Inlägg

Inlägg som Pantsoff har skrivit i forumet
Av Pantsoff

Vad är det för upplösning på skärmen?

Av Pantsoff

B350 / B450 Moderkort, ram

Hej!

Har en 1800x liggandes och tänkte köra den i grabbens dator. Letar därför efter en bräda som den passar till. Även ram är intressant. Alternativt ett komplett paket. Avhämtning endast i Umeå omnejd. Skicka går också bra

Tack på förhand.

Läs hela annonsen här

Av Pantsoff

Hej jag bjuder 600+frakt för paket 1.

Av Pantsoff

Jag har också stora problem med peltor och min S22. Problemet började vid oneui6 uppdateringen. Det var väl då vi fick Android 14 också antar jag.

Av Pantsoff

Gamla bankID?

Halloj! Tänkte fixa ett extra bank-id för att kunna återställa telefonen. Men då stöter jag på patrull. Jag måste blippa ett id-kort för att gå vidare med mitt bankid??? Vad är det för dynga? Vill jag inte ha.. Måste man ha det nu?

Av Pantsoff

Det hade inte alls löst sig själv. Stora problem med bluetooth och samtal... Funkar perfekt att ringa i WhatsApp och Messenger. Men inte med vanliga telefonen. För att jag ska kunna ringa med vanliga telefonen måste jag starta om telefonen. Då funkar det att ringa igen. Verkar bli något fel när jag kopplar med Bluetooth och spelar upp ljud.

Av Pantsoff
Skrivet av Fenrisulvfan:

Köp detta:
https://komponentkoll.se/bild/JsOWk.png
och eventuellt mer RAM.
3600 hos Inet kommer med kylare och moderkortet behöver inte flashas för den CPU'n, den har mer cache än 5500 och PCIE 4.0 stöd. 5600 är också ett bra val men då kan moderkort behöva flashas och den är mindre prisvärd.

1800X funkar bara garanterat på 300-seriens moderkort. AM4 moderkort säljs sällan utan prolle begagnade då dom nästan alla stödjer en 5800X3D eller liknande.
(Jag har själv en 1300X liggandes för att jag uppgraderat till en 5600 på mitt B350)

Ja jag misstänker att de flesta b4xx och b3xx har en Ryzen 5000 i sig 😅 Ja 3600 är ju bra mycket bättre än min 1800x. Får kolla på det.

Av Pantsoff

Tack för alla tips. Skiljer det så mycket mellan 5500 och 5600? Det skiljer ganska mycket i pris också, är väl en 30% dyrare? Håller mig helst till AMD.
Ett annat alternativ är att jag köper ett nytt moderkort till mig själv (har ett B450) sen monterar jag 1800x i den. Sen får jag köpa till ram också. Men det kändes jobbigt med hjärtoperation i min dator...

Av Pantsoff

Ryzen uppgradering, billigt!

Hej!

Pojken fick i julklapp Star Wars: Jedi Survivor och jag inser att han behöver lite uppgraderingar.

Just nu:
4570k
8gb ram
Geforce 1070

Det mest akuta är processor. Det som bromsar är väl inte processorn i sig utan avsaknaden av HT och fler kärnor.
Jag har en Ryzen 1800x som ligger, men inget moderkort till den. Jag hade tänkt hitta ett begat B450 och slänga in denna processor. Men det verkar vara väldigt lite som ligger ute till försäljning.

Så nu köper jag nog bara nytt moderkort, processor och ram.

Har ni några tips? Ser att Inet har ett billigt B550 moderkort, sen tänkte jag en Ryzen 5500.

Av Pantsoff

Det har löst sig själv faktiskt. Har inte haft problem på en vecka nu.

Av Pantsoff

Stora problem med S22 sen One UI 6 uppdateringen.

Hej!

Jag fick stora problem med min S22 efter uppdateringen. Inget ljud under samtal, ibland funkar det dock. Det har alltid funkat med samtal över internet.

Ibland kommer högtalarljudet i telefonhögtalaren där man ska lägga den mot örat. Ibland går det inte att justera ljudnivån. Ibland är det helt tyst för att helt plötsligt komma ljud. Allt detta kom efter sista uppdateringen. What to do??

Av Pantsoff
Skrivet av Pitr-:

Ubiquiti NanoStation 5AC Loco är en Point-to-Point (PtP)-lösning för att få till en radiolänk mellan två byggnader, kan inte agera både länk och accesspunkt på samma gång vilket de äldre Nanostation M5 kunde.

Så vill du ha trådlöst i garaget så behöver du en accesspunkt kopplad efter Ubiquiti NanoStation 5AC Loco-enheten.

Då kan man ju tycka att man bara sätter en enkel UniFi USW 8 Lite PoE-switch efter denna som då strömmatar både radio-länken och accesspunkten, men då upptäcker du snabbt att NanoStation-enheterna av någon dum anledning inte stödjer 802.3af/at eller så kallad 48v aktiv PoE utan endast 24v passiv PoE. Men Ubiquiti har som tur en omvandlare man kan sätta däremellan som omvandlar 48v aktiv till 24v passiv PoE för strömmatning av radio-länk, och sen så strömmatar du en UniFi accesspunkt som vanligt med aktiv 48v på nästa lediga PoE-port på switchen.

Du kan förstås även klara dig med bara med en 24v PoE-injektor samt en 48v PoE-injektor för att strömmata radiolänk och accesspunkt respektive.

Å andra sidan så skulle du kunna montera en UniFi AC Mesh på utsida av vägg mot garaget vilket utan problem kommer nå ända fram till garaget. Det som kan vara utmaning är ju om garagets väggar och tak består till största del av metall som i sådana fall skulle avskärma bort wifi-signalen.

Edit:
Den alldeles nysläppta UniFi Express skulle potentiellt kunna vara lösningen för dig, med en enhet i rum mot garage, och en till i själva garaget. Dessa har en uteffekt på 22dBm på 2.4GHz och 25dBm på 5GHz och kan exempelvis monteras antingen i fönster som vetter ut mot garage, eller på väggen beroende på vilket av dessa som dämpar wifi-signalerna minst. Fördelen med dessa är att UniFi OS och UniFi-kontroller är inbyggt direkt i UniFi Express, så du kan hantera ditt nätverk via denna och komplettera med diverse UniFi-enheter allt eftersom och adoptera in i kontrollern för enkel administration.
https://community.ui.com/releases/New-Hardware-Release-UniFi-Express/277340d1-8414-4453-8e30-d8e25bf96236
https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/all-unifi-cloud-gateways/products/ux
https://www.youtube.com/watch?v=VbIamWqXjAk

Tack för ett utförligt svar, måste erkänna att jag är alldeles för dåligt uppdaterad med alla termer som finns idag. Men PoE vet jag vad det är. Vad är det för skillnad på 24 och 48? Mer effekt?

Jag behöver ingenting fancy, ska bara övervaka elförbrukning och kanske lite surf där ute. Men jag kollar helt klart upp radiolänk, det verkar smidigt. Ska bara testa lite mer med Home Plugen, kan koppla in den i trefasen och hoppas att det blir bra signal där.

Av Pantsoff
Skrivet av DennisOlof:

@Pantsoff Homeplug eller köra LAN över EL-nätet borde funka, du behöver nog kolla elkablarna. Om det behövs kan det vara värt montera på ett extra eluttag på utgående kabel till garaget och sedan ett uttag på inkommande i garaget. Eller så kan det vara tvärt om men man skapar då en in-punkt och ut-punkt direkt på elkabeln och blandar inte in annat. Det borde maximera överföringen med homeplug enheterna.

Det finns andra saker man kan använda sig av men homeplug är ganska billigt och smidigt OM det fungerar enligt de krav och önskemål du har på överföringen.

Har inga direkta krav. Hade tänkt köra en smartplug så jag kan hålla koll på förbrukningen av llvp jag har där.
Det går en trefas kabel dit, så det är nog egna säkringar för dessa.

Skrivet av Prelatur:

En trådlös brygga med 2stUbiquiti NanoStation 5AC Loco
Fungerar bäst om det fri sikt.
Finns en 2,4Ghz variant också som är bättre om det inte är fri sikt.

Dom såg ju faktiskt prisvärda ut. Är det rundstrålande eller är dom mest i en rak linje?

Av Pantsoff

WiFi ut till garaget.

Halloj!
Jag har ett garage som är ca 50m bort ifrån mitt hus, skulle vilja dra WiFi dit. Provade köra med en homeplug som ska skicka över elkablarna men det gick inte bra. Har dock inte provat att flytta enheterna. Skulle kunna prova det en sväng till, men finns det någon prisvärd trådlös-lösning? Eller något helt annat?

Mvh

Av Pantsoff

En skruvdragare med bitslåda.

Av Pantsoff

Jag försöker få igång steamlink på en chrome cast med Google TV. Men jag hittar inte den appen? Någon som vet vad som kan vara fel då?

Av Pantsoff
Skrivet av Shiprat:

Köpte en volvo C30 begagnad med ca 12000 mil. Vibrerade lite i framvagn när jag provkörde men övrigt hur fin som helst så sa att jag köpte den för utsatt pris om de gjorde en up to date besiktning och en kontroll service, snarare än att försöka pruta.

De gjorde det, fick protokoll från någon verkstad de hade förhållande med och den vart besiktigad, tog även någon slags begagnat-försäkring för ett år.

Efter typ 10 mil började den vibrera seriöst, rådfrågade ett par som visste mer än mig på jobbet och gissade fram att det förmodligen var något med ena drivknuten. Lämnade tillbaka den till handlaren med den informationen.

11 månader senare hade den vart inne på deras kompis-verkstad i totalt sex månader, de hade bytt svänghjulet två gånger, kopplingen en gång, och sedan lagat något med kopplingen då de satt ihop del fel på något vis första gången.
Den gick inte det minsta bättre givetvis, skakade så mycket att man inte kunde ha en typ Starbucks-mugg i mugghållaren då det då skvätta ut ur locket över hela bilen. Verkstaden sa att det var normalt.

Jag vägrade betala någon självrisk innan problemet blev löst, bilmeck från deras kompis-verkstad ringde mig på privat nummer och skrek en stund, sa att jag skulle betala självrisken annars skulle han komma hem till mig med fakturan så jag kunde betala direkt. Ringde bilhandlaren och förklarade att jag var lite sugen på att polisanmäla det hela. Notera att jag inte haft direkt kontakt med verkstaden tills dess, jag var inte deras kunde utan det var ju givetvis bilhandlaren.

Krävde att de ordnade så att garanti/försäkring täckte en oberoende verkstad istället- 20m på parkeringen med en meck i passagerarsätet var nog för att diagnosticera "du din ena drivknut är nog fan nära nog att vara helt av" och typ fyra arbetsdagar senare var det löst.

Nu med bilen tillbaka hel efter at ha kört hyrbilar i närmare ett år tog jag roadtrip med en polare - direkt sprack en vakumslang. Hade precis kommit över sista datumet för begagnat-försäkringen, och slangen satt dåligt till, så fick förklarat att det skulle kosta ca 10k som jag fick stå för själv.

Gick till deras VD med utdrag för brev till Konsumentverket och hela historiken, han ville inte ens se det utan gick med att betala tillbaka hela priset for bilen plus allt jag lagt på vinterdäck etc.

Denna bil gick alltså genom besiktning och kontrollservice i Bromma med en drivknut som var delvis knäckt, och en "riktig" bilverkstad med välkänt namn misslyckades med att fixa det i nästan ett år, drog istället till med ca 50.000k i kostnader för att byta hela andra grejer.

Ja det är sorgligt. Idag verkar man inte felsöka någonting. Man byter bara på måfå...

Av Pantsoff

Jag blev positivt överraskad över hur bra det rullade! Hade FSR2 på Quality, 1440p. När jag körde ray-tracing hade jag 30-40 fps, utan mellan 50 och 60. GTX 1080, R5 5600.

Av Pantsoff
Skrivet av Swedishchef_90:

Testat Low latency mode I nvidia cp ?

Erkänner att jag inte testat spelet på väldigt lång tid, nu när jag testade är allt borta! Prestandan har blivit mycket bättre också. Nu har jag fin FPS med mitt GTX 1080

Av Pantsoff

Går det att bli av med inputlag i detta spel? Hatar det, samma med Starfield...