Inlägg

Inlägg som Freandom har skrivit i forumet
Av Freandom

Det är Black Friday på Elgiganten.
Min sambo vill åka dit för att kolla priserna. Jag förklarar för döva öron att allt finns på hemsidan. Vi åker till butiken.

De vanligtvis avståndshållande svenskarna trycker sig fram och över för att köpa julklappar. Ibland tittar de på dig. Rätt in i ögonen. Och grejen med en kund under Black Friday är att han har livlösa ögon. Svarta ögon. Som en dockas ögon.

Vi gör vårt bästa för att inte tappa bort varandra, men jag går vilse någonstans på vuxenavdelningen. Bland vitvarorna. Jag beger mig mot kassan, rädd att hon köper något vi inte behöver.

Plötsligt ser jag den. Storbilds-tvn. 5000kr rabatt. Det är ju som att få ett Playstation på köpet! Det svartnar för ögonen. Det är blod i vattnet. Jag måste vara snabb nu. Min sambo ser mig gå mot kassan med två stora kartonger, hon försöker stoppa mig. Men jag hör henne inte. Allt jag hör är Dogge Doggelito.

"Playstation på köpet"

Av Freandom

Torman
En dag när Tor googlar sitt namn händer det värsta som kan hända. Blixten slår rakt ner i hans nya RGB-fyllda gaming pc!
Tor vaknar upp på ett sjukhus, han har på nått sätt lärt sig allt om darknet och cryptovalutor. En ide kläcks.
Dags att städa upp lite Batman-style!

https://i.imgur.com/dIpy979.jpg

Av Freandom

Kul tävling! Fick mig att tänka på min väns inte så farliga airflowmod Så länge det funkar!

Av Freandom

Mitt bidrag: En perfekt balanserad 15,6-tumslaptop för oss som reser mycket och lägger ner tusentals timmar i lite mindre krävande titlar som; Stellaris, Path of Exile och League of Legends. En stilren dator med fokus på låg värmeutveckling och superb batteritid.

  • Chassi: Diskret retrodesign i vit/grå plast. Fri från RGB-dioder med en liten Hp-logga. Tjock nog att få plats med knäpptyst kylning.
    Ljus färg blir inte varm i solen, plast är lätt, stryktåligt och perfekt att stoppa ner i en ryggsäck utan dåligt samvete. Ska kännas oförstörbar och eventuella repor ska bäras med stolthet.
    Luftintag på vänster framsida (imgur) för att kunna användas på mjuka ytor som i en säng och även fungera med stängd skärm. Och som bonus, kyld vänsterhandsposition. Luftutgången får gärna vara lite riktad uppåt (imgur)

  • CPU: Senaste generationens hexacore Ryzen 5, bra prestanda för priset och en vettig TDP.

  • GPU: RTX 3050 ti 4gb(gärna 8gb) kanske låter lite mjäkigt för en "gaminglaptop" men det är säkerligen overkill för cirka 33000 spel på Steam och kommer, mest troligt, klara framtida spel långt framöver. Du får också nästan halva TDP:n av det större kortet på bekostnad av, som mest, 30% prestanda(RTX 3060, enligt notebookcheck)

  • Ram: 2x8gb 3200mhz. Sist jag kollade var dual channel fortfarande en grej. Högre hastighet verkar ge minimal prestandaökning och 16gb räcker till i princip allt, så länge du inte använder Reddit.

  • Hårddisk: En snabb 500gb m.2 ssd känns, just nu, som ett bra val då man får plats med Iphonebilder-mappen, ett Cod-spel och två AAA-spel. Men även snabb nog att radera gamla spel för plats med nya utan att bli irriterad.

  • Batteri: 99Whr. Ju större desto bättre. Ska kunna drivas och laddas via usb-c i krissituationer och när man inte orkar konka runt på en stor AC/DC-omvandlare.

  • Panel: Inte så noga, helst en infinity-skärm med så små kanter och "läpp" som möjligt för ett minimalt fotavtryck så nära 15,6" man kan komma. En matt 1080p Ips panel. 120hz med någorlunda bra bildkvalité, egenskaper och ljusstyrka. Det ska gå att använda datorn utomhus.

  • Tangentbord, touchpad: Återuppliva 90-talet med design tagen från Compaq och Thinkpads gyllene era. Djupare keytravel och rejäla keycaps med versaler i självlysande lumen. Trackpoint med två musknappar och en större touchpad med ytterligare två separata musknappar.

  • Övrigt: Det vanliga. Wifi, bluetooth, ethernet, minst två usb-3 för tangentbord och mus, två usb-c, mikrofon, dugliga högtalare, hdmi och ett 3,5mm jack.

Pris: 9 999Kr (På black friday)

En gaminglaptop behöver inte nödvändigtvis vara ett kompromisslöst semi-portabelt RGB-monster.
Så här såg min ut för ca 15år sedan: HP Compaq NC6230
Som tur var hade min far en stationär dator:)

Av Freandom
Av Freandom

"När man ska kolla leveransstatus på postnords hemsida. Men man skriver lite sakta."

Av Freandom

Datorpaket från Asus

Är du trött på människor och solljus eller kanske inlåst i karantän? Misströsta inte, här finns tillräckligt med kraft för att simulera verkligheten och RGB nog att syntetisera d-vitamin.
Ett riktigt fettpaket, perfekt för den som har ett par undanstoppade månadslöner;)

-Levereras komplett med budget-Jonas för installation och montering.