Inlägg

Inlägg som twan har skrivit i forumet
Av twan

auto lo eth0 # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback iface eth0 inet manual auto kvmbr0 iface kvmbr0 inet static address 192.168.1.195 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dns-nameservers 8.8.8.8 bridge-ports eth0

Så ser rätt ut (inte testat dock).

Se till att eth0 är oknfigurerat ("ifdown eth0" bör göra detta)
Och uppa eth0 med "ifup kvmbr0".

Detta bör sätta ditt ip på bryggan som just nu bara innefattar interfacet eth0.

"brctl show" listar dina bryggor och vilka interface som ingår.
I virt-manager anger du på din virtuella maskin att det är interfacet kvmbr0 som ska användas. Kan vara att man får ange "kvmbr0" manuellt.

Av twan

Min röst går till Ganeti med Debian/KVM i botten. Släng sedan även på Ganeti Web Manager.
Ganeti är dock ett ganska avancerat alternativ, med schysst kluster/HA funktionalitet och med väldigt mycket möjligheter för modifikation efter behov.

Av twan
Skrivet av lbkxbx:

Det funkar iof bara när applikationen i fråga har stöd för det...

Visst är det så. Men i och med att Apple stängt av dessa "lampor" som standard så trycker de iaf på utvecklarna att anpassa sina program.
Vad jag menar är att de säkert inte tagit bort dessa av illvilja utan snarare rent strategiskt.

Av twan
Skrivet av Perc:

Dessutom slog jag igång "lamporna" som lyser under startade program i dock, och slog av det där att programmen öppnar alla fönster/filer man hade igång senast. Det märks helt klart att Apple förväntar sig att folk (läs: noobs) ska klicka på krysset i hörnet då dom är klara med att titta på t.ex en PDF och inte bry sig om ifall Preview ligger igång eller inte efteråt. Det märks ju på att dom tagit bort lamporna under ikonerna som standard. Själv Cmd-Q'ar jag Preview då jag är klar, vilket innebär att jag får upp samma filer igen nästa gång jag dubbelklickar på en pdf.

Där har du inte helt rätt. Anledningen till att dessa "lampor" är borta som standard är för att de är onödiga i Lion. Det är inte meningen att du ska behöva bry dig om om ett program ligger igång eller inte. OS:et "pratar" nu mer med programmen och stänger dom om resurser behövs om programmen "markerat" att de är redo att stängas - typ. Helt enkelt mer upplevelsen man har av appar i iOS.
Mer utförlig förklaring finns på http://arstechnica.com/apple/reviews/2011/07/mac-os-x-10-7.ar...
Rekommenderar för övrigt att läsa hela artikeln.

Av twan

Har du rätt datum inställt också?

Av twan

Vill passa på att tipsa om en mailserver setup som har gått från kommersiell till öppen källkod och verkar väldigt lovande.
Jag har inte testat att sätta upp den själv än, men har tänkt att ersätta min egna mycket utdaterade mailserver setup med denna så småningom.

Av twan

En länk som kanske kan vara till nytta vid konfiguration av macvlan; Lastbalansering med MAC-VLAN - InferiaWiki

Av twan

Vill du fortsätta köra på OpenBSD eller liknande så gå väl en liten nätt U1 server bra? Blir dessutom mkt billigare.
Kolla 1U Miniservrar

Av twan

Write kanske?

Av twan
Skrivet av Jilted82:

Exakt, det finns tusentals cachade DNS-servrar där ute för redan existerande domäner. Det som blir lite knepigt är om nya tillkommer. Root-DNS'erna skulle antagligen kunna ligga nere flera dagar utan att vanligt folk skulle märka något.

Det skulle nog snarare vara en mindre katastrof ifall alla 13 root-dnser skulle ligga nere. Det finns antagligen (mer än) en anledning till att de är så många och utspridda på så många ställen runtom i världen.
Skulle root dnserna gå ner så skulle Alla som surfar på internet märka något ganska så snart. Tänk på att DNS systemet är ett träd där root-dnserna är högst upp i stegen och sammankopplar alla TLDs (.com, .net, .se osv.).
Vi märkte ju hur mycket problem det blev när .SE råkade sjabbla till se.-zonen för några månader sedan.
Det man även får ta hänsyn till är den TTL som en zon har. Även om .SE rättade till se.-zonen inom 20 minuter rapporterade de DNS-servrar fel som hade hunnit uppdatera sig med den felaktiga datan till det att TTLen gått ut och de uppdaterar igen - dvs efter 24 timmar på se.-zonen.
Det är i och för sig ganska stor skillnad på om de viktiga dns-servrarna börjar rapportera fel information eller bara ligga nere.

Av twan

Får man fråga vad du ska ha det till? Fungerar inte Bredbandskollen TPTEST bra nog?
Vet inte om detta är kopia av trädet på SourceForge men ta en kik på denna;
Bredbandskollen - Trac

Av twan
Skrivet av JesperA:

Aldrig hört talas om detta sättet tidigare, varför ha fulla produktionsservrar som spare? Dell har ofta samma dag eller dagen efter reparation (ibland tillval) så är det någon kritisk del som går sönder så fixas det snabbt ändå och var arbetet servern gjorde så kritiskt att man inte kan vänta dom timmarna så bör man ändå inte ha en SPOF.

Hårddiskar är givetvis lagervara, flera andra delar med, men att lägga undan produktionsservrar istället för att använda prestandan, jag vet inte hur andra gör men enda gången jag skulle ha några servrar på hyllan är för att dom inväntar installation.

Eller det kanske är snik konfigurationen du syftar på? Då kan jag köpa det men att lägga tex en 2 socket x5650-x5680 med 48GB ram på hyllan känns sådär.

Där jag jobbar (och säkert hos de flesta andra företag) skulle det vara katastrof om en server stod nere, låt oss säga ett dygn, för att HP eller någon annan skulle komma och byta någon del. Köper vi in en ny switch eller server modell så köper vi alltid en extra för att kunna byta ut om katastrofen skulle vara framme. Vårt (och säkert många andras) SLA kräver detta mot kund.

Av twan
Skrivet av Endosavian:

Har tyvärr inte haft tillfälle att börja experimentera med pfsense 2 än. Kommer kunna börja titta på det först efter sommaren

Rättare sagt så verkar det som att de aldrig har supportat multi-WAN som kör på samma GW.
Dynamic DNS (ZoneEdit) and multi WAN

Av twan
Skrivet av Endosavian:

Bygg din egen router med pfSense.

Har du experimenterat något med multi-WAN på pfSense 2?
Jag har suttit en del själv med en pfSense 2 installation ovanpå ESXi och försökt få igång multi-WAN på en BBB uppkoppling men får det inte att fungera. Det verkar som att de har slopat stödet för multi-WAN som delar samma GW i den nya versionen.
Någon som har lite input eller tester?

Av twan
Skrivet av Racemouse:

Bytte ut docken och ikonerna. Det blev snyggare nu.

http://u.snelhest.org/i/2010/07/23_891.png

Var har du hittat dessa ikoner?

Av twan

Problemet lär ju blir batteritiden. De som fortfarande sitter med en iPhone 3G lär ju dessutom ha ett rent allmänt gammalt och trött batteri.
Men jag kan hålla med om att man önskar sig en snabbare telefon efter uppdatering till iOS4.

Av twan
Skrivet av Intenso:

Denyhosts är ett alternativ till fail2ban, tycker att det gör ett bättre jobb samt är implementerat på ett bättre sätt(använder host-filerna istället för iptables).

Jag tolkar det som att du anser det bättre att stoppa i host-filerna än iptables. Varför?
IPtables stoppar väl tidigare än host-filerna?

Av twan

Är du säker på att det inte finns en knapp för att stänga och slå på det trådlösa strax under bildskärmen?
På nyare HP-datorer är detta en touch-knapp.
http://blog.cyberbofh.com/wp-content/uploads/2009/08/S_CIMG07...

Av twan

Här är en bra jämförelse mellan olika övervaknings system.
Tired of Nagios and Cacti? Try Zabbix.

Av twan
Skrivet av scuser:

...
Samt till och med kunna avläsa allt jag gör om VPN-tjänsten använder SSL?
...

Ingen kommer kunna lyssna av din krypterade VPN-tunnel.