Inlägg

Inlägg som Tyrken har skrivit i forumet
Av Tyrken

Jag hade mätt för att vara säker på att du verkligen har 5V.

Av Tyrken

Har de ström? Mät med en multimeter på kablarna om du är osäker. Är de döda så är de...

Av Tyrken
Skrivet av pv2b:

Enligt artikeln så kommer ingen (varken företag eller privatpersoner) att få patchar till Windows 10 om de inte betalar, efter oktober 2025. Så jag förstår inte riktigt hur du menar. Menar du att man tankar ner patcharna från någon skum site någonstans?

Vi har haft ESU genom våra volymlicenser, fick en MAK vi kan använda. Vi betalar absolut inte för dem eller samma mängd som vi använder, underlicenserade helt klart. Hur andra får sina nycklar vet jag inte, men som myndighet finns de tillgängliga för oss. Åker vi på en review så är vi helt klart körda. Många företag som är underlicenserade helt klart, inte ens MS och deras licensspecialister verkar kunna förklara alla licensmodeller och licenser vi använder/har tillgång till.

Av Tyrken
Skrivet av pv2b:

Det är iofs inget brott mot licensavtalet att köra vidare på opatchade versioner av operativsystem, däremot är det inte, av säkerhetsskäl, lämpligt att ha en sådan maskin ansluten till ett publikt nätverk utan lämpliga säkerhetsåtgärder.

Nej, men som företag/myndighet med licensavtal så går det utmärkt att fortsätta patcha utan att betala för sig... Men det är lika illa som att inte vara fullt licensierad för det man använder.

Av Tyrken
Skrivet av Airikr:

Nu är jag extra glad över att jag bytte till Linux för många år sen.

Använder endast Windows 10 för spel, och tack vare Valve, är det väldigt sällan jag växlar över till Windows för att spela något. Synd bara att EA tror att alla deras spelare kör Windows och dödade stödet för Linux för Battlefield V och Battlefield 2042 (även om det sistnämnda alltid har varit borked) i och med bytet till EA anticheat. Det finns liksom skäl till varför EA har blivit utsedd till världens sämsta spelföretag flera gånger om, och de verkar inte göra något åt det heller...

Nu har ju även t.ex. Ubuntu samma sak med sin ESM där man tar betalt av företag. Vill man ha uppdateringar längre än produktens livslängd så får man betala extra, ser inget konstigt i detta. Betala, byt, eller bryt mot licensavtalet om du nu tycker/tror det blir billigare.

Av Tyrken
Skrivet av Wizbro:

Hoppas detta äntligen kan få tyst på OLED-förnekarna.

Vad menar du? Enligt OLED-fanboysen så finns det inget problem med inbränningar.

Av Tyrken

Billigare installation än fiber, snart även billigare månadskostnad än fiber...

Av Tyrken

Kolla reviews på Discogs är tipset, ofta är folk ärliga i sina reviews.

Sen sånt där tjafs med 180g m.m. så gör det ingen skillnad i ljudkvalité, känns möjligtvis mer exklusivt men hur bra ljud du får ut gör ingen skillnad. Köper tonvis med vinyl och önskar fler kört lättare skivor, de väger oerhört mycket när man börjar samla på sig en del.
Något som däremot kan var skillnad är när det ska blandas in färg och grejer, det kan absolut försämra ljudkvalité, köp svarta om du vill ha bästa möjliga kvalité.

Mastern och hur skivorna gjorts är det som avgör kvalité, sen se till att ha rena skivor.

Personligen så tycker jag vinyl-priserna ballat ur på sistone så försöker lugna mig med köp.

Av Tyrken
Skrivet av Enviro:

Den funkar väl på samma sätt som Haveibeenpwned?

Jo, men att ens privata mejladress visar alla sajter när vem som helst kan se dem är ju sådär. Ingen fara för min egen del men med tanke på de sidor som visades på den mejladressen jag testade så tycker jag nog det är integritetskränkande... går ju säkert få tag på andra sätt men inte såhär enkelt.

Av Tyrken

Haha, kollade en kollegas privata mejladress, fan vad integritetskränkande tjänst ni länkar. Nu vet jag i varje fall vad hen varit medlem på för sidor. Konstigt de skriver ut det i klartext, hade ju varit bättre mejla tjänsterna/sidorna användarens epost varit medlem på.

Av Tyrken

Mest irriterad på att tjänsterna i min bil från 2019 slutar fungera då 3G släcks. Men är väl kanske så när man köper Volkswagen. Rätt skönt att få status från bilen, få service bokad automatiskt och kunna låsa/låsa upp samt hitta bilen om man glömt var man parkerar den på Ikea. 2025 får jag gå tillbaka till moderniteter likt en gammal 740.

Av Tyrken

Webläsare är ju i vissa fall vara bland det mest batterislukande vi har, sen handlar det ju om vilken brightness man kör på skärmen m.m.

Är du säker på att det verkligen står 10 timmar? Ser inget sånt hos varken Inet eller Razer där man anger några timmar i drifttid. Kanske jag som är blind. 10 timmar låter oerhört bra för en laptop som används...

Batterierna verkar vara på 80W-timmar, innebär ju att för att kunna köra i 10 timmar så får datorn max dra 8W, låter svårt med en sån dator.

Av Tyrken

Koppla ur power knappen/klipp av den. Slå på datorn med antingen en fast tid (sätts i bios) eller så tillåter du bara start från Wake on LAN, då kan du starta den som du vill.

Av Tyrken

Alltid svårt, jag hade i varje fall inte betalat mer så är nog rimligt.

Av Tyrken

En hdmi är ingång, den andra utgång. Så nej, du kan inte köra "tre" skärmar med din AIO.

Av Tyrken
Skrivet av Viita:

Något som jag reagerar på när jag tittar på dina bilder är, har du någon mer 8pins-EPS-kontakt (CPU-ström) du kan ansluta till moderkortet? Om ja, då rekommenderas det att du installerar denna.
När jag läser manualen så framgår det inte om det räcker med en 8-pin eller om båda behövs.
Det står i princip, "anslut båda".

Sedan, är det DC-fläktar du har? 3pin? om det är DC-fläktar, har du ändrat i BIOS så BIOS inte tror det är PWM-fläktar?
Sedan sitter det en RPM-indikator? i uttaget för AIOn, vet inte om det kanske är en smartare idé att ha denna ansluten till CPU-fläktens uttag då du inte har något anslutet till denna.
De som vet bättre får gärna kommentera.

Något att prova när problemen uppstår är att rycka en USB-enhet i taget och se om "lagget" försvinner.
Flyter det plötsligt så har du antingen problem med en USB-enhet, en av portarna eller en USB-kontroller på moderkortet.

Du har rätt, moderkortet har dual 8pin ström för CPU, är bara en som är ansluten på bild.

Av Tyrken

För det första, vad menar du med lagga? Låg fps? Låter konstigt det fungerar på morgonen men inte annars? Kör du onlinespel så du tycker det laggar i dem? Testa i såna fall med nätverkskabel.

Av Tyrken
Skrivet av Chrisj:

Faktum är att vi borde nog begränsa alla överviktiga från att nyttja motoriserade färdmedel. För deras egen och folkhälsans skull såklart! Kanske även strypa motoreffekten i alla bilar och motorcyklar så att de svårligen kan ta sig upp för en backe om föraren med en lutning över 10 grader och förare över 70kg när vi ändå är i farten?

Vi tjockisar är redan strypta överallt, ingen annan som råkat ut för epidemin Epa? Tar nu minst 37 minuter till jobbet med bil, halverade reslängden när jag bytte arbete men fördubblade restiden.

Av Tyrken
Skrivet av serverfel:

Det är lite som när man köper en win10 licens för 50:- på någon skum sida.

Ta risken, men skyll dig själv vid oflyt.

Lättare att ändra på dig själv än att förändra världen.
8tb för 1000:-?

Är ju fortfarande så att det inte är helt lätt för alla. CDON borde ta större ansvar för sin marknadsplats, men så länge de håvar in pengar utan påföljder så kommer det fortsätta se ut såhär.

Just Windows licens om man inte har koll så använder man väl t.ex. Google... att de som inte har koll då skulle köpa en licens på en "skum site" ser jag inte som helt otroligt. Särskilt när man tidigare fått sina licenser uppgraderade utan kostnad, Linux är typ gratis och Mac OS är gratis (tror det fortfarande är det?), varför skulle då en Windows-licens kosta 1700:- eller vad t.ex. Dustin tar?

Sluta beskylla dumma konsumenter, inte de som luras...

Av Tyrken

"Gubben lilla", mest oprofessionella svar jag sett...