få vet något om vad som händer under GUI:t.

Skrivet av car2ns:

Allt med Windows 11 är inte en besvikelse, om man tar bort känsloargumentationen och "det man är van vid". Sätt dig ner, utan att ta med dig ditt svarta moln och se vad Windows 11 gör bättre än Windows 10 och det skämtet till OS som heter Windows 7 (Det var guld då, men idag är det ett skämt i jämförelse).

Jag har använt Windows 11 i över sex månader och rotat runt ordentligt under den tiden. Jag förvånas av er som pratar om skillnaderna under huven mellan OS:en men som ändå försvarar 11.

För det första så har 11 varit kantat av prestandaproblem som påverkat både proffs och gamers så pass mycket att det inte är hållbart. Som en person som arbetar med ljud *och* spelar är Windows 11 efter sex månader fortfarande helt obrukbart pga den instabila prestandan och den enormt mycket högre DPC latency som detta OS medför. Det är ett ofärdigt, buggigt OS och kommer sannolikt att vara det i några år till.

För det andra så innebär de flesta nyheter inbakning av funktioner som användare i behov av dem redan har ordnat via annan programvara sedan långt innan Windows 10 kom till världen. Det finns inga essentiella positiva nyheter under huven i 11 som inte hade kunnat läggas till i 10 via vanliga uppdateringar. *Ingenting* hade behövts förändras i framkant. Det heter Windows 11 för att det kommer med ett nytt UI och nya idéer, varav molnet snart är en del av kakan. Samma idé som de hade med Metro.

Här är en översikt av skillnaderna mellan 10 och 11. Vad exakt är det som ni menar är guldet som alla andra missar?

Windows har sett ut som det gör i så många decennier för att det fungerar. Så varför vara glad över något som inte faktiskt gör saken bättre? Det nya UI är förenklat på ett sådant sätt att det tar fler klick att åstadkomma basala funktioner än tidigare. Vad är det vi ska hurra för? Det är som att de har designat ett UI som ska vara lättare för barn/seniorer att förstå. Det är en *bra* sak att lära sig komplexiteten som den gamla kontrollpanelen medförde och är något som dagens barn förmodligen skulle kunna lära sig lätt som en plätt. Sedan Windows 8 har Microsoft gjort allt de kan för att försöka dölja sin egna skapelse och simplifiera något som inte behöver simplifieras.

Skrivet av car2ns:

Sen hur kan du klankan er på tabbar i Anteckningar, Filhanteraren och en hel del av numera bättre nåbara inställningar för ljud osv?

Är det ärligt talat så här enkelt att imponera på människor? Om du har en rätt till att blåsa av konfetti för de högst subjektivt användbara "positiva nyheter" som 11 erbjuder så har väl andra människor rätt att klaga på de många problem som det också har medfört? Sätt dig ner, utan att ta med dig ditt vita moln, och se vad Windows 11 gör sämre än Windows 10.

Skrivet av car2ns:

Ta ett steg framåt och ibland sidledes, men aldrig, aldrig gå bakåt.

Så du använde alltså Windows 8 med Metro-gränssnittet tills Windows 10 släpptes bara för att det var nyare än Windows 7? Pics or it didn't happen.

Av SweRobby
Skrivet av norrby89:

Vill inte vara den men varför? Om det väl skulle komma ett nytt OS som faktiskt skulle lyckas konkurrera med MS så är det bara en tidsfråga innan dom agerar exakt likadant som MS.

Det är helt enkelt så det funkar, om företagen växer och lyckas så är det bara en tidsfråga innan dom tappar kundkontakten och pengarna tar över.

För att jag anser att det behövs. Jag tror att du har rätt i pessimismen om uppstickarens framtid. Men det är just konkurrens som får människor att försöka hårdare och inte minst lyssna på sina kunder. Var hade nVidia och Intel varit utan AMDs snilleblixtar genom åren?

Det finns dock alternativ till denna alternativa framtid; t.ex. att Microsoft börjar lyssna på sina kunder.

Av SweRobby
Skrivet av Xeonist:

Det är väl det här som är corporate bullshit, jag vill inte ha en relation med Microsoft, Google, osv.

I övrigt tror jag att du har fel när det gäller Microsoft, jag tror att dom är här för att stanna, du har också "fel" i den bemärkelsen att du uppenbarligen är en minoritet, och dom allra flesta tycker att Windows är det bästa OS, att Office är det bästa "office-paketet", och väldigt många tycker att dom har den bästa spel-plattformen.

Hur ett bolag fungerar har ju inget att göra med vad du vill och inte vill. Corporate bullshit innebär bland annat att de inte lyssnar. Du har inte valet att ha en relation med dem om du skulle vilja det eftersom de inte erbjuder en sådan. That's the point.

Att Windows är det största operativsystemet beror på de tidigare versionerna. Nu skriver jag specifikt om Windows 11. De har gjort förändringar i designen som skiljer sig från tidigare versioner utan att ha en god anledning att göra så. Att Windows är det största operativsystemet beror på de tidigare versionerna. Det är vanligt förekommande att kunder inte uppskattar förändringar som inte behövs kombinerat med att de faktiskt gör produkten mer komplicerad istället. Precis detta har Microsoft åstadkommit med Windows 11 så det innebär fler klick för att göra samma sak i många situationer. Fick du någonsin använda original versionen av Windows 8? Den mest hatade produkten i operativsystemens historia. Alla kan göra fel. Det kan även Microsoft.

Vilka Windows versioner har du använt? Du skriver som att du har begränsad erfarenhet och bara refererar till vad andra tycker. Att en produkt anses den bästa på marknaden behöver inte betyda att den är bra. De andra produkterna är kanske ännu sämre. Jag tror att majoriteten *accepterar* Windows, inte att de tycker att det är bra. Det finns utrymme för mycket bättre OS, och jag tror som sagt att det är en tidsfråga innan ett annat bolag inser att de kan bli förmögna på att rätta Microsofts många tillkortakommanden.

Att Windows erbjuder den bästa prestandan för spel beror på att de flesta utvecklare optimerar sina spel för just Windows. Detta har inget att göra med att utvecklarna tycker att Windows är bra. Det är bara störst och därför har högst marknadspotential.

Av SweRobby

Microsoft är för mig ett bolag som perfekt symboliserar corporate bullshit. De har ingen som helst kontakt med sina kunders behov och tror att de är too big to fail. Både I programvara och hårdvara lever de i en värld där de inte kan göra fel. Varenda idé som de har haft hittills för Windows 11 är något som har gjort mig besviken. Jag hoppas att de blir nästa bolag som får smaka på kakan som Twitter och Reddit har fått bita i och att något annat bolag reser flaggan.

Det känns som att tiden för en ny uppstickare i OS-klimatet är kommen. Och jag tror inte att det är en Linux distro då de är för make it yourself för gemene man. Vi behöver ett bolag i OS-världen som inser att bolag-kund relationen är lika viktig som produkt-kund relationen.

Av SweRobby
Skrivet av qwertylol1:

Här kommer en riktig amatörfråga:
Vad är det som blir bättre med mindre och mindre kretsar hela tiden, förutom att den tar mindre plats?

Det är transistorerna (som kan vara i av eller på läge, 1/0) som är mindre. Detta betyder att fler av dem får plats på kretsarna. Detta innebär också lägre strömförbrukning vilket innebär högre prestanda vid samma strömförbrukning och temperatur som tidigare.

Av SweRobby

Jag köpte nyss en laptop med Win11 och har aldrig känt mig längre ifrån Windows. Det känns som en mobiltelefon med alla inbyggda notifikationer, flashiga och opraktiska menyer och fönster, otaliga extra klick för att komma dit du vill, och påtvingade nyheter jag inte bryr mig om. Windows är inte Windows längre.

Win11 får Win10 att kännas som Win7.

Av SweRobby
Skrivet av SuperSverker:

Det kan ha varit hårt, men återigen - Det är en åsikt på ett forum, finns ingen anledning att kalla det dumheter bara för att du inte håller med
Jag kan fylla upp den kommentaren med följande;

1. Windows 11 kräver en MS-användare
2. Tablet-läget är ljusår efter W10
3. Startmenyn är värdelös
4. Action Center finns inte kvar och är ersatt av något som är objektivt sämre.
5. Utforskaren i 11an är även den helt enkelt sämre.
6. De gånger jag har uppgraderat så har det resulterat i en dator som har problem allt ifrån strömhantering till skärm, upplösning och frekvens.

Win11 har också gigantiska latency problem i ACPI på laptops som kan resultera i oanvändbarhet för ljudproduktion och allmänt lagg. Min kraftfulla laptop för 30k fryser helt i fem sekunder när en stor fil ska laddas, hackar till i ljudet vid musik och film uppspelning var femte sekund, och har DPC latency på över 15k flera gånger i minuten. FPS spel är bara att glömma.

Bytte till Win10 och det är som natt och dag.

Av SweRobby

För övrigt kan jag meddela att jag har en Msi Pulse 17 som gick på 28k med precis samma problem. Jag börjar tro att Msi ljuger om 2.1 standarden för sina Hdmi portar. Allt högre än 1080 går inte att köra i mer än 60 Hz med den här datorn, oavsett kablage och monitorer.

Av SweRobby

ASUS har inga program för fläktkurvor i Vivobooks och tredje parts program fungerar inte heller för detta. Allt är låst bakom de tre inställningarna som du ser i videon.

Av SweRobby

Här är en video som visar problemet: https://youtu.be/RDD9H_A2w_0

Även med maxade inställningar både i Windows energi och i ASUS egna program hoppar nVidia kortets alla värden kraftigt var femte sekund. Värdena kan jag tänka mig bör vara lägre under batteridrift, men de ska ju fortfarande vara konstanta. Inte hoppa mellan 50% och 5% power draw och klockhastigheter hela tiden.

Av SweRobby

Ska en laptop throttla på det här viset?

Detta meddelande är taget från en annan sida som använder engelskt språk, men det går alltså bra att svara här på svenska:

How is throttling on a laptop on battery supposed to work?

I've got an Asus Vivobook Pro 15X in Win 11, which is a relatively powerful laptop. I can play the latest games in 60-120 FPS in most cases.

When this laptop is unplugged and thus running on battery power it throttles processor and video card both based on power and heat. The problem is that mine does so *dynamically*. It works like this:

Unthrottled and high FPS for two seconds > Hard throttle and low FPS for two seconds > Repeat

Is this really how laptops are designed to throttle? It would be much better if there was a hard throttle all the time for low but stable FPS, as that would actually be playable.

Furthermore, this laptop's fans turns off completely when the processor temp goes under 50 C, but is unable to keep the temps there when idle. This results in the laptop being silent for 30 seconds and then making a racket with high fan RPM for ten seconds to get the temp back down to below 50 C, repeatedly.

Yet again, it would be better with a baseline approach; fans running at low RPM all the time for a near silent but steady idle noise.

Is my laptop faulty or does Asus really design their laptops this poorly just to be able to brag about using zero-RPM fans?

Thanks

Av SweRobby
Skrivet av Paddan_3:

"5. Vad ska jag rösta på?" 😂
Vet man inte det utan man måste fråga google, så ska man kanske inte rösta...

Då minskar nog antalet röster i det här landet med två tredjedelar.

Av SweRobby

Det här så märkligt. Problemet löste sig igår genom att sätta i strömkabeln. Men idag är problemet tillbaka med strömkabeln i. Det har definitivt inte med temperatur att göra. Någon programvara måste begränsa power draw. MyAsus använder jag för att ändra fläktprofil, som i sin tur bestämmer hur mycket ström grafikkortet ska få använda. Så det bör inte bero på power draw heller. Vad sjutton kan det då vara?

Av SweRobby

Ny laptop throttling varannan sekund oavsett temps

Asus Vivobook Pro 15x med Ryzen 9 6900hx och RTX 3060, Windows 11

Det är dGPU som alltså går från max clocks till lägsta clocks varannan sekund. Temperaturen har aldrig gått över 58 C och GPU fläkten på höger undersida går inte ens igång. Spel som Humankind och även Furmark.

Helt ny laptop utan något annat installerat än dessa spel och program. CPU beter sig inte på samma sätt och funkar bra.

Någon som vet vad detta kan vara?