Inlägg

Inlägg som Lordfarqvard har skrivit i forumet
Av Lordfarqvard

Vill bara säga tack för all hjälp och mitt system är nu uppe och snurrar länkar hela bygget

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13894734

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13894734

Av Lordfarqvard
Skrivet av _F1GHT3R_:

Tills du har byggt din dator så hinner fru och barn komma verkar det som.
Det är enkelt spelar du bara så är intel det rätta valet speciellt med en 240hz skärm.
redigerar du osv osv så kör amd.
Finns inte mer att säga det är så enkelt och mer enkelt kan det inte bli.
Oavsett val så kommer båda att hålla 5 år men mest troligt intel då boosten och fps är viktigare än antal kärnor då de har tillräckligt många.
Amd ser jag mer som all a round dator, medans intel är en speldator.

Haha de finns redan en av varje Men än så länge har man sina gejmkvällar, men de kommer väl sina av i takt som fotbollsträningar o annat tar över kvällarna Kan säga att jag beställt intel nu kommer väl någon gång nästa vecka! Även att de tar emot lite så känns intel stabilare för de jag ska hålla på med just nu

Av Lordfarqvard

@str8forthakill: haha om de vore så enkelt!! Såg nu att xt serien är släppt vilket gjorde att rubriken ska byta ut mot 10700k vs 3900xt ist händer så mkt på marknaden just nu, kul!

Av Lordfarqvard
Skrivet av pv2b:

Vi börjar med spel. Både 3900X och i7-10700K är väldigt kapabla processorer som klarar av spel. Intel är något bättre om man absolut jagar max FPS, men Ryzen är så pass nära i prestanda att du inte kommer märka någon skillnad.

Angående videoredigering så har Intel några fördelar beroende på exakt vilket workflow du har, med t.ex. stöd för Quicksync. Jag kan för lite om videoredigering för att kunna ge ett definitivt svar om vilket som är bäst för just dig, men det beror på vilka program du använder och vilket arbetsflöde du har. Många säger här att Intel har en fördel, men du bör kolla upp hur det är med just ditt specifika arbetsflöde.

Angående videoRENDERING: Här har AMD en krossande fördel framför Intel på grund av högre kärnantal.

Jag hade dock ändå sagt AMD. Även om det är så att Intel är lite bättre på spel, och kanske är lite bättre på videoredigering, så kommer AMD-processorn vara tillräckligt bra på båda, samtidigt som du får ner din renderingstid.

Låter ju toppen känns som AMD eller intel kommer göra en nöjd. Vilket gör de hela ännu svårare

Av Lordfarqvard

@lasseTM: Så med andra ord ska man installera allt innan man kör in nätverksladden? Låter ju sjukt muppigt tbh

Av Lordfarqvard

@lasseTM: är väl inget ovanligt att drivrutiner inte funkar vid tidig release. Låter skumt om man kör alla drivrutiner från moderkort tillverkarnas hemsida att man skulle ha massa frågetecken på enhetshanteraren Behöver man ens installera nätverkskort idag? Fixar inte Windows det åt en så fort du pluggar in kabeln? För något Wi-Fi är inte jag intresserad av ändå!

Av Lordfarqvard

Låter som att intel är vägen att gå för en stabil upplevelse, vill inte hålla på att klödda med massa undervoltande och skit för och kunna ha vettiga temps när man kör stock settings. Eller inte ens köra XMP utan att man måste hålla på med Ryzen Dram calc för att få sin rigg stabil.

Av Lordfarqvard
Skrivet av Mayhem SWE:

Tillverkarna har ju redan utlovat att deras Z490 moderkort är "PCI 4.0 ready" när de paras med "framtida processorer" så det är ju typ bekräftat att de kommer vara framåtkompatibla åtminstone en generation. Med det sagt hade jag ändå valt AMD.

Okej, vart har du löst det om z490 plattformen? skulle man köpt dator för 2 år sedan hade valet inte varit så svårt. Men man känner ju sig nästan dum och köpa en intel i dagsläget fast de är ”snabbare” i spel. Men amd har jag hört lika mycket dåligt som bra typ. Folk har problem med spänningen, temps och fläktar som rampar upp och ner. Och ostabilt även i stockspeed.

Av Lordfarqvard
Skrivet av JohanFlodqvist:

850W är ju lite overkill på PSU, en Seasonic 750W räcker gott. Hade personligen inte kört på ett moderkort för över 3k om du inte har något specifikt syfte, då hade jag föredragit minnen med snabbare timings istället, eller 32gb RAM eftersom det troligtvis kommer att behövas i en del spel inom så pass många år som du säger att du ska ha datorn, jag ligger till exempel på 15gb ram användning när jag spelar Warzone med endast Discord och Chrome igång.

Tål att tänkas på helt klart! Tack.

Av Lordfarqvard
Skrivet av Mindfighter:

...och köp en m2 SSD istället, snabbare och inga kablar. Inte för att du märker någon skillnad med dagens spel, men i vinter när nästa generations konsollspel kommer (och portas till PC) så kommer det märkas även på PC och du blir glad över den extra prestandan när du redigerar video.

Är en m.2, syns bara inte i rubriken på inet

Av Lordfarqvard

10700k vs 3900x

Hej som rubriken lyder, sitter och väljer mellan två plattformar som är relativt nya och har kommit fram till själv (rätta mig om jag har missuppfattat något fel)

10700k är en delidad 9900k med högre klockfrekvenser, moderkorten stödjer fortfarande bara pcie 3.0 och kommer inte vara framåt kompatibla med kommande intel generationer.

Medans då AMD har mer uppgraderingsmöjligheter (Utan att byta moderkort) med pcie 4.0 och x570 moderkorten kommer stödja även nästa ryzen generation av processorer. Och är utan tvekan mest prolle för pengarna.

Ni får gärna skriva om ni kommer på mer för nackdelar (temps, stabilitet hos de båda plattformarna osv) Kommer använda datorn till gaming/streaming och lite videoeditering. Och vill ha bästa möjliga upplevelse i spel och stabilitet. (Kommer inte överklocka!)Men vill även säkra mig i 4-5 år framåt då detta förmodligen blir mitt sista bygge innan hus/fru och barn kommer ta upp den mesta av tiden.

Sitter i dagsläget hemma utan dator då min trotjänare 4770k har gett upp. Kan tillägga att ni kan skippa kommentarerna att ”vänta” på diverse saker så som amd 4000 serien, Big navi eller nvidias 3000 serien. Spelsugen som aldrig förr här hemma!

Länkar de två byggen jag velar mellan (vill gärna köra asus då jag är van vid deras Bios) är även inte intresserad av att spara på något (man bygger bara dator va femte år!) ska tillägga att de ska paras ihop med ett 2080 ti, en 240hz skärm (spelar bara i 1080p) i ett nzxt 510 chassi

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13859925/2020-07-04

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13859925/2020-07-04

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13859932/2020-07-04

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13859932/2020-07-04

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Lordfarqvard

Vill bara säga tack för hjälpen, han sålde datorn till en annan polare för "kompis-pris"

Av Lordfarqvard
Skrivet av JohanFlodqvist:

Jag skulle nästan sålt den i delar med tanke på att det är en hel del rätt nya premiumkomponenter som man kan få ett bra andrahandsvärde på om man säljer dom här på forumet. Men ska man sälja hela paketet så måste man ju hitta nån som faktiskt värdesätter allt i den burken och det är inte lika lätt, gissar på att han kanske skulle få typ 6k om han säljer den i ett paket, men det beror mest på att jag tror att det är ganska få som råkar vilja ha just det chassit tillsammans med ett premium-moderkort med en 3700X i. Många som vill ha det där moderkortet kör förmodligen på en 3900X eller en 3950X, jag skulle till exempel aldrig köpa ett sådär dyrt moderkort och skulle därför inte betala så mycket för det u andra hand heller.

Men säljer han delarna var för sig så kan han säkert få:
3700X 2500:-
Moderkort 1800:-
Ram 500:-
Chassi 600:-
ssd 600/st
PSU 800:-
=7400:- (ish)

Okej tack, han kommer sälja den som paket men han hade räknat med runt 6.5 för allt.

Av Lordfarqvard

Sälja dator prisrekommendation.

En polare som ska sälja sin rig utan grafikkort undrar hur mkt han kan få för den/vad som kan tänkas rimligt.

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1163117/hej

Ska även tillägga att dd sitter 3 st noctua AF-140 pwm i chassit och 2 st noctua NF-A12x24 pwm på h60 v3

Är garantier kvar på allt, den är byggd utav inet förra hösten.

Av Lordfarqvard

Ser riktigt fett ut ;D

Av Lordfarqvard

Tänk på när du sätter radiatorn i fronten (Pull) att resten i chassit kommer bli ett par grader varmare!

Av Lordfarqvard

Windows 10 2004 kan vara boven om du uppdaterat nyligen, folk har haft problem med usb-portar som lägger av mitt i spel sessioner

Av Lordfarqvard

Säkert runt 5k!

Av Lordfarqvard

3700x funkar klockrent med ett 2080 ti iaf

Av Lordfarqvard
Skrivet av walkiii:

Sätter du radiatorn i fronten, så blir cpu'n lite svalare, eftersom den får in frisk luft. Men allt annat blir lite varmare. Jag skulle nog köra som du gör nu.

Okej! Har runt 35-38 idle och runt 55-60 när jag spelar, enligt ryzen master. Så antar att man får vara nöjd!