Inlägg

Inlägg som snake_ice har skrivit i forumet
Av snake_ice

Lyckas inte hitta hur man stänger av ljudet när man drar ut strömsladden till den. annars är jag väldigt nöjd. blir endel stavfel bara

Av snake_ice

tack för svaren hoppas bara att det är någon som har stött på samma problem som mig och har hittat en lösning.

Provat ställa Pcie porten på 101mhz men det gjorde ingen skillnad.

Köpte grejjerna för bara några dagar sedan och valde processorn för att den var billig och i stort sett alla att lyckats peta upp den en bra bit.. så lite sur blir man ju allt.

Edit: Verkar ha hittat problemet.. Var minnena som spökade. Har twinmos billigaste variant av minnen men eftersom jag körde med minnes dividers trodde jag inte det skulle spela någon roll. Men iaf så hade jag 1st 512mb sticka i slot 1 och 2st 256mb stickor och slot 3 och 4.. Så tänkte att jamen jag plockar ut båda 256mb stickorna och vips så gick det att överklocka hur bra som helst. Så ska väll prova sätta i dem igen fast i slot 2 och 3 och se vad som händer.

Av snake_ice

Ursäkta att jag lånar tråden lite. Men har lite problem med överklockning. har en 3200+ och et Epox 9npa+Ultra moderkort. har satt minnena som ddr333 (166mhz) istället för 200. satt ner ht till 3x och satt pcie på 101mhz..

Men såfort jag försöker ställa fsb'n på mer än 209mhz så får jag upp texten "now in safe mode: Change FSB" och så ställer den själv in fsb'n till orginal och minnena på 200mhz..

Vet ni vad som är felet eller vad som kan göras för att lösa det hela?

Av snake_ice

problem med överklockning

Tja. Har ett Epox 9npa+ultra moderkort och en amd64 3200+ venice. Har ställt minnena på 166mhz (200 orginal) sänkt htt till 4 (även provat 3)

Men problemet är att det funkar fint fram till 209mhz fsb vilket inte är mycket till överklockning.. Men när jag stället den på 210 eller högre så får jag upp "now in safe mode: please change FSB" osså ställer den minnet på 200 och processorn på 200*10 vilket blir orginal.

Någon som vet hur man kan lösa det hela? vore väldigt tacksam för svar.

Av snake_ice

problem med överklockning

tja. har överklockat endel förut men är mitt första försök med amd 64 prollar.

Har ett Epox 9npa+ultra moderkort och en 3200+ vinice processor men såfort jag ändrar fsb'n i bios och startar om så står det
"safe mode. change fsb and restart the computer"

undrar vad det kan vara för fel eller vilken inställning jag har missat?

har sänkt ht til 4x och kör minnena som 333mhz (166) (är egentligen 400)

Av snake_ice

Ursäkta att jag lånar lite. Men FSP 400w agget du rekomenderade. Kan det utan problem driva tex A64 3700+, 1disk, 1dvd brännare, och ett 7900gt kort?

Av snake_ice

har precis fått mitt gecube x800gto.. blev faktiskt förvånad över poängen man fick i 3dmark03. fick 7089 och då sitter jag med en xp 2600+ och 512mb ddr. om de går att lysa upp nåra pipes tvivlar jag dock starkt på. men kan ju vara värt att undersöka iaf.

Av snake_ice

Jag har ominstalerat windows. vill helst undvika en format..

Av snake_ice

Grafikkorts problem

När jag startar datorn så är allt frid och fröjd. det står Point of view geforce4 ti4200 osv. Men sen när man kommer in i windows är det inte längre frid och fröjd. den hittar inte grafikkortet. Har testat instalera både nya och gamla detonator drivrutiner. Det är likadant med mitt gamla geforce2 mx kort.
någon som haft samma problem eller vet vad man ska göra åt det?