Inlägg

Inlägg som bajser har skrivit i forumet
Av bajser
Skrivet av FireFox:

"Feline submachine gun", vad är det för jäkla namn när Feline står för kattdjur på latin??

Feline är kattdjur på engelska, felinus på latin.
FTFY

Av bajser
Skrivet av fluffmajster:

roligt som faan att du har fel...

Du råkade inte möjligtvis läsa tråden? Var tredje inlägg är ju fanboys från någon av sidorna eller folk som säger sig vara opartiska och inte gillar att man klagar på någon av sidorna. 30% av inläggen (inklusive mitt) handlar ju inte ens om artikeln...

Av bajser

Roligt hur man på förhand vet att kommentarstråden kommer vara win vs mac när man läst artikelns titel.

Av bajser

Allt mitt blod har försvunnit från huvudet av någon anledning. Väldigt fina målningar dessutom. Vilken onsdagsynnest detta blev!

Av bajser

Hahaha:) Onsdagen blev inte så blek trots allt!

Av bajser
Skrivet av JesperT:

Jag är ingen expert, men har gärna lite synpunkter ändå :

Moderkortet är samma som jag valde för min datorbeställning jag gjorde för ett par dar sedan.
Det verkar vara ett mycket prisvärt och kapabelt kort.

Core i7 2600K är ett mycket bra val med bra prestanda. Om man vill spara lite kan man här välja Core i5 2500K (som är runt en tusenlapp billigare). Den presterar väldigt lika i spel idag, men i7:an har vissa funktioner som kan göra större skillnad i framtiden (såsom sk hyperthreading)

Grafikkorten är jag rätt skeptisk till. Tänk på att man inte kan addera mängden grafikminne i de två korten.
Och mängden grafikminne är ofta något som kan bli ett problem i moderna spel om det är för litet.
1 Gb är inte speciellt mycket.
Skulle nog hellre ta ett kort, fast kraftigare. Lär kräva mindre kylning också och inte dra så mycket ström.

Angående nätagg så tog jag också ett lite kraftigare än jag behövde. Tog också ett på 850 W, fast gold edition(bättre kvalite' på olika sätt)

Lite mer internminne än 4Gb lär du nog kunna behöva också. Minne är så billigt att det egentligen inte finns så stor anledning att snåla här. 8Gb kan vara lämpligt.

Tack för synpunkterna! Visste faktiskt inte att grafikminnet inte adderades, då kan det vara rimligt att kanske leta efter ett budget+ kort med 1.5-2 gb.
z68 har ju 4 RAM-platser så precis som du säger kan jag ju lika gärna lägga på två till. De var ju inte dyra. Är de däremot något bra? Vet du?

Har inte alla intels proccessorer Hyperthreading? i5an kanske ändå är ett bra alternativ...

Av bajser

Ska köpa en ny dator

Hallå där,
Ska inom kort köpa en ny gaming-rigg och velar av och an mellan vad jag faktiskt vill ha/behöver. Jag vill väl ligga runt 10k på hela fadderullan plus minus några kronor. Skulle uppskatta lite tips och rekommendationer från folk som är lite mer insatta. Så här ser det ut än så länge;

Mobo: ASRock Z68 Extreme3 GEN 3 (Prisvärd?)
CPU: Intel Core i7 2600 3,4GHz (det som sticker ut på köplistan, men den gör mig inte besviken?)
GPU: Gigabyte Radeon HD6670 1024MB x 2 i crossfire (kommer effekten vara märkbar eller bör jag byta?)
PSU: XFX Core Edition 850W 80+ Bronze (hela setupen behöver inte 850W, men hellre för mycket än för lite?)
Chas: Fractal Design Define R3 USB 3.0, Titanium (såg bra ut, finns kanske billigare?)
HDD: 500GB Western Digital Caviar Black (har inte ett behov av mycket lagringsutrymme)
SSD: Corsair SSD Force GT 120GB (för OS och spel, kommer det göra skillnad?)
RAM: Corsair 4GB (2x2048MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP BLÅ (vet inte riktigt vad jag ska leta efter...)
Nätverkskort: D-Link DGE-528T 10/100/1000Mbit (vad bör jag leta efter? Den har stöd för 100/1000 LAN vilket är det enda jag vet att jag behöver)

Kommer det här systemet behöva kylning i någon annan form än fläktar? Värmeutveckling är inte riktigt min grej, kanske finns någon erfaren samarit?
Fläktar jag tittat på är bl.a. Noctua NF-P12 1300 Silent Case Fan 120mm, är den ok? Poängen med systemet kan ju vara bra att veta också... Tänkta spel är SC2, BF3, Diablo 3 samt ögonsåret i gänget HoN, kommer antagligen användas för en del bildredigering men inte på en hög nivå.
Vill gärna kunna göra dessa spel med 60+ FPS och inte behöva ha 800x600 i upplösning... Har hört att BF3 ska vara lite klurig men där kanske man kan lira på medium inställningar.

Alla konstruktiva (och även lite roliga) kommentarer/inlägg är mer än välkommna, men jag behöver inte någon annan info än den som är relevant till förfrågan:)

tack på förhand,
Max

Av bajser

jo, jag har förstått att vlan nog är det bästa sättet att lösa möjliga konflikter. Men ASA 5505 kostar lite mer än vad min budget ligger på, du råkar inte att förslag på router/brandvägg + hub/switch som funkar med fiber och stödjer VLAN?

Av bajser

Strömförsörjningen av telefonerna är inget problem, finns gott om vanliga uttag vid varje arbetsplats men för framtiden kan det vara intresseant att kolla POE.

Segmenteringen har jag varit inne på, men jag är osäker på om jag vill använda virtuell eller fysisk. Dvs, 1 router/switch för telefonerna och en likadan sammansättning för datorerna. Men det absolut "lättaste" sättet är nog den konfigen jag har nu (kanske inte optimalt dock:p).

Som jag har förstått det har fastigheten någon slags brandvägg där fibern fördelas vidare ut i lokalerna. Dock så är det något som jag bör fundera på, fast tills jag får allt att funka så får routern duga. Vilka firewalls kan numera inte konfigureras för VPN?

tack för ett genomtänkt inlägg med bra synpunkter!

Av bajser

Vilka specifikationer behöver min router?

Morsning,

Håller på att sätta upp ett kontorsnätverk (första gången). Inget jätte avancerat men jag skulle uppskatta lite hjälp.
Det som nätverket kommer innefatta är följande, 6 stationära datorer av varierande modeller (alla med giganätverkskort dock), 6 IP-telefoner av modell Cisco 303, 2 laptops, en win2003 server samt ett hub/switch (det kan tilllkomma ett 2-3 mobiltelefoner). IP-telefonerna och de stationära är kopplade till tcp/ip linorna som är utdragna i lokalen, de har en gemensam samlingplats som ser ut som en switch. Därifrån är de kopplade till en hub som i sin tur är kopplad till routern (DHCP on). Fiber in i routern. De resterande 3 platserna på routern är ockuperade av servern, en nätverksprinter (IR2200) samt IP-telefonidosan. Laptops samt mobiler kör wifi.

Vidkommande specs:

Router är en budget version från Netgear (menat som en testrouter för att se vad som behövs för att få samtliga delar av systemet att få internetåtkomst).

*Netgear N300 Wireless router (WNR2000 v3)

Huben med 8 slots är en gammal historia, men fördelar väl.

*Dell Powerconnect 2708

IP-telefonidosan

*Ping NPA201e

Fiber från SWED SECUR

*100/100 som vid test hos bredbandskollen uppgår till makalösa 97/88.

Så, nu undrar jag vad jag behöver för att detta system ska hålla sig gående?
Min egna tanke har varit att beställa en 16-24 ports hub runt en tusing (skulle uppskatta förslag) och en router som klarar av att fördela all trafik.

Tackar på förhand:)!