Inlägg

Inlägg som AppleCat har skrivit i forumet
Av AppleCat

Skydda moderkortets cpu pinnar vid transport när skyddslocket är borta?

Som rubriken lyder.

Har slarvat bort det klassiska svarta skyddsplasten som ligger i moderkortets cpu sockel för att skydda pinnarna. Ej hittat om om det går att köpa sådana eller om någon har något bra knep som man kan göra själv som skydd

Av AppleCat

Annonsen är avslutad

Av AppleCat

Vid 98 tum är väl en projektor nästan mer att tänka på. Visst man måste mörklägga en del men för samma pris kan man få något riktigt bra.

Av AppleCat

Gamingdator med Ryzen 7700X och Gigabyte Radeon RX 7900 Gre

Tänkte sälja min gamingdator då jag inte har möjlighet att spela längre i någon större utsträckning.

Flesta delarna är några månader gamla och de äldsta ca 1.5 år. Inte kört någon överklockning och cpun tex har jag alltid kört undervoltad.

Följande delar ingår :

Moderkort : ASRock B650E PG-ITX WiFi PCI-E 5.0 x16 samt x4
PSU : Corsair SF750, 750W PSU 80+ Platinum rating
RAM : 32 GB DDR5 6000 MHZ CL 32 G.skill flare x5
SSD : Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 M.2 2TB
AIO : Pure Loop 2 240 mm (vattenkylning)
CPU : AMD RYZEN 7700X
Fläktar : 3 x 120 mm PWM chassifläktar , Noctua NF-S12A FLX, Fractal, Asus som ingick
Chassi : ASUS Prime AP201 MicroATX (svart)
GPU : Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming 16 GB OC
OS : Windows 11 Pro Retail

Inga höga coilwhine, som jag kan höra iaf, och om de finns är dem väldigt små.
Obefintlig ordnad kabeldragning i lådan så det är upp till ev köpare att snygga till, se bild.

Kvitto kan ges på delar som fortfarande har garanti , tex GPU, AIO, Chassi, Moderkort

Säljer till vem jag vill om jag vill.

Läs hela annonsen här

Av AppleCat
Skrivet av Angostura:

Hej alla kloka huvuden därute!

Skulle bygga dator för första gången på 15 år och råkade tabba mig rejält när jag satte in processorn i moderkortet så måste kylpastan ha åkt in i moderkortet och vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Verkar även som att några piggar har gått av. Är det något att pilla med eller är det bara att erkänna sig besegrad och köpa nytt igen?

https://quickshare.samsungcloud.com/xcFsaXVayoep

Tacksam för all hjälp som finns att få!

Om du har böjt pinnar på moderkortet är det i princip bara kasta. Kan fungera ett tag beroende på vad pinnarna gör men kan lika gärna kortsluta när du gör något som drar mycket ström, då kommer även din cpu att gå sönder så kan bli ett dyrt misstag

Av AppleCat

Verkar gå att avaktivera DMP även för M1 och M2 för att skapa en fix på detta. Så tursamt nog verkar inte problemet vara olösligt frågan är bara hur mycket apple måste fixa för att inte prestandan ska bli alltför lidande.

https://gofetch.fail/

Av AppleCat

Denna visar rätt bra vad som behövs för vad..

https://tftcentral.co.uk/wp-content/uploads/2024/01/dsc_bandw...

HDMI 2.1 utan någon form av DSC klarar inte av 160 hz i 4k med 10 bit färg tex.

Av AppleCat
Skrivet av mpat:

Läst andra tester, och det visar sig att det knappt går att justera minnesklockan alls - några procent upp bara. Eftersom det är minnesbandbredden som är svagheten så kan man sannolikt inte få ut så mycket mer.

Ja det verkar vara nedlåst. Inte så konstigt kanske för hade det gått att klocka upp en det hade det varit extremt prisvärt.

Klockning har börjat försvinna mer och mer. Antingen för låsningar eller för att produkterna redan är maxade från start. Lite tråkigt men allt var inte direkt bra med 1995-2015 eran heller.

Av AppleCat

Hade varit roligt att se överklockningstester på detta kort. Även små ökningar skulle kunna göra stor skillnad.

Av AppleCat

Finns det något scenario förrutom att kopiera stora mängder data från en disk till en annan som det ens blir någon skillnad med diskar som dessa och typ 5200 MB/s diskar?

Kan inte säga att jag märkte någon skillnad alls av att gå från sata ssd till m.2 gen 4 i varken spel eller arbete.

Skillnaden mellan ssd och hdd var enorm men mellan ssd och ssd meeh

Av AppleCat

Annonsen är avslutad

Av AppleCat

Ryzen 7 7700X AM5 tray oöppnad i orginalkartong

Oanvänd i oöppnad orginalkartong.

Köpt på webhallen för ca 3 månader sedan.

Kvitto finns och därav tillgång till återstående garanti tid.

Kylare ingår inte i produkten.

Visade sig att jag inte behövde produkten så därför säljer jag den i nyskick.

Finns i enskede i Stockholm

Läs hela annonsen här

Av AppleCat

Annonsen är avslutad

Av AppleCat
Skrivet av AppleCat:

Vad menar du?

Menar du för enbart cpu kylaren?

Av AppleCat
Skrivet av itkoll:

pris ide på cpu kylare med frakt???

Vad menar du?

Av AppleCat

Så dåligt som nvidia säljer 4080 och 4070ti så måste dem nog lansera något nytt snart. Vinden i seglen för 4090 håller på gå ur då den gruppen som kan tänka sig köpa ett så dyrt kort snart kommer vara klar.

Av AppleCat

Louqe Raw S1, PCI-E 4.0, med Noctua NH-L12 GE Cpu kylare

Säljer mitt chassi inklusive cpu kylare och chassifläkt som är anpassade för just detta chassi. Dessa fläktar och kylare är dem, enligt louqe själva ,som ska ge bäst och tystast kylningsprestanda för Raw S1 chassit. Bara använts i några månader.

Skicket är bra utan några skador. Garanti finns kvar och chassit är registrerat hos louqe om garantiärende skulle uppstå - detta är "kvittot" så att säga.

1 x Louqe Raw s1 (https://www.louqe.com/portfolio/raw-s1/) med PCI-E 4.0 Riser cabel
1 x Noctua NH-L12 GE
1 x Noctua NF-A12x15 (sitter som extra fläkt på kylflänsen)
1 x Noctua NF-A12x25 FLX (chassifläkt)

Har använt grejerna med en AMD 7700x cpu och har fungerat bra. Behöver dock nu använda datorn till annat arbete och eftersom det inte går att klämma in massa hårddiskar i detta lilla chassi så hoppas jag det kan glädja någon annan istället.

Finns i Stockholm. Kan skickas mot att köparen betalar frakten.

Läs hela annonsen här

Av AppleCat
Skrivet av Kimjonun:

Hej!
Jag köpte ett nytt asus rtx 3070ti tuf i december men tycker det har kommit skumma ljud till och från och när jag laddade ner fancontrol och höjde/sänkte fläktarna på kortet så kom ljudet ganska frekvent. Finns en video på länken nedan. Tycker ni det låter normalt? Det låter ganska högt i verkligheten. Har skickat tillbaka det till butiken som har genomsökt den men de säger att de inte hittar något fel..

https://youtube.com/shorts/2RxUPeMjAfo?feature=share

Det där knastrande ljudet är coil whine. Kommer från någon kondensator eller liknande komponent. När ström går igenom den så börjar den vibrera och skapar det där biljudet. Nu har jag bara lyssnat å¨på det i klippet så kan ej säga med 100% för enklast när man hör det i verkligheten så att säga men det låter precis som coil whine iaf.

Tyvärr inte alltför ovanligt. har det på några komponenter själv. Vet ej om det täckt av RMA men det borde göra det för att det är inte ett ljud som ska vara där så att säga.

Av AppleCat

Har en 2700k om det skulle passa annars..

Av AppleCat
Skrivet av Inet:

Tjenare och glad alla hjärtans dag <3

Tråkigt att du känner att du haft den upplevelsen hos oss, det är verkligen inte så man ska känna efter köp.
Svårt att ge svar här i tråden utan någon konkret information om ditt köp. Antar att du redan varit i kontakt med vår kundservice? Om nej så skicka gärna ordernummer via PM så tar jag en kik på det

Gällande moderkort så skickas de flesta tillverkarna kartonger utan plombering men alltid med sockelskydd. Alla moderkort från tillverkarna kontrolleras innan dom skickas iväg till oss och precis som Xyberly skriver så är risken att en pin som är böjd kommer till oss närmast omöjlig.

Om det är så att ett stift blivit böjt på ett moderkort från Gigabyte eller ASUS så erbjuder vi alltid att man kan skicka in dom för en socket-reparation på en kostnad runt 700 kr. I och med att det då i sin tur går direkt till tillverkaren och inget vi genomför så brukar hanteringstiderna vara ganska långa. Det klargörs naturligtvis om man är intresserad utav en sådan lösning.

Ja varit i kontakt mer er kundtjänst. Varit med om böjda pins från fabrik tyvärr även om det är ovanligt men vanligare än man kan tro. Flesta fallen av böjda pins är det så lite att det inte gör någon skada och därför märks det inte ens. Sen har man tagit av sockelskyddet och börjat och märker en böjd pin så är man aldrig säker på om det var så eller om man råkat göra det själv.

I just ert fall, inet, Har jag nu senast lämnat tillbaka en oöppnade produkt(moderkort) som sen personalen sade hade böjda pins och eftersom jag där vet med 100% att det inte kan varit jag då jag inte ens öppnat förpackningen så blir det ett dilemma.

Hade en plombering funnits så hade det varit enkelt iaf i detta fallet. Men oavsett så har det hänt mig flera gånger nu så att jag tycker det är värt att uppmärksamma eventuella kunder att ska de köpa från er, inet, så köp moderkort från butik och öppna och kontrollera att det är ok innan du tar produkten. Köp inte från webblager då man tom kan lämna igen en obrutenförpackning men ändå bli nekad för att man inte kan bevisa att produkten var trasig från fabrik.

Återförsäljare utan butik rekommenderar jag att inte köpa moderkort från alls, speciellt inte om de inte plomberar för kan man som sagt riskera att inte ens kunna få returnera en obrukad vara.