Inlägg

Inlägg som shaglord har skrivit i forumet
Av shaglord

Finns ngn här som har exakt samma problem. http://www.tomshardware.co.uk/forum/298696-32-shows-746gb

Lösningen var att: How to initialize a data disk by using GPT...

Scrolla ner här till just den titeln och följ anvisningarna.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2581408

Av shaglord

Det är inga problem. Din skärm har HDCP. Det är en fullhd-skärm som är standardupplösningen för de nya konsolerna.

För det andra så är jag ganska säker att HDCP bara krävs när man ska spela upp kopieringsskyddade filmer, men jag kan ha fel.

/s

Av shaglord
Skrivet av Lillem4n:

Jag bad inte säljaren om att få låna en router. Jag bad om en omleverans i första hand.

Säg att Misco reklamerar din gamla och får den reparerad eller utbytt utan att få en ny förpackning. Då måste dem sälja som demo/öppnad.

Sedan har man risken att returen nekas av någon anledning. Säljaren kan inte i alla situationer veta vart felet ligger utan kan bara skicka varan vidare.

Det blir inte hållbart.

/s

Av shaglord

Har du provat att kontakta tillverkaren själv?

Det kanske avhjälps med en uppdatering.

Alternativt om det har med strömförsörjningen att göra så kan man köra med en annan adapter.

Det där med att bråka med säljaren kommer inte leda någevart. Även om du efter 1000 mail lyckas få något så kommer du stå på ruta ett om det händer igen.

Det du ber om är att säljare utav mikromarginalvaror ska bistå med låne-produkter under utbytestidens lopp. Det kommer aldrig hända. Vad dem än skickar ut till dig måste dem sedan sälja som demovaror.

Om alla skulle tillämpa detta skulle bara dem dyraste butikerna ha råd att göra detta och de billiga skulle alltid behöva neka. Det är trots allt kunderna som betalar för alla kostnader som dem utsätter företaget för, detta i form av produktpriser.

/s

Av shaglord

Värdeminskningen är snabbare än vad folk tror och man tenderar att be om överpriser pga allt jobb man lagt in också att montera, trixa och dona. Sedan är nog många ganska nöjda och inte känner att dem måste sälja något egentligen men att dem skulle vilja. Det leder också till överpriser.

Det är bara att ignorera sådana annonser. Det är inte entusiasterna som gör att annonserna kommer upp utan mera för att det fortfarande finns mindre insatt folk som nappar.

Det finns en viss fördel dock och det är att man kan bekräfta att just den varan man får, fungerar direkt i köpsammanhanget. Det är en fördel man inte ens har när man köper nytt.

Hur många har inte fått ett DOA moderkort eller nätagg när dem ska montera en ny dator? Hur många får sådana problem när datorn fungerat hos säljaren innan... inte många.

/s

Av shaglord

Det finns en risk med undervoltning att man vid själva testtillfället hittar en fin inställning och sen när man ska starta datorn kallt så går den inte igång.

CPU'n behöver en viss minsta spänning för att gå igång kallt så att säga, så jag skulle inte avvika allt för mycket från lägsta orginalspänning. 15-20% kan vara för mycket.

Däremot är jag inte rädd för att testa så det skulle jag kunna rekommendera att bara gå så långt du kan och sen se dagen efter.

/s

EDIT: Om du undervoltar i windows så är det nästan ingen risk för problem av det jag nämnt.

Av shaglord

Processorer har olika IPC (instructions per clock). Dvs om en modern processor har dubbelt så många instruktioner per clock så kan den ha lägre clock och ändå vara snabbare. Det betyder att man inte bör fokusera allt för mycket på det där med klockfrekvens.

Ta den CPU som är populär för stunden och som du har råd med. K-modeller i5/i7 är det som gällt väldigt länge.

Vill du klocka så kanske att ta bort IHS (delid) är något för dig. Det kan få ner temperaturen med 20-30 grader om du råkar få en väldigt dålig processor.

/s

Av shaglord

Du behöver klippa kabeln strax ovanför usb-kontakten och sedan själv montera på 3.5mm-kontakter.

Om du orkar så kan du montera 3.5mm-honor på USB-sidan och så kan du koppla in den där om du behöver USB.

Lite jobb men det fixar biffen...

/s

Av shaglord
Skrivet av Mr_Lazy:

Jag är inte lika övertygad över användbarheten i detta. Du ska alltså ha en bärbardator du kan jacka in ett extra grafikkort men det kommer bara kunna göras i icke bärbart läge (då grafikkortet drar massor med ström). Tror snarer på att man köper en dator för att spela på (som är lite dyrare) och en billig laptop/läsplatta istället.

Jag tror det är ett misstag att se det som en uppoffring eller börda som du beskriver.

Alla datorer, oavsett om de är lövtunna, kan vara bestyckade med Thunderbolt. Det är nog ingen enorm kostnad och det kan väl bli en standard.

Fördelen är att om man sitter med en Thunderbolt-dator så kan man istället för att köpa en ny faktist använda den för spel. Oavsett om den inte är inriktad för spel eller om den är gammal.

Eftersom det är en näst intill kravlös möjlighet så är det intressant för det kan öppna upp nya marknader och användningsområden.

Jag skulle personligen inte köpa en dator i dag med detta som krav men om jag står och väljer mellan en dator med TB och en utan, och samtidigt planerar ha datorn i 3-5 år så kommer jag garanterat tänka två gånger på detta med TB innan jag tar den utan.

Ökad grafikprestanda är ofta anledningen man byter dator. Om man inte längre behöver byta så är även en ganska dyr kostnad för ett externt chassi kanske värt det om det förlänger livslängden från 2 år till 6 år. Det kan göra stor skillnad.

/s

Av shaglord

4k gick även innan Thunderbolt 2 om bilden delas upp i två delar men nu kan man göra det på en kanal samtidigt som man har t ex en snabb lagringsenhet på den andra kanalen (samma kabel, en kabel = 2 kanaler).

Finessen i Thunderbolt 2 är inte mera högre bandbredd som kabeln klarar av utan att en kanal kan aggregera sina två riktningar 10+10 Gbps till en enda dubbelriktad 20 Gbps-länk och man kan då lättare utnyttja kabelns maximala hastighet på 40 Gbps.

Själv ser jag fram emot externa grafikkort till små bärbara datorer med Thunderbolt 2. Dessa grafikkort är då samma som man köper till stationära som man monterar i en grafikkortslåda för PCIe till TB.

Med dagens begränsade 10 Gbps i varje riktning så kunde man tydligen får 80% av destopprestandan. Det är ganska imponerande. TB2 hoppas jag kommer kunna göra det ännu bättre. Dessutom har många datorer två utgångar. Kan man möjligen utnyttja båda?

/s

Av shaglord

Man kan inte jämföra GTX770 med GTX780. Det är helt olika grafikchip.

Det kanske skiljer 20 fps i 1920x1080 i BF3 men så fort spelen blir mera krävande, vilket de kommer bli, så kommer GTX770 ha högre procentuell fps-drop än GTX780.

Dock får du fortfarande mer fps/kr.

Om du överväger att skaffa en skärm eller flera skärmar som resulterar i en upplösning över 1920x1200, under tiden att du äger detta grafikkort, så kan du behöva justera ner inställningarna eller känna att du behöver ett bättre kort.

/s

Av shaglord

Det här kortet är ca 8% långsammare än det gamla kortet. I allafall om man räknar på det hela. Undrar om det stämmer överens med verkligheten. Borde göra iaf.

(1152/1344)*(1072/1006) = 0,917 ~ 92%

/s

Av shaglord

Hårddisk eller internet... troligen...

Om du inte på senare tid har ökat skärmupplösningen eller liknande för då är det grafikkortet som slöar ner.

Din CPU tillåter ett ofantligt mycket bättre grafikkort än det du har.

/s

Av shaglord

Visst men att höra bas är lite annorlunda än att kunna känna den dunkandes i bröstet.

Bas kan du höra ända ner till ca 40 Hz i en monitor. Visst den dunkar inte i bröstet men man kan tydligare höra alla skillnader vilket är vad jag märkt att jag är mera intresserad av i dag än att få hela rummet i svajning.

En fördel när basen inte är påträngande är att rummet då inte påverkar ljudet så mycket längre. Resonansfrekvenser är mindre hörbara. Oerhört trevligt att lyssna på bas då, även fast den kommer i lägre kvantitet. Det man får är trots allt mera attraktivt att lyssna på.

/s

Av shaglord

En sak hände mig som jag misstänker starkt har med ojordade uttag att göra.

Jag kopplade datorn till min förstärkare med en digital överföring genom en koaxialkabel. Pga av jordskillnaderna i dessa två mera effektkrävande apparater så började det gå ström genom denna kabel. Inte många sekunder senare hade resistanserna i förstärkarens digitalingång brunnit. Fick reda på det av serviceverkstaden några veckor senare.

Man kan alltså döda känsliga komponenter oavsiktligt.

Så var försiktig när du elektriskt kopplar ihop jorden på två mera effekthungriga apparater, när du inte har jordade uttag.

/s

Av shaglord
Skrivet av mrqaffe:

Kan du utveckla det lite, effekten bestämmer i de flesta fall bara hur starkt man kan spela eller ?

Använder du högtalare med hög känslighet så kan du komma undan med större utan för mycket problem men 9/10 hemmahögtalare för ljudkvalité har oftast inte så hög känslighet. Det gör att det enda sättet man kan matcha upp en lågeffektsförstärkare av kvalité är med en hemmahögtalare av liten storlek. Främst element som är mindre har oftast mindre massa att flytta runt och kräver således en lägre strömstyrka att spela korrekt.

Jag tror inte du har gjort ett misstag men det optimala med en sådan förstärkare är nog om du använder ett par studiomonitorer samt kompletterar med en subbasförstärkare till dina större element.

Alternativt kör högtalare med extremt hög känslighet typ PA-utrustning.

Notera att jag talar om kvalité nu. Inte om ljudvolym.

Sedan är det viktigaste i högtalarvalet vad som passar dina öron bättre men gör valet inom begränsningarna som din förstärkare har om du inte vill byta den.

Jag köpte själv ett par audiofilgolvare med fyrdelat filter, hög impedans, lägre än snittet känslighet. Dem låter fantastiskt men effektbehovet är enormt.

Det största problemet med att kriga i effektklasses, så som jag ser det, är att när du behöver mera effekt för att driva ditt behov så kostar det inte bara mera pengar, men du får oftast sämre värden än en enklare förstärkare dels för att det är väldigt svårt att bygga en bra och stark förstärkare, dessutom är det svårt att konstruera en golvhögtalare med många delningsfrekvenser och elementmatchning. Det är svårt att konstruera en större låda som låter bra i olika rum. Det är svårt att välja en kabel som prioriterar både strömstyrka och frekvensneutralitet osv. Det är alltså i grunden mycket mera komplicerat att lyckas när man går upp i effekt och storlek. Av enkelhetens skull är därför studiomonitorer ett lyckat köp och man har svårt att få en felaktig återgivning. Jag insåg inte när jag började att jag skulle jobba i ständig uppförsbacke med stora effektkrävande högtalare. Nu har jag lagt ner så mycket pengar och kan inte få tillbaka dem att jag sitter fast i träsket. Mitt hopp nu är att skaffa ett större rum på minst 30 m2 där ett par sådana högtalare kan spela till sin rätt. Har laborerat mycket med isolering, mattor, basfångare men det blir aldrig riktigt lika bra som med ett par studiomonitorer. Basen är kul när man är yngre men den tappar attraktion när man blir äldre.

/s

Av shaglord

Effekten gör den främst lämpad för studiomonitorer.

/s

Av shaglord

Jo det jag skrev var inte så superbra.

Impedans är en last och högre impedans är egentligen högre last men det är klurigt att tänka så i hemmatrixarvärlden för det intressanta är oftast effektbelastningen på förstärkaren som är dubbelt så hög vid halv impedans osv osv.

0 ohm är så liten last att strömmen får rusa helt fritt. Den bromsas inte in. Kortslutning. Härdsmälta. Överbelastning.

8 ohm är så hög last att strömmen går trögare, spänningn blir högre och förstärkaren har svårare att komma upp i effekt men av samma anledning så överbelastas den inte eftersom lasten är högre och hindrar strömmen att rusa iväg.

/s

Av shaglord
Skrivet av abbebandy:

aha, det är så det ligger till på den fronten... högra w i lägre last ger högre pris....

men vad är infinity kappa för något? låter kul

4 ohm är högre last än 8 osv. 0 är kortslutning.

/s

Av shaglord

Jo det bör gå att bara koppla in fläkten med en fläktkontroller till en övrig 12v-utgång i datorn.

Eftersom kortet alstrar olika mycket värme i olika lägen blir det dock lite jobbigt att justera fläkthastigheten manuellt hela tiden. Det kan vara värt att antingen skaffa en större kylare eller övervaka temperaturen.

Optimalt hade varit att bara rädda fläktutgången. Det finns chansen att du har tur och kan rädda men om du inte har lött något tidigare är det stor chans att misslyckas eller sabba kortet.

/s