Inlägg

Inlägg som MORD har skrivit i forumet
Av MORD
Skrivet av 4lucard:

Haha utifrån er diskussion verkar det fortfarande vara en del pill, trix o smått krångel. Jag hade också trott att 6k power priset var "fel" eller att det var för z1 bas modellen, extremt prisvärt om det är z1 extreme du fick för 6k. Önskar jag hade plockat den då! Känns nu som jag inväntar ally2 eventuellt.

Som jag ser det är det en extra grej som dessutom är en ny teknik. Det är inga problem att köra Fallout 4 i 900p 60-100 FPS som det är nu. Flyter väldigt bra och ser fantastiskt ut.

Men har du inte bråttom så är det väl en bra ide. Tråkigt om de prissätter den mycket högre än Z1 bara, då hade man lika gärna kunnat köpa den idag för 7500kr.

Av MORD
Skrivet av 4lucard:

Som rubriken lyder, extreme versionen säljs nu för 7,5k (lanseringspris 9,5 och pågående normalpris 8k).

Claw verkar inte kunna leverera, steamdeck är inte aktuellt och legion är över budget.

Någon som har en ally som kan ge an åsikt på hur den är idag? Är 7,5k ett "klipp"?

Blir det köp?

Av MORD
Skrivet av PaeronSoda:

Vad märkligt att det inte funkar för dig? Jag har fastnat i GTA för tionde gången men både GTA V Online och GTA III Definitive Edition rullar på med över 60 base frames/120 fake frames för mig (i 720p, 18W). Kanske du behöver avinstallera drivrutiner som Windows prackar på en, tydligen har de klantat till senaste uppdateringen. https://www.reddit.com/r/ROGAlly/comments/1bgin6j/laggy_ally_all_of_a_sudden_try_this/

När jag skulle avinstallera drivrutiner i safe mode fastnade jag på login skärmen med meddelande att pin ej är giltig (med giltig pin) och helt utan alternativ för att komma in. Hittade till slut en lösning för att logga in utan safe mode. Nu har jag inte tid att fippla mer. Tack för hjälpen!

Av MORD
Skrivet av underd0g76:

Det beror väl på vad man personligen definierar sin omvärld som. Jag har personligen inga behov av en smartphone för att nå min omvärld. Vi är antagligen väldigt olika.

Ja visst, men du tyckte inte om att kalla mobilen för en portal till omvärlden. Det kan jag tycka den är medan om man går utanför dörren är man kanske i sitt lokala samhälle snarare.

Håller med förövrigt att det är en tråkig utveckling.

Av MORD
Skrivet av underd0g76:

*Öppnar dörren och går ut*

Nu är du utomhus, inte i omvärlden.

Av MORD
Skrivet av underd0g76:

Väldigt off topic: Kalla mig teknikfientlig om du vill, men hur kan man göra sig så beroende av en liten teknikpryl att man i stort sett behöver den för att överleva? Ditt uttryck 'portalen till omvärlden' är det jag syftar på. Blir nu nyfiken på hurpass handikappad människan och samhället skulle bli om vi plötsligt stod där utan tillgång till smartphones.

Att mobiltelefonen är en portal till omvärlden är väl en passande beskrivning? Anser du att omvärlden inte finns tillgänglig online eller är det någon annan pryl som agerar portal? Hur får du tillgång till omvärlden om inte online?
Med omvärlden tänker inte jag på bankärenden och mataffären utan på information och människor som nås online. Får du kontakt med omvärlden genom böcker kanske?

Av MORD
Skrivet av PaeronSoda:

Oj du, det var en gammal version det, närmare bestämt från 7 december 2023. Du behöver inte preview längre, utan kan gott lasta på senaste 24.2.1 som är släppt för några veckor sen. Jag hade följt denna video för att få allt att funka, återkommer till den vid varje drivrutinsuppdatering trots att jag tycker att det borde sitta som vana vid det här laget för mig.

Det var det! Hittade till den när jag googlade tekniken, och alla forum nämner preview releasen. Har följt videon och fått rätt på det nu. Testat i Fallout 4 där bilden blir svart vid start och för Dragon Age Inquisition halverades min FPS till runt 40 👍

Av MORD
Skrivet av PaeronSoda:

Funkar för alla spel som kör DX10 och uppåt om du går in i Adrenalin-inställningarna, tabben Gaming, väljer spelet du vill fusksmörja, och bockar för AMD Fluid Motion Frames. Vill du sen se hur väl det funkar får du sätta igång AMDs egen overlay eftersom den inbyggda i Ally (från ASUS) bara rapporterar vilken basal framerate du uppnår.

https://geekawhat.com/wp-content/uploads/2023/12/MPI_Radeon-Software-FMF-Toggled-On.jpg

Tack, har installerat preview versionen av drivrutinen, version 23.30.13.05 men det finns ingen Fluid Motion Frames där inte. Någon aning om vad jag gör fel?

Av MORD
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jo, och detta sker redan i viss mån, när man sätter en LLM i ett företags supportchatt. Men vi har redan sett exempel på hur LLM:ernas tendens att ljuga ihop svar utan hänsyn till verkligheten biter företag i rumpan. Det är bra att man försöker hitta användningsområden för ny teknik, men detta behöver göras med hänsyn till dess styrkor och svagheter.

Det behöver det! Likaså finns det företag som har misslyckats med att implementera RPA.

Av MORD

Angående priset på SD så tycker jag man behöver OLED varianten. Skärmen på ROG Ally är jag imponerad över.

Av MORD
Skrivet av PaeronSoda:

Med tanke på att du nästintill problemfritt kan köra Fluid Motion Frames i ett nästan tyst hårdvarupaket (kör balanced performance profile med 18W genom GHelper) och därigenom komma upp i 120 fejkframes i relativt nya spel så är det definitivt värt det. Detta sagt som en person som köpte dag 1 för 9500 och därtill uppgraderat SSDn för några tusen.

Hur gör man det? Har mest spelat äldre AAA spel i minst 60 fps. Är vad vid 120 fps på ultra wide skärm och tycker det är underbart att jag uppfattar både flyt och visuellt som mycket bättre på ROG Ally med den lilla skärmen. Tänkte börja med att köra igenom gamla spel men har kört något mer krävande också och det ser bra ut och flyter bra med 1080p och upscaling pp typ 80%.

Av MORD

Fick min för 6000kr när Power hade rea. Såg någon på forumet som var säker på att det var ett misstag från deras sida men det vet jag inte.

Röstar ändå för att det är prisvärt jämfört med alternativen. Som jag ser det är det frågan om Steam Deck eller någon av de andra enheterna och ser inte varför ROG Ally inte skulle vara mest prisvärd där.

Har testat Steam Deck och var nöjd med den men jag behöver bättre prestanda då jag ersatte min dator med ROG Ally och vill spela nyare mer krävande spel.

Den har en del problem som jag lärt mig att leva med och jag är säker på att jag kommer vilja uppgradera den när det släpps en ny version eller något annat med bra mycket bättre prestanda.

Av MORD
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det är väl en del av det som diskuteras i tråden: de som tycker man inte bör kalla det för AI förrän det är intelligent, och de som tycker det är smart att kalla något för AI om det har aspekter av det som utgör intelligens.

Men ja: specifikt LLM:er är ordbajsare per definition. Deras ägare försöker på olika sätt göra dem mindre benägna att säga felaktiga eller förolämpande eller rent idiotiska saker, men faktum kvarstår att om du försöker använda dem som en källa till faktakunskap är du ute på hal is. Att kalla dem för AI är ur det perspektivet att skjuta sig i foten, för när något alltid uttrycker sig tvärsäkert kommer många människor ta det som skrivits på allvar oavsett hur många varningsskyltar du sätter upp.

Rätt använda, nämligen med insikt om att de är en avancerad autocorrect som tränats på gigantiska mängder data som mycket väl kan vara fiktiv eller direkt felaktig, och som sedan sätter ihop denna enligt statistiska regler snarare än utifrån insikt om innehållets faktiska betydelse, är LLM:er jättebra hjälpredor inom vissa områden. Men gemene person som inte förstår begrepp som maskininlärning kommer inte bry sig om skillnaden.

Pratar inte om hur AI definieras här utan menar att många inte tror på generativ AI som t.ex. ChatGPT utan ser det som något som ordbajsar. Med rätt kunskap, träning och finansiering kommer även ChatGPT ersätta människor i större organisationer. Det finns miljontals människor världen över som kan ersättas med tekniken som finns idag, som söker, sammanställer och delar information. Eller ordbajsar.

Av MORD

Ni som förklarar utförligt hur AI är en ordbajsare är bara för roliga. Ni drogs med i den initiala hajpen, fixat ett OpenAI konto, chattat med ChatGPT och konstaterat att det är värdelöst. Det är den kunskap och erfarenhet ni har om AI.

Av MORD
Skrivet av trickeh2k:

Man tackar ju självfallet inte nej till mer prestanda, men det måste finnas någon form av rimlighet i det. Om fläktarna går på max och du får sitta med en handduk för att torka av svetten från händerna stup i kvarten så är det ju ingen bra upplevelse. Du kommer ju inte vilja spela spelet även om det går.

Håller med! Det var för att du nämnde just maximala grafikinställningar som fick mig att kommentera. På dessa enheter handlar det inte om att maxa grafiken utan att över huvud taget kunna spela spelen (60 fps).

Spelar gamla AAA spel jag missat och när det kommer till spel från runt 2015 börjar det bli tungdrivet, med dippar under 60 fps. Ser fram emot kommande enheter med bättre prestanda men det krävs så klart utveckling av komponenter så att vi får ut i alla fall två timmar utan att svettas och bli döva.

Förstår givetvis att Steam Deck är en perfekt enhet för de som kör tex indie spel och vill göra det i flera timmar på resande fot. Kul att det finns alternativ (ROG Ally).

Av MORD
Skrivet av trickeh2k:

Jag föredrar ju om min enhet håller sig sval samt att batteriet räcker längre, maximala grafikinställningar är ju trevligt men inget jag förväntar mig direkt på en handhållen enhet, då har jag min PC för den upplevelsen. Udda att inte satsa mer på komponenter som är strömsnålare. Kanske fick en väldigt bra deal från Intel?

Fast max prestanda kanske man ändå vill ha så att fler spel blir spelbara.

Av MORD

Synkar från datorn till Synology NAS och därifrån till Backblaze. Har just nu 6TB på Backblaze och det kostar ca 350kr/mån.

Av MORD

Köpte Rog Ally Extreme för 6000kr på Power och är riktigt nöjd, så nöjd att jag sålde min dator med 5800x och RTX 3080. Haft stationär dator i 25 år, sedan jag var barn. Spelar på soffan, på TVn ibland om den är ledig, eller dockad på kontoret om jag behöver mus och tangentbord.

Egentligen var jag ute efter quick resume funktionen på Steam Deck men jag tyckte det var för mycket pengar med dator plus Steam Deck Oled (LCD vill jag inte ha).

Det bästa är att jag slutat stressa över att spela klart spel för att hinna ikapp. Nu spelar jag gamla AAA spel jag missat och väntar med nyare spel och spel som inte går att köra minst 60 fps på med/high tills det släpps kraftfullare handhållna enheter.

Av MORD

"Att helt skippa skärm tycker jag att man kan göra när barnet är under 2 år. Därefter behöver man introducera skärmar och bra aktiviteter på skärmen som utvecklar barnets olika förmågor. Att passivt titta på filmklipp och sociala medier har jag personligen svårt för och tycker att det borde begränsas. – Tony Pansell."

Behöver man verkligen introducera skärmar och bra aktiviteter på skärmen efter att barnen är 2 år? Låter som en uppmaning.

Av MORD

Annonsen är avslutad