Inlägg

Inlägg som StrandSnygg har skrivit i forumet
Av StrandSnygg

Några problem med missljud på fläktar etc? Andra problem? Körts i en mining-rigg?

Av StrandSnygg

En killgissning är att denna kommer kosta en bit över 20. Säkert uppåt 24-25. Tyvärr.

Av StrandSnygg

Jag kan köpa den. Om den finns kvar vill säga.

Av StrandSnygg
Skrivet av Mayhem SWE:

Bara om du vill förstöra belysningen i fläktarna och/eller porten på moderkortet. Det är helt olika standarder som inte på något vis är kompatibla med varandra ens elektriskt (12 respektive 5 V).

Att regelrätt splitta dvs parallellkoppla adresserbar RGB är inte möjligt utan alla dioder måste komma i serie, annars skulle de inte vara adresserbara. Någon har säkert knåpat ihop en sådan adapter, men kolla först specarna på moderkortet hur många dioder som är möjligt att sätta på en ARGB-header och räkna ihop hur många du tänkte koppla in.

Ok. Så då måste jag på ngt vis koppla flera argb på en header på moderkortet... Det är bara 2st "kontakter" a la 6st fläktar jag måste få kopplat. (ARGB). Fläktarna har 1st power-sata och 1st argb per enhet (3st fläktar = 1 enhet). Cooler Master MasterFan SF360R ARGB. 2st sådana alltså jag försöker koppla in på mitt ASUS ROG Strix Z390-F Gaming som tydligen bara har 1st ARGB-kontakt på moderkortet. Hur gör alla för att koppla in x antal argb i sina lådor? För alla kan väl inte ha xx antal kontakter/headers på sina moderkort?

Av StrandSnygg

RGB/ARGB Vilken adapter?

Tjenare.
Har precis byggt ihop en dator med lite (a)rgb. Är helt noob på de här delarna men har lyckats få ihop allt utom (a)rgb på den sista 360mm fläktpaketet längst ner i lådan. Blir inte klok på vad jag behöver för adapter/kabel?

På moderkortet har jag nu kvar en 4-pin rgb (vit) hane och själva fläktpaketet kopplas med en hona (a)rgb (svart).
Ska jag försöka fixa en adapter/kabel som går från argb (fläktpaketet - 3-stift) till moderkortets rgb-kontakt? (4stift)

Eller ska man försöka splitta den jag redan monterat andra fläktpaketet på på själva moderkortet? (Det andra fläktpaketet i bild som lyser sitter i moderkortets enda argb-kontakt).

Ursäkta om frågorna är dumma.

https://i.postimg.cc/26hwwrBF/thumbnail-IMG-1847.jpg

https://i.postimg.cc/yNwjckW8/thumbnail-IMG-1848.jpg

https://i.postimg.cc/jjWvDzx1/thumbnail-IMG-1849.jpg

Av StrandSnygg

För 30.000kr så kan du få köpa mitt nya (inköpt i juni 2018) 5.2 högtalarsystem från Klipsch.

Av StrandSnygg

Finns moderkortet kvar så köper jag det

Av StrandSnygg

Tack för svaret.

Av StrandSnygg

GTX 1050 - coilwhine + problem med nätagg

Hej alla.
Har en lastgammal dator som jag uppgraderade idag pga att jag vill kunna köra 4k i 60hz.
Hade tidigare ett HD6970 2GB som fungerade klockrent.
Köpte idag ett Asus GTX 1050 som drivs rätt från pci-e porten alltså utan några nätkablar till grafikkortet.

Problemet är nu att jag fått coilwhine och att nätaggregatet börjat dumma sig.
Vet inte om coilwhine kommer från nätaggregatet eller nya gpu. Svårt att lokalisera ljudet.
Asus AI stängde även av datorn för att skydda moderkortet vid ett tillfälle idag.
Stod något om att volten var fel osv. Fick då starta upp och gå in i bios osv.
Sedan fungerade det igen.
Men det känns inte helt 100.
Vill inte datorn ska gå åt skogen heller...

Frågan är då. Moderkortet är ett Asus P8P67 Evo med lastgamla Sandy Bridge och kör alltså Pci-e 2.0.
Och inte Pci-E 3.0.
Hjälper det att köpa nytt nätaggregat?
Eller ligger begränsningen i själva pci-e 2.0?
Tänkte om jag ska strunta i att köpa ny nätdel och lämna tillbaks grafikkortet och strunta i 4k.

Tänkte inte uppgradera hela datorn då det är en extra dator.

Av StrandSnygg

Har redan besudlat den andra nyhetstråden innan jag upptäckte denna tråd. Ber om ursäkt för ev. dubbelpost. Ni som köpt/äger/ägde skärmen. Vad för exakt inställningar gällande färg och annat var Ni tvungna att göra?

Köpte min häromdagen från Inet. Men kan inte komma över faktumet att smearingen är sjukt jobbig. Spelar ingen roll om man kollar film, spelar lite spel eller annat. Smearing som tusan..
Sist jag såg sådan här smearing var på en 32" LCD-TV från Samsung från 2006-2007..
Och där gick det givetvis inte att göra något åt..

Responsiveness som man kan ställa i menyerna på skärmen på fast eller off gör ju mer skada än nytta. Tänkte om det finns något annat? Någon annan setting i dator/skärm man måste fixa till.

Tänkte om det är bara jag som upplever det så. Tar tacksamt emot lite tips. Annars blir det nog en retur... =(

Av StrandSnygg

Men om du kollar exempelvis på händer, huvuden etc när du kollar ex netflix eller annan film. Ser inte du att det smetar efter som tusan oxå? Tänkte om det skiljer från ex till ex.. Jag tycker det är så sjukt jobbigt så det liknar ingenting.
Irriterande för jag gillar bilden annars, och designen och storleken..

Har faktiskt bra sett en och då var det en av LGs första 4k 48" TV-apparater som smetade lite mycket i snabba scener. Men detta är faktiskt värre. Påminner om den första lcd-tvn jag köpte från Samsung. En 32" på den tiden. Gick inte att få bort heller. Trots allt pillande i menyerna.

Av StrandSnygg

3800kr om du orkar skicka.

Av StrandSnygg

Vet inte hur Ni bär Er åt men jag kan i vart fall INTE få bort smearingen. Helt sjukt. Är causual-gamer på min höjd men det är sjukt jobbig smearing. Min alldeles nyinköpta skärm åker tillbaks, direkt.
Påminner väldigt mycket om en utav de första 4k tv-apparaterna som kom. Köpte en för några år sedan från LG. Så fort ngt rörde sig i bilden blev det smearing och suddigt, och så fort allt stannade upp så blev det klart och fint.

En kompis till mig var över igår och han kan nada om varken skärmar eller spel.. Han ifrågasatte det innan jag hann säga ngt..
Så att man måste vara en inbiten gamer eller ngt för att se det tror jag inte ett skvatt på. Räcker med ett par friska ögon..

Vad är meningen med 4k om det inte är klart hela tiden? Jobba i excel? För inte ens kan man glo på youtube. För problematiken gäller givetvis även när man glor filmer. Spelar inte roll vad du väljer gällande smart response/image i monitorns menyer. Samma mög hur man än gör. Har ägt föregångaren BDM4065UC och gjorde av med den pga PWM (huvudvärk). Men det var en mycket mycket bättre skärm enligt mig.

Den här skärmen är estetiskt mycket snyggare och tar faktiskt mindre plats på skrivbordet (subtilt) pga den lilla böjen. Fick dessutom ett exemplar som i alla mätpunkter hade 100% i ljusstyrka vilket borde vara unikt (jämför med de 3-4 exemplar jag hade utav BDM4065UC). Så grymt synd att man inte kan använda skärmen till rörligt material. Sätter man Smart Response till fastest så försvinner absolut INTE smearingen. Men det blir marginellt bättre. Dock så får man effekten att bilden smearing fortfarande, men samtidigt så blir många detaljer överskarpa. Stannar man sedan upp (ex när man spelar fps) så stabiliseras bilden igen och blir normalt skarp. Tänk dålig fokusering på bakgrunden typ flimrigt-hållet, och så stannar man så voila. Normalt igen. Men så fort man själv rör sig eller springer eller något annat i bilden rör sig... Samma visa.

Min version utav skärmen är tillverkad i juni 2017...

Av StrandSnygg
Skrivet av MrAdde:

Sist jag läste statistik för något år sedan vill jag minnas att median låg på 22k och medel på 28k.

Aha. Tack för infon. Läste lite bakåt i tråden och insåg ganska snabbt att det är väldigt många här inne som tjänar sjukt mycket bättre än vad man själv gör. Men men. Jag är ledig när jag slutat för dagen i vart fall, vilket jag tror många andra aldrig är. (hoppas jag iaf med de lönerna
Alltid något.

Av StrandSnygg

Någon som har koll på vad medianlönen ligger på i Sverige ungefär? Jag jobbar som systemingenjör och tjänar strax över 36.000kr innan skatt. Har en lillebror som precis fått sitt första jobb och ska då köra truck. Han fick en ingångslön på 25.000kr.

Hittade en sida och svarar mig själv.
http://www.lonestatistik.se/

Enligt den sidan ligger jag ganska bra till. Om man nu får tro allt man läser förstås.

Av StrandSnygg

Jag måste vara en utav de få som tycker Windows 8.1 är bättre än Windows 10 (som jag kör nu).
Blir nog till att kolla in hackintosh igen. År sedan sist.

Av StrandSnygg
Skrivet av dagbro:

@StrandSnygg: Jag använder detta fäste från Kjell. Det fungerar klockrent och bygger ut precis lagom för att klara "läppen" längst ner på baksidan av skärmen.

Tack så mycket.

Av StrandSnygg

Behöver tips på ett bra väggfäste. Helst så platt mot vägg som möjligt men behöver klar få plats med kablaget och anslutningarna. Behöver inte kunna vridas eller så.

Av StrandSnygg

Såld?

Av StrandSnygg

Har köpt en ny Philips bdm4065uc nu och vill verkligen gilla den. Men den är för stor. =( Ska försöka se om min bror vill ha den. Testade för övrigt Crysis 2 med ett GTX 970 på denna skärm. Hur bövelen kan ett sådant lastgammalt spel ha sådan sjuk detaljrikedom i 4k? Tänkte då på detaljerna i löven på träden osv. Sjukt snyggt.

Märkte dock att det krävs ett sjuhelsikes grafikkort. Här låg fläkten på maxvarv hela tiden, även när jag spelade äldre spel som Day of Defeat Source i 4k.

goodfidelity -> Hur lyckas det ta flera dagar för dig att installera om en Mac? Det tycker jag är en utav fördelarna med just Mac (om man ska hitta sådana) att man slipper lägga timmar på att installera drivrutiner och uppdateringar, för det finns inte så många sådana. En ominstallation går på 30-40min. Sedan finns det sidor på nätet där man kryssar i vilka gratisprogram man vill ha installerat, kopierar en länk och klistar in i terminalfönstret och voila. Klart. Går på nolltid.

Har haft Mac (och PC) i flera år nu och när det gäller sånt är Mac ljusår bättre. Sen är iofs Mac sämst på filhantering men det är en annan sak. För- och nackdelar som sagt.
Tyvärr har jag ingen lösning på ditt problem, men reflekterade bara över vad du skrivit.