Inlägg

Inlägg som madosaur har skrivit i forumet
Av madosaur

haha ok.

Av madosaur

men i en UMPC?

Av madosaur

varför ingen VIA-processor i dom?

Av madosaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
133 till och med! Jag vill minnas att det var AMD och andra som gjorde dessa, Intel stannade vid 100 (eller 120) MHz. Tack för uppskattningen.

efter mina 8086 8mhz's IBM ps2:s (med lan och shit!) så fick jag en
486a men stoppade en AMD turbochip i den. det är väll 80486arkitektur väll?
nåväl, den tickade på i 200mhz i vissa datorer (ex. hp's vectra osv. )

Av madosaur

Är det helt lagligt att göra så att ex. linux inte går att köra på intel-system med hårdvaruskyddet? är inte detta någon form av kartellsammarbetearbete, som råkar vara olagligt även i usa? vad är det jag missar?

Av madosaur

GSM? vad ska du med det till? :S

Av madosaur

Netlimiter finns ju också. www.netlimiter.com

Av madosaur

fan vad alla är schizofrena..
visserligen var en av mina grannar peddo, men han sitter i fängelse nu. kommer han ut och det börjar blinka på switchen är det väll bara att gå och hälsa på med basballträet.

Av madosaur

chieftecs nätagg är bra saker. det bör fungera utan problem.

Av madosaur

jahaaa.. jag trodde du menade att jag skulle använda vlc till dess ursprungliga syfte, att streama media via PROGRAMET över nätverket..
ska kolla på det.. men det verkar ju lite märkligt om man inte kan ändra så att servern inte laggar efter.. nu blir det ju som att sätta bromsar på bilen för att den gasar hela tiden, fast tvärt om..

Av madosaur

hehe det är nog ingen fara... apn sitter på ett eget nätverkskort i routern. jag använder trådlöst ganska sällan. dom kan inte öppna portar om dom inte har rootlösen till min linuxrouter.

Av madosaur

min AP är öppen för alla, för jag är så snäll. skitpraktiskt skulle det vara om alla hade så. då kan man surfa varifrån som helst med sin laptop.
jag skiter i om någon lånar lite bandbredd.

Av madosaur

jag menar inte streaming via vlc, utan via fildelning. blir ju så pilligt om man ska köra vlc, måste hålla på med remote desktop och allt det där.

Av madosaur

Prioritera fildelningen i XP?

Går det att ändra prioritet för filutdelningen i xp? exempelvis ge "server"-servicen högre prioritet (svchost.exe)?
När ett program nallar 100% av processorkraften (inte relaterat till streamen) laggar nämligen filmer och musik som streamas över nätverket. Går det att ge fildelningen högre prioritet, och isåfall hur?
Om man försöker ändra prioriteten för svchost.exe i task manager'n så får man ju såklart åtkomst nekad, men det kanske finns en väg runt detta?

Av madosaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaustic_Overburn
Jag har bara gjort en dubbelpsu-mod med AT-agg, men med ATX borde det vara så simpelt som:
1. Sätt fast ATX-kontakt på godtyckligt ställe.
2. Dra kabel mellan valfri jord till motsvarande valfri jord mellan kontakterna.
3. Dra kabel mellan de två vanligtvis gröna sladdarna på kontakterna.
4. Be en liten bön och tryck på power-knappen

om inte det funkar kan man köpa ett litet relä för 5 volt eller så, och koppla in tidigare nämnda gröna kabeln med jorden, för det andra nätaggregatet. på så vis startar det andra när datorn startas.

Av madosaur

visst. koppla en dator i ena änden och kör en ftpserver på den, och så ansluter du med datorn på insidan, och tankar över en stor fil.

Av madosaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razor-SWE
FirrenPirren:

Mitt svar är nog: I praktiken inte.

Det är sant att ett bra nätverkskort kan avlasta datorns cpu med vissa uppgifter, men med dagens snabba processorer, och de hastigheter som normalt är aktuella i hemmanätverk så lär det inte märkas någon skillnad - knappast någon som motiverar priset. För 5-6 år sen var situationen annorlunda. Idag vet jag inte om nån bryr sig längre

Mitt råd är nog att köra på med 10Mbps-kortet så länge det funkar. (om du inte har behov av att ladda upp filer på servern i 100Mbps förstås, om den t ex agerar filserver). Fast du kan ju alltid sätta 10Mbps-kortet utåt, och 100Mbps-kortet mot det interna nätet, om det inte redan är så idag.

hade ett ISA-3com 3c509-b (tror jag det var)(mot internet) i min router, tillsammans med ett par 89kr's 100mbitare. såg i nätverksstatistiken att 3comkoretet fick massa in/out fel, nedkopplingar osv, så jag bytte till ett annat av samma modell. samma sak. bytte då till ett av 89'skorten, och nu funkar det felfritt. 89 spänn kan man lägga iallafall.

Av madosaur

sätt en gammal pentiumdator som router. jag får egenom 97mbit genom en gammal IBM 133a som rullar freesco.

Av madosaur

hade liknande problem. det hjälper att ta bort networks i setup (radera dom) varje gång man byter kort. samma sak med bios, så den dumpar PCI-inställningarna varje gång du bytt.
annars kan du fråga i forumet för freesco http://forums.freesco.org/ .

Av madosaur

funkar säkert. kör en CNet 24portare. har haft den i några år, köpte den för 1500 på komplett. haft den på några lan också, funkar skitbra.