Inlägg

Inlägg som edot har skrivit i forumet
Av edot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ronnie60
Liksom det mänskliga ögat uppfattar bara 27-32FPS så 40-80Är absolut bra!.

Alla generella påståenden i stil med "det mänskliga ögat uppfattar si och så många fps" är kvasivetenskapligt trams.

Det beror helt och hållet på vad det mänskliga ögat tittar på och på superdatorn som ska analysera det. 27-32 kan väl funka för de flesta under förutsättning att det förekommer noll och inga strobeeffekter eller annan temporal aliasing. Dvs de flesta actionspel är helt diskvalificerade.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av 3b0
Kan ju säga som en rutinerad cs spelare att ha 100fps är ett krav. Fpsdrops till 70-90 KÄNNS. Att skjuta i cs är sjukt svårt med stabila 70 fps. Det gör en stor skillnad i cs fråga inte varför men så är det.

"Stabila" 70fps bildgenerering är ju inte riktigt "stabilt" om spelmotorn och skärmen kör 100hz. Antingen pagetearar det hela tiden eller så visar skärmen varannan frame 0.01s och varannan 0.02s, saker som ska röra sig mjukt och fint 1000 pixels/s flyttar sig varannan gång 10, varannan 20 pixlar, etc... (Ok, exakt "varannan" blir det väl vid 66,7fps om man ska vara petig. )

Det är nog mest gamers, teknofiler och autister som har lätt att se frame strobing i den här hastigheten. Läs annars den här artikeln från en mer vanlig, men observant person:

http://www.tv4.se/394650.html

Av edot

Man kan aktivera ClearType för att få snyggare text.

Jag vet inte om det finns några spel eller grafikapplikationer som stödjer liknande subpixelrendering - känner nån till nåt?

Av edot

Det är iaf senaste Catalyst du vill ha. Ett vanligt strul är att man inte har Microsoft .NET framework installerat, då får man nåt obegripligt fel som inte jag heller minns just nu. Låter som det? .NET framework finns antingen på närmsta windows-cd eller att ladda hem från Microsoft.

Av edot

Grafikkort till p4i65gv?

Asrock p4i65gv har s.k AGI, vilket tydligen är halvkompatibelt med AGP, med lite tur. (Eventuellt måste man offra en get i skogen vid fullmåne också.) Den officiella supportlistan finns på:

http://www.asrock.com/support/AGI8X_LIST/p4i65gv.htm

Som ni ser är denna lilla mängd kort urgamla och/eller svindyra. Vad jag är intresserad av är rapporter om någon har prövat detta moderkort med nyare 6200/6600/6800-kort, och kan ge exempel på kort som bevisligen FUNKAR eller INTE FUNKAR. (ATI-kort i ungefär samma klass är också av intresse, jag kör mest nVidia av gammal tradition.)

Om nån har några benchmarks (oavsett om det är för nåt supportat grafikkort eller inte) posta dem gärna. Detta eftersom AGI-bussen är helt ostandard och odokumenterad. Gissar att den är slöare än AGP 8x, men det behöver ju inte betyda mycket mer än att det går långsamt att ladda upp texturer - själva renderingen borde väl gasa på i normal takt, eller?

Om nu nån undrar varför jag inte slänger skräpet och köper nytt... Jag har redan en dator som är så fet som jag har råd med, nu försöker jag plocka ihop lite gamla men användbara rester för sambo och besökare.