Inlägg

Inlägg som MazZer88 har skrivit i forumet
Av MazZer88

Firefall handlar i första hand om skön gameplay och tävlingsinriktat lirande. Men ni som klagar på grafiken, er kan jag lova att ni inte blir missnöjda om ni maxxar inställningarna (om er dator nu pallar det ^^ ).

Av MazZer88

Tack för alla svar. Verkligen en del intressanta.

Jag har däremot blivit erbjuden att få köpa Xigmatek Loki SD963 Cpu Cooler utan fraktkostnad av de jag köpte datorn av. Vad tror ni om den?

Av MazZer88

Kylning till AMD Phenom II X6 som håller tyst

Precis införskaffat ett ny dator innehållande en AMD Phenom II X6 1090T 3,2GHz - Socket AM3, och på denna sitter den enormt förskräckligt sjukt högljuda orginal-skit-fläkt som går mig på nerverna nu bara några få timmar efter att allt är installerat. Den tjuter och surrar värre än min första dator gjorde, och jag tyckte den var illa nog.

Så jag söker nu bra förslag på fläktar som kyler denna lilla prolle tillräckligt för att spela. Jag sysslar inte med överklockning eller något sånt, utan vill bara få tyst på burken och ändå kunna njuta av mitt spelande. Vill inte lägga några större summor pengar på det heller om det är möjligt.

Av MazZer88

Okej tack för svaret. Får väl kolla på nätagg mot nästa löning.

Men måste ju vara nåt speciellt med de 2 spelen isf som gör att det får jobba så mycket?
Lustigt att det händer på ett skitgammalt spel liksom.

Har ett ATI Radeon 4800 HD. Skulle man kanske nämnt tidigare.

Av MazZer88

Datorn tjuter under vissa spel (Med video)

Andra gången jag är med om att det blir såhär med ett spel:

http://www.youtube.com/watch?v=zlBtz04eQ6E

I ett par spel jag hade tänkt testa (MDK2 som är skitgamalt och Crasher Demo som är någolunda nytt men inte har speciellt tung grafik) har datorn börjat tjuta såhär. Det börjar alltid precis när jag startar spelen, och slutar exakt när jag stänger av. Det ändrar även frekvens emellanåt. Har lyssnat noga så det INTE kommer från skärmen.

Har tömt datorn på damm, och jag har svårt att tro att det skulle röra sig om varningsljud från moderkortet då det ändrar frekvens emellanåt.

Någon som vet vad som är fel och hur jag kan göra för att fixa detta? Kan inte ställa in Crasher något vidare men om jag ändrar t.ex. upplösning så ändras frekvensen på pipandet.

Inte ett enda pip i andra spel som WoW, Fallout 3, Quake Live, Stalker: Clear Sky/Call to Pripyat osv.

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 2/9/2011, 15:27:48
Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.100608-0458) <-- 64bit.
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs), ~2.6GHz
Memory: 3262MB RAM
Page File: 2200MB used, 4554MB available
DirectX Version: DirectX 11

Vill ni ha mer av DxDiag reporten så säg till.
Hjälp uppskattas. Har inte råd med nya grejer precis.

Mer info om vad jag kollat:
- Har testat koppla ur skärmen ur datorn och även strömmen till skärmen under tiden datorn lät. Så det är inte skärmen som låter.
- Det bör inte vara hårddisken: Testat defragmentera, och även installerat om Crasher efter det att jag installerat annat spel innan jag installerade igen.
- Det är inte några fläktar som låter: Har testat stoppa fläktarna och det gör ingen skillnad.
- Har, som tidigare nämnt, blåst datorn ren på damm.
- Har testat stänga av ljudet i spelet helt och pillat på grafik-inställningarna.
- Ljudet uppstår alltså både i ett gammalt spel från 2003 eller något som heter MDK2, samt ett nyare spel som heter Crasher.

Av MazZer88

Postade aldrig lösningen, men här kommer den:

Jag skickade som sagt in hela bygget till Mr PC igen. Dom hittade inget som var felkopplat eller något. Dom SÄGER att dom plockade isär datorn och satte ihop den igen och sen funkade det.

Misstänker dock att det var fel på någon del som dom bytte ut men sa inget för att kunna debitera mig för frakt och för jobbet. Känns så iaf. Lite konstigt att dom inte hittar nåt fel och kopplar isär och ihop och sen funkar det.

Av MazZer88

Mikrofonen blir tyst i Vent och Skype slumpmässigt

För ett par veckor sen bestämde jag mig för att äntligen ta tag i försöka fixa lite bättre volym i hörlurarna då det inte var något vidare innan. Jag hittade en tråd på något random forum om att man kan prova använda front-panelens kontakter för att göra det bättre (då jag misslyckats med att hitta ett sätt att ställa in kontakten på baksidan till hörlurar istället för högtalare, front-kontakten körs som hörlurar) vilket funkade prima.

Däremot har jag sedan dess haft en himla massa problem med att micen slutat fungera slumpmässigt på Ventrilo och Skype när jag är inne i spel. Det händer varje gång. Kan spela någon halv minut sen försvinner det. Sen kan det komma tillbaka lite snabbt och sen försvinna igen.

Något annat lustigt är att jag tänkte flytta tillbaka kontakterna till baksidan av datorn eftersom jag hellre har låg volym än att ha ett sånt här irriterande problem. Då började ljudet istället låta som jag hade sprängt mina hörlurar. Jag fyttade kontakterna till fronten igen och då fungerade ljudet prima. Men har fortfarande problem med micen.

Jag kör Vista med integrerat ljudkort och medföljande Realtek-drivisar.

Under avancerade inställningar har jag testat att både tysta bakre utgångsenheten när hörlurar kopplas in på framsidan. Samt att båda kontakter ska spela upp ljud samtidigt. Det blir ingen skillnad (när jag kopplar in framtill då).

Fattar inte heller det här med "Utdata Mic In/Line in till frontpanelen" och"Utdata Mic In/Line in till baksidespanelen". Det är 2 olika kryss-boxar man kan kryssa i under avancerad. Vad gör dom exakt?

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hultent3
Testa en annan skärmsladd ? Har faktiskt haft samma problem där jag höll på att trixa i evigheter.. MEn det slutade med att det var skärm sladden som var paj.

Alex brorsa!
Har provat med 2 olika skärmar. Och den ena har jag till min nuvarande dator.
Jag hör med Mr PC imorgon. Ska jaga dom som fan. Hoppas jag får nytt mobo.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Tror det är moderkortet...kolla denna tråd.
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Där kommer han inte heller in i Bios...
Kontakta firman och reklammera mobot.

Som sagt så är det inte så att jag inte kommer in i BIOS... Utan det är så att jag inte ser något över huvud taget. Så även om jag trycker F2 (för bios) eller inte så ser jag ändå ingenting på skärmen.

Har varit i kontakt med Mr PC nu. Ska skicka in hela bygget till dom. Dom lämnar feedback sen på vad som är snett. Kommer posta lösningen i denna tråden sen.

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Det går väll lika bra att röra piggarna med en stjärnskruvmejsel.

Kan du ta bort kablarna till front panelen och starta datorn genom röra piggarna med en stjärnskruvmejsel. Ibland är något där trasig eller sitter fel. Tex i går i en annan tråd var reset knappen trasig/ intryckt så att datorn resetades hela tiden så han aldrig fick bild. Likadant blir det om något sitter fel där.

Provade röra piggarna med en "vanlig" skruvmejsel en gång med (BIOS-Reseten).

Har kopplat ur reset-knappen för datorn med (inte inkopplad nu heller alltså).

Och nu måste jag dra och jobba med. men återkommer ikväll.

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Kommer du fortfarande inte in i Bios?
Då tror jag att det är fel på moderkortet...ring Mr PC.

Det är inte de att jag inte kommer in... Det är de att jag inte har någon bild på skärmen så jag kan inte se något.

Men ska fortsätta jaga dom. Har provat ringa 2 gånger utan svar. :@ Jag är dock säker på att det är ett seriöst företag då en polare till mej beställt många datorer där de senaste 1-2 åren. Så jag slipper oroa mig för det iaf. Dom har dock haft bättre märken innan som ASUS osv. Var nog ganska nyligen de bytte till sånna skumma märken. Men än en gång så vill jag tacka för all hjälp, och all tid ni lägger ner på detta. Extra tack till Fidel Castro.

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Sorry med passar inte i PCI-E:(

Trodde jag hade en agp-port också men det hade jag inte... Såg vel där...

Provade reseta cmos igen men hjälpte inte. Grejen där är att det är ingen 3-pin på cmos-reset-jumpern. Utan man får ta en annan jumper och sätta dit tillfälligt (ska vara så enl manualen också).

Av MazZer88

Jag kommer inte in i bios... Får upp noll. Har ett AGP-kor i nuvarandet: PowerColor Radeon x800GTO.

Kanske kan prova med det. För det verkar som att datorn faktist startar och kollar allt. Fast det är bara mörkt på skärmen. HDD-lampan på front-panelen lyser precis när man startar datorn. Så som sagt så verkar moderkortet kolla så allt stämmer där. Men ska prova med mitt agp-kort.

Av MazZer88

På bilderna har jag inte högtalar-sladden inkopplat (till mdoerkortet för att höra pip-ljud), men den sitter i nu och det är helt tyst.

Fläktarna går igång. Så låter det som hårddisken går igång. Sen snurrar det bara på och inget händer på skärmen.

När skärmens sladd inte är in-koppald i något så säger den något i stil med "check bla bla cable". Och när man startar min nuvarande dator så står det något annat meddelande. Men när man startar den nya datorn så är det helt svart. Så skärmen uppfattar iaf att den är inkopplad till något.

Av MazZer88

Allt sitter i ordentligt nu.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Hade du 4 pin (CPU) kabeln i innan eller satte du i den nyligen?

Förstår itne helt vad du menar. Men jag hade missat den kontakten först. Men nu sitter den i. Funkar dock ändå inte.

Provat både integrerat graffe (utan PCIE-kortet insatt) och PCIE-kortet.

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jkrohn
1. Till ditt kort ska det (antagligen) vara 2st 6pin-kontakter och båda behöver vara i för att kortet ska lira

2. Kan du ta en bild över ditt mobo och lägga upp så blir det lättare att vägvisa om strömkontakter och annat

På moderkortet finns 1 4-pin kontakt samt 1 24-pin (20 + 4-pin): http://i.testfreaks.com/images/products/600x400/161/asrock-g3...

På grafikkortet finns 1st 6-pin kontakt.

Mitt röriga grejs:

http://www.fileden.com/files/2007/2/23/810963/SANY0196.JPG

http://www.fileden.com/files/2007/2/23/810963/SANY0197.JPG

http://www.fileden.com/files/2007/2/23/810963/SANY0201.JPG

Lirar fortfarande inte. :E

Av MazZer88

Graffet sittter rätt och ström-sladden är i till det (6-pin).

Däremot blir jag fundersam på det hela med strömförsörjning till prollen. Fick inte med någon som helst sladd för strömförsörjning till den.
Inget som indikerar i manualen om den att det behövs heller.
Och inget i moderkorts-manualen. Jag hittar dock en 4-pin kontakt på moderkortet där det står ATX12V1. Kan det vara så enkelt att det ska sitta en sladd i den?

Ska höra med Mr PC.

Värt att nämna kan vara att min skärm har en VGA-sladd och det finns bara DVI-kontakter på graffet. Så kör med en adapter där emellan.

Av MazZer88

Provade precis med ett minne åt gången.. No luck. Ska dubbel-kolla prollen nu.

Av MazZer88
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kockski
va är Plazir för ett minnes märke jag känner inte igen detta o när jag sökte så fanns det inte heller ,mitt tips heter dessa minnen Plazir så testa med andra minnen

Ja det är ju inte precis kända märken. Men jag köpte det som paket i delar rätt billigt, så jag har inte helt valt grejerna själv.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Nr1 Kolla så du verkligen satt i skärmkabel i grafikkortet inte skärmutgången på moderkortet

Provade först med grafikkortet jag fick till och sen med det integrerade. Och nu provade jag med det icke-integrerade grafikkortet igen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidel Castro
Nr2 Om du anslutit rätt, kolla i Bios om du måste stänga av det integrerade grafiken för att det externa skall fungera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kockski
som Fidel castro säger så har jag av egna erfarenheter åxå råkat ut för det interna grafikortet blockerar det extra grafikkort som du har , den börjar med att läsa in det interna och är det nu så att den gör det o stannar så kan det va därför du inte få nån bild så switcha om till det interna och ta ut det ati kortet och se om det funkar då.

Kommer inte in i BIOS. Men moderkakans manual säger att det automatiskt sätts över till det integrerade när man kopplar ur PCIE-grafikkortet. Så självklart tog jag ur PCIE-graffet när jag provade det integrerade. Vet inte hur jag skulle ändra det utan bios... Återgår väl till manualen o kikar lite. Tack för att ni försöker hjälpa! Uppskattas mycket!

Av MazZer88

Ny dator vill inte starta.

Goddagens. Eller god morgon. Nu är det så att igår fick jag äntligen bygga ihop min nya dator. Men med min vaniga otur (eller klantighet?) så startar den inte. Alla fläktar går igång: Nätagg, Prolle och Chassi. Det är ingen bild på skärmen. Fläktar och hårddisk med mera går igång i datorn.

- Jag har provat ta ut PCIE-grafikkortet jag fick med och använt det inbyggda på moderkortet.
- Jag har provat "dra jumpern" för att reseta CMOS (vad de nu skulle göra för gott i detta sammanhanget?).
- Dubbelkollat så allt sitter i ordentligt.
- Provat koppla ur reset-knappen.

Det känns som att det är fel på moderkortet men jag är ingen expert precis. Idéer och förslag uppskattas.

Citat:

Processor: Intel Pentium DualCore E5200 2500MHz LGA775 FSB800 2MB cache ATX BOX
Moderkort: Asrock G31M-S G31 chipset, LGA775
Minne: Plazir 4GB DDR2 PC6400 (2GBx2)
Grafik: Manli ATi Radeon HD4850 512MB, 2xDVI, 1xTV-out, PCIe
Hårddisk: 500GB 16MB cache SATA2
Optisk enhet: DVD±RW 22X DL Svart, Bulk
Chassi: Ace Gears 4 ATX 480W
Ljudkort: Integrerat, Realtek 6-Channel HD Audio
Nätverkskort: Integrerat, 10/100Mbit
Extra kylning: 92mm Case Fan
USB: 8st USB 2.0 (4 bak, 2 fram, 2 optional)

Uppdatering:
- Satt i CPU ström försörjning.
- Kollat många gånger så allt sitter rätt.
- Provat med 1 ram-minne åt gången (provat båda).
- Resetat CMOS flera gånger.
- Kört med två olika skärmar. En av dom använder jag just nu till min nuvarande dator.

Mvh, Martin.

Av MazZer88

XP 3200+ på EPoX EP-8K9A7I

Tjena. Jag ar googlat o grejjat som en galning efter ett enkelt enkelt svar på två eller tre frågor, men kommer aldrig fram till något.

Jag läste att XP3200+ är den snabbaste Socket A-prollen, det stämmer väl?
Och då undrar jag om det går det att köra XP3200+ på ett EPoX EP-8K9A7I moderkort?
Om inte, vilken prolle är den snabbaste som denna moderkaka pallar?

Har läst igenom specs några gånger men blir inte klok på det, är inte speciellt high på sånt här längre.

Tacksam för svar.