Inlägg

Inlägg som Pijt har skrivit i forumet
Av Pijt

Våran son (9) har ingen fast skärmtid. Men vi reglerar den om vi känner att det behövs. Så länge han gör annat som sina sporter, leker med kompisar etc och sköter sina läxor och sysslor kan han spela som han vill. Vissa dagar blir det mer spelande och andra inget alls. Men det viktigaste är att man läser av och kommuniserar med sitt barn. Alla barn är olika och det som funkar för ett barn kan vara helt fel för ett annat.

Av Pijt

Inte spelat sen wotlk men kommer garanterat testa, om än bara för nostalgin. Skulle det vara sämst i nutid kommer jag ändå ihåg hur det var förr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Inget för mig. Köpte mitt 1070 för 4200 och 2070 är 18% snabbare till 24% mer kronor.
Jag kanske börjar bli gammal men för mig handlar en ny generation inte om att, grovt utryckt, öka priset med prestandan. För inte så länge sen tog en ny generation mer eller mindre över priset av tidigare generation men ökade prestandan.
Sen om det beror på större krets eller vad som spelar ingen roll. Då har Nvidia gjort ett dåligt jobb. 2000-serien ligger på tok för högt i pris. ENLIGT MIG.

Att det finns dom som köper ändå är deras val.

Av Pijt

Skulle Netflix mfl få problem att fylla tjänsten med 30% EU-producerat material blir det antagligen:

1. Dom köper in billiga skitserier för att fylla ut
2. Dom tar bort icke EU-producerat material för att komma till 30% målet

Av Pijt
Skrivet av Birks:

Vet inte om BO ljudet är något att hänga i granen, känns som de sålt ut varumärket för HP trycker på märket på extremt många modeller.
Personligen tycker jag inte det låter bättre än det gjorde på tidigare modeller utan loggan.
Men det kanske inte kostar extra heller så då är det ju sak samma.

Köpte nyligen en HP med BO-ljud och det är verkligen inget speciellt. Det är bättre ljud i grabbens iPad

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Jag tycker prissättningen är helt åt helvete på 2000-serien. Men nvidia vet vad dom håller på med, deras kort säljer oavsett. Ett starkt varumärke och liten konkurens för dom snabbaste korten gör att man kan styra och ställa som man vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Klart det här inte är för den vanlige konsumenten. Men det finns säkert en marknad. Kolla vad vissa lägger på ljudanläggningar tex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Reklam för deras egna serier/filmer är ok. Om dom går att skippa.

Vad dom borde göra är en Netflix "all inclusive". Alltså allt material som finns i Usa borde man kunna betala lite extra för att få här också. Kommer så klart inte hända men det hade jag kunnat betala mer för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

@nipe: Spotify fungera utmärkt. Dom som laddar ner musik måste vara väldigt få. Att filmindustrin inte har hängt på är häpnandsväckande. Jag betalar för ett par tjänster, men om jag skulle betala för allt som jag vill titta på pratar vi om runt 5 olika abonnemang och 1000+/månaden.

Av Pijt

Ursh vad fult. Jag gillar att dom tänker utanför dom vanliga lådorna men det här var groteskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Som så många andra sagt, helst en tjänst med allt. Men det kommer aldrig att hända. Kan kanske vara så att två streamingtjänster med sämre ekonomi går ihop i framtiden men mer än så vågar jag inte hoppas på. Det som stör mig något fruktansvärt är skillnaden i innehåll mellan olika länder. Drar en siffra från minnet nu men Sverige hade nånstans runt 30% av innehållet i USA på netflix. Hade man haft tillgång till det också vore Netflix en betydligt bättre tjänst. Hade kunna gå upp nära på motsvarande procent i pris då jag tycker innehållet är ett större problem än priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt
Skrivet av Feeku:

Det är ju befängt att kräva att försäljare måste sälja varor från både Intel och AMD. Frågan är snarare om Intel pressat försäljarna att mot sina viljor gå med på avtalet, genom att hota med höjda priser för dem och därmed använt sig utav av sin marknadsposition. Men om båda parterna gynnades av partnerskapet så ser jag inga som helst problem med det.

Så trodde jag att det hade gått till, att Intel i princip sagt åt återförsäljarna att sluta sälja Amd's produkter eller bli av med rabatten på Intels produkter. Att tänka på är också att det ska ha handlat om en betydande del av marknaden. Att Intel kommer överens med en enskilld återfösäljare tycker jag är ok, men inte mer eller mindre hela marknaden.

Men jag är heller inte helt insatt i ärendet så möjligt att jag missförståt något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

Vi har sedan en tid tillbaka bara Netflix och HBO. Vi tog bort det gamla kanalpaketet för det är så jävla mycket skitprogram och reklam. Nu kollar jag nästan aldrig på netflix men sonen har mycket han gillar där. Sen HBO har i princip bara sina egna serier som är värda något. Blir tyvärr ganska långa perioder mellan serierna ibland som man inte använder HBO.
Men alternativen att gå tillbaka till kanalpaket (betala mycket mer för ännu mer skit) eller tanka (ohållbart i längden pga av att produktionsbolagen får 0kr) är ändå värre än streamingtjänsterna.
Hbo och netflix är inte dyrt, men för många finns det ofta väldigt lite material som är intressant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pijt

@Igelkott:
"Denna består av en serie sammanlimmade träskivor som sedan hettats upp och böjts till för att passa chassit"

Av Pijt

Såg faktiskt riktigt intressant ut. Finns mycket man skulle kunna göra med layouten i den lådan.

Av Pijt

Blir något sådant, tackar!

Av Pijt
Skrivet av Peppar2014:

Du är varken den första och säkerligen inte den sista som håller på att göra samma tabbe. Att det krävs en kompatibel processor för att uppgradera BIOS är ingen nyhet, det har varit samma procedur sen 386 tiden. Möjligheten att kunna uppdatera BIOS utan en kompatibel processor är relativt nytt, för konsumentplattformar. På entusiastplattformarna återfinns det sen Ivy-E(x79 socket 2011) tiden, och främst hos Asus moderkort.

Nej, du behöver en kompatibel processor som kan boota systemet.

980ti är det bättre kortet av dem både, dock är det just Pascal korten som är VR-ready.

Räkna runt 2300-3500kr, beroende på om du väljer en i5 eller i7 processor. Sen runt en 5-6000kr för grafikkortet, helt beroende på tillverkare och modell.

Ett nätaggregat i premiumklassen ligger runt 1200kr för 750w.

Där ser man. Sökte runt på nätet innan för att försöka hitta information om saken men klara svar var inte det lättaste att hitta. Det blir en i7 4790k istället. 5775c är visserligen snabbare men inte tillräkligt mycket snabbare för att 700kr högre pris samt eventuellt ett nytt moderkort ska vara värt det.

Grafikkortet blir det som har bäst deal för tillfället. Med lite tur kommer det en flash rea på något av korten.

Åter igen, tack för infon om kompabiliteten. Sparat mig en del huvudvärk och dollars.

Av Pijt
Skrivet av Peppar2014:

1. Moderkortet kan behöva en BIOS uppdatering innan den fungerar tillsammans med Broadwell processorer. För detta krävs en kompatibel processor då Z97-A saknar BIOS Flashback funktionen, som återfinns på vissa utvalda moderkort i Haswell familjen (PRO/Deluxe och ROG)
2. Kommer du satsa på VR i framtiden? Annars känns GTX 980 Ti som ett mer prisvärdare alternativ.
3. Nätaggregatet skulle jag bytt ut, huvudsakligen p.g.a dess ålder. Du får ett nätaggregat i premiumklassen för runt 1200kr, finns flertalet funktioner som inte var påtänkta när ditt nätaggregat tillverkades.

Hade inte koll på att man inte kunde byta BIOS med 5775c. Finns det något sätt man kan kolla vilket BIOS som det är utan att ha en Haswell-processor?

Jag kommer säkert köra på VR i framtiden, men när vet jag inte. Är inte jättestor skillnad i pris mellan 980ti och 1070 så det blir nog ett 1070.

Byter nätagget också då. Får se vad kalaset landar på annars tar jag det lite senare bara. Tackar!

Av Pijt

Uppgradering av Phenom II 1055:)

Då var det dax att kliva in i nutiden igen. Sitter på en gammal burk som jag har som mål att den ska klara Star citizen bra i 1920x1080. Vet att spelet inte är släppt än så det blir ju en gissning men ändå.

Det jag har idag:
Chassi: Silverstone FT02
Processor: AMD Phenom II 1055
Kylare: H70 2xGT 1850rpm PnP
Moderkort: Asus Crosshair IV Formula
Minne: 16GB DDR3 1600MHz
Grafikkort: Radeon 280X
HDD: Corsair Force SSD 120GB, WD Black 1TB
PSU: Corsair HX 750
Skärm: Asus något 144hz

Procerssorn, grafikkortet och moderkortet ryker. Jag har ett Asus Z97-A som ligger hemma och tänkte använda det så det får bli en 1150-processor.
Chassit och minnet går att använda fortfarande.
Nätagget borde inte vara någon fara att ha kvar heller?

Det som jag har tittat på är främst en I7 5775c och ett GTX 1070. En större SSD blir det nog också.

Budgeten ligger runt 10k, kan gå lite dyrare.

Kom gärna med förslag och tankar! Har ni någon annan ide med annat moderkort eller liknande så tveka inte.

Av Pijt

Laine's Zephyr har en grym design som jag gillar men det blev ändå DAWN, mycket pga den stört högklassiga finishen.