Inlägg

Inlägg som Schmelge har skrivit i forumet
Av Schmelge
Skrivet av Cenorida:

Äntligen. Jag tror på lägre priser liksom i Norge. Har påpekat problematiken en längre tid. Exempelvis https://www.sweclockers.com/forum/trad/1516676-varfor-ar-stea...

Jo, det gör dem. (Norrmännen alltså)

Aaah dom la till de 2017 tydligen, flyttade hem 2016 så har helt missat de

Av Schmelge
Skrivet av Forbidden:

Jämför man med våra grannar i Norge som har NOK i Steam så betalar de generellt mindre för spel jämfört med oss (SEK/EUR).

Exempel:
https://steamdb.info/app/42700/

NOK: 269.99 (273.99SEK)
EUR (som vi får betala): 39.99 (409.25SEK)

Med andra ord 33% i prisskillnad (135kr lägre kostnad i Norge)

Ja men dom betalar inte VAT kostnaden

Av Schmelge

AMD kanske skulle dra nytta av den här erfarenheten och i större utsträckning använda sig av sin community för att lösa problem som dessa.

Skulle väl inte skada om folk ändå är villiga att göra de ideellt

Av Schmelge

Vet inte om det redan har blivit uppmärksammat i tråden innan så ber om ursäkt isåfall.

Tänkte bara upplysa om att både amd och nvidia har katastrof dålig performance i vr med nuvarande drivisar, nvidia har bekräftat att dom reproducera felen (extrem stutter) och att dom hittat en lösning som ska släppas med två stycken hotfixes. Den första släpps vilken dag som helst om den inte redan släppts idag.

AMD däremot verkar lysa med sin frånvaro i intresset att prata om det här. Som jag tolkar det får man helt enkelt bara hoppas på att det löser sig i nästa drivis och gör den inte det är det väl bara att gråta.

Dom som sitter på äldre kort kan downgrade'a så ska problemen lösa sig

Av Schmelge
Skrivet av Webhallen:

Lugn och fin nu, jag dealar med lite issues just nu där min hjärna sätter 2020 istället för 2021 på saker. Har korrigerat mailet som skickas ut framöver nu

/Patrik

Av Schmelge
Skrivet av bobbeyblade:

Men de ska ju fortsätta tillverka dem för evigt gick de ut med...

Nåväl, hoppas det börjar trilla in kort närmsta månaden...

W000t de har jag missat? De enda jag hört var fram till januari, vart kunde du läsa om det?

Av Schmelge

AMD Equipped to win Q4 2020

Hej! Här kommer din kod för AMD Ryzen Equipped to Win. Lös in koden här: www.amdrewards.com (krävs att du har installerat din nya processor innan du löser in och använder samma dator) Koden måste lösas in senast den 30e januari 2020.

Ok? Hur fan ska jag hinna med det tänkte ni? @webhallen

Av Schmelge

min 5900x har äntligen blivit levererad men jag kan inte hämta ut den... Ringde butiken och frågade om jag kunde komma direkt då dom fått sin leverans och fick svaret "nä, vi har så mkt paket här och har en backlog på 3 dagar så du får helt enkelt vänta och hoppas på att vi hittar de innan veckans slut" Va fan är de för arbetssätt?? Betalt och skickat som prioritet och så orkar inte personalen läsa på paketen

Av Schmelge
Skrivet av Ibelox:

@webhallen Blir det något av det här för 6800 XT med? I så fall när? Står först i kön på 6800 XT. Tack!

Ååh grattis står du också först i kön?

Har själv gjort de på både 6800xt och på 5900x.

Ta "först i kön" med ett par kilo salt när de kommer till webhallen, läste precis i kommentarerna från igår att någon fick 5900x i lördags. Så så jävla först i kön va jag tydligen inte på de

Av Schmelge
Skrivet av Sarg:

Priserna på AIB-korten är ju långt ifrån acceptabla.

Känns som om jag kommer att sitta med ett halvt datorbygge, eller bara skita i nya generationen grafikkort.

japp samma här, så länge prollen blir skickad någon gång så får ja fortsätta på 980ti tills nästa års release, då blir de väl kanske tillbaka på nvidia, men vem vet, vi får se

Av Schmelge
Skrivet av Chiefpiggum:

Dang, ligger ett 6800xt till 6600 kr i webhallens fyndhörna men den försvann nog snabbt som attan :/

Går det att få notiser om när fyndvaror dyker upp?

haha enda kortet webhallen sålt för msrp

Av Schmelge
Skrivet av Cool_Hector:

Man blir ju lite småirriterad på webhallen klarnabugg nu alltså. Förra veckan var man inne och beställde första minuten och står nu ändå utan kort till nästa år om man inte köper andrahand.

Håller fullkomligt med. Skickade även bevis på exakt tidpunkt från klarna men det var skitsamma. 3 kundtjänst grabbar höll med och tyckte definitivt att jag var inom ramen att hinna med, alla 3 pratade med Patrik (enligt dom själva) men Patrik sa nej.

Av Schmelge

Shit va billigt. bara 10k för TUF kortet.

Av Schmelge

Nytt försök idag då, får hoppas man lyckas snagga ett kort hos katastrofhallen

Av Schmelge
Skrivet av KlyfftPotatis:

inet förvarnade att det kunde hända. de skrev både facebook och på deras sida att vänta på ert mail först, ignorera allt annat!
till skillnad från webhallen som reserverade beloppet på klarna men inte ens ett ordernummer fick man, ingen köplats. bara luft. sämst av allt är att man själv måste kontakta supporten på telefon för att de skulle ta bort klarnafakturan och inte ens där kunde de be om ursäkt för att deras server mot klarnas, eller tvärt om, inte funkar.....

Värst av allt är att dom har möjlighet att få reda på vilken tid transaktionen gjorts, så dom kunde skickat till "rätt" personer om dom bara tagit sig tiden att gå igenom dom som buggat fast. Vart fall dom som ringt och hört av sig.

suck...

Av Schmelge
Skrivet av Viktorph:

Fick precis uppdatering från postnord-appen. Mitt Gigabyte 6800 XT från Webhallen kommer imorgon så länge postbilen inte blir sprängd i luften eller chauffören åker dit för grov rattfylla. Fy vad gött! Helgen räddad...

Får hoppas att de inte blir ett värdetransport rån xD

Av Schmelge
Skrivet av KlyfftPotatis:

Jag ringde. De har att de kan ringa upp dig istället för att sitta med luren i örat i 30min. Han löste det direkt

Du menar att han sa att han fixar din order och att du blev garanterad kort? Har du fått bekräftelse på att det skickas?

Jag var med om samma historia igår nämligen.. Fick mitt ordernummer och bekräftat att jag garanterat får ett kort då han såg tiden min klarna betalning fastnade.

Idag är det inte samma historia.. Jag får inget kort längre. Har även skickat "bevis" från klarna chatten om tidpunkt, men har inte fått något svar och räknar inte med att få något förens det är försent heller.

Av Schmelge
Skrivet av Dravond:

Dels förstår jag varför de inte kan ha en kö för ett kort de inte kommer kunna sälja och föra över alla till en gemensam kö för flera andra produkter/kort, så mest ska AMD ha skit för att släppa en så pass limiterad produkt, men ÅF är inte helt oskyldiga för man blev ju försiktigt glad när man såg en orderbekräftelse som sen blev makulerad och de borde ju haft en plan för dem

Tycker tråkigt nog att det har varit katastrofalt dåligt genomfört från webhallens sida. Kör man inte ett lotto system när det är så extremt begränsat med produkt så får man förhålla sig till en faktiskt kö. Problemet är att den här kön inte har respekterats från webhallens sida heller pga loop buggen.

Är det som så att en bugg som denna sker så får man väl för fan först o främst lösa de innan man börjar spotta ut dom få kort som finns? Hade man väntat en dag med att skicka ut korten och faktiskt gjort lite efterarbete för att säkerställa en korrekt kö baserat på inbetalnings tidpunkten oavsett om man gick igenom direkt eller om man fastnade i buggen, så hade det helt klart varit rättvist för alla.

Klarna kan bidra utan problem med uppgifter om exakt klockslag en betalning gjorts.

Inte nog med det, när jag pratade med kundtjänst på telefon igår så var jag GARANTERAD ett kort. Idag när jag ringer och ska säkerställa det här så är jag helt plötsligt utanför kön helt och hållet och kan mer eller mindre fetglömma ett referenskort.

Bedrövligt. Säga vad man vill om AMD och hur många kort dom hade skickat ut vid release, återförsäljaren har, iaf i mitt tycke, ett ansvar över att allt ska ske på ett rättvist sätt.

Skäms på er Webhallen

Av Schmelge
Skrivet av Webhallen:

Min tolkning av det är

Hej Webbis, ni ska få 100 kort
här får ni 5 kort
nu "fortsätter vi skeppa 95 kort över en tid"
Så jag förväntar mig inget utöver det som vi har fått designerat av MSI och Gigabyte i detta fallet.

/Patrik

Alright! Återigen, stort tack för att du tar dig tid att svara på våra frågor även om du har massa annat att stå i!

Mvh

Av Schmelge
Skrivet av Webhallen:

Med gemensam kö menas för de eventuella extra kort av andra märken som trillar in så kommer utskjutande köerna på GB och MSI bli tillfrågade i turordning, kommer inte kunna blanda in AIB i det hela då det finns inga rimliga systemstöd för det.

Detta är årets mest hektiska vecka så kommer tyvärr inte kunna kolla till forumet på ett tag om jag inte har något mer att infromera om.

/Patrik

Fullt förståligt! Tack för svar

Skulle du få tid över, har ni några kommentarer angående AMD's twittrande om att man fortsätter leverera referenskort fram till i januari 2021? Innebär det att ni med säkerhet kommer att få fler då eller lever vi enbart på hoppet från dom andra leverantörerna du pratade om under gårdagen?

@webhallen
Mvh