Inlägg

Inlägg som oldschool8bit har skrivit i forumet
Av oldschool8bit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nipra
Någon vänlig själ som har koll på varför datorn stänger av sig själv när jag tänker formatera den? Är endast då den stänger av sig själv. Inte när jag är inne i Windows eller liknande.

Jag hade samma problem när jag skulle formatera min. I mitt fall så berodde det på att datorn blev för varm, det här var under sommarens värsta värmedagar. Det slutade med att jag fick ställa datorn framför ett öppet fönster på kvällen för att datorn inte skulle bli för varm. Nu vet jag dock inte om ditt problem är av samma art.

Av oldschool8bit

Tackar för instruktionerna ;). Nu har jag något att göra i helgen. Lika bra att städa igenom den ordentligt när man ändå är igång :).

Av oldschool8bit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reckie
Vad är det för typ av värmeproblem?

Jag plockade isär min 1690 som stänger av sig själv efter en stunds spelande. Den har samma chassi och x700 grafikkrets som 5020.

Upptäckte att det värmeledande limmet mellan GPU och kylfläns hade lossnat så det blir att test med Artic Silver istället.

Vad det några problem att plocka isär den? Äger nämligen en 5024:a och funderar på att rensa den på damm. Tips på tillvägagångssätt skulle uppskattas ;).

Av oldschool8bit

Hallå igen. Jag vet att vi har diskuterat det här i tidigare inlägg men orkar inte läsa igenom hela tråden igen. Jag är så trött på värmeproblemet med 5024:an. Under varma sommardagar som denna så kan jag knappt använda den utan att den startar om sig eller hänger sig. Förut brukade den ligga på normala grader men nu är den extremt varm jämt. Det jag undrar är vad som krävs för att acer ska ta in den här datorn och ge mig en annan modell? Måste jag verkligen skicka in den för reparation 3 gånger? Hoppas någon orkar ge mig ett utförligt svar :).

Av oldschool8bit

Mitt lock har spruckit en gång förut och om det skulle göra det igen så får jag betala det den här gången för garantin har gått ut. Läste lite och Acer tar tydligen 100$ för att laga sånt som sträcker sig utanför garantin. Då hittade jag den här sidan "http://www.acerparts.com" som säljer acer delar. Där kan man köpa ett lock till skärmen för bara 200-300kr. Så om min skulle spricka igen så lagar jag det nog själv, går snabbare och blir billigare. Men då finns också chansen att det går åt pipsvängen om man gör fel ;), men det känns som att det är värt att chansa.

Tänkte höra efter också om det finns nån här som har öppnat datorn och rensat den på damm nån gång? Känns som att det är dags att göra det på min nämligen.

Av oldschool8bit

Re: Vilken bios?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beq
Kör bios 1.20, men har haft stora problem med fläkt och värme tills jag undervoltade (vilket jag kraftfullt rekommenderar alla 5024-ägare). Jag har stora problem med att launch manager låser windows xp vid start, vilket gjort att jag funderar på att byta bios. Jag läste att någon tyckte 1.13 var bättre. Vilken bios rekommenderar ni och varför?

Jag kör med bios 1.20 och jag har inte haft några problem med launch manager eller med något annat för den delen.

Av oldschool8bit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plake
Samma här fast det tog två veckor för min dator. Fick den precis och de har bytt ut locket helt. Står även att de utfört "clean" och "change parts".
Antar att "change parts" syftar på locket. Clean betyder väl (förhoppningsvis) att de öppnat datorn och blåst den ren.

Annars verkar den funka bra hittils. Hade hoppats på att få den utbytt dock, men men

Tog 2 veckor för mig med sammanlagt, från att dom hämtade den tills att jag fick tillbaka den. Det där med Clean trodde jag också betydde att dom blåste ren den men när jag kollade lite på datorn så såg jag att den var precis lika dammig vid insuget som den var när jag skickade in den. Känns iaf gött att ha skärmen fixad igen. Nu tar det väl ytterligare 6 månader tills den spricker igen och då har min garanti gått ut, funderar på om man kanske kan skruva upp skärmen och smörja lite vid gångjärnen. Inte konstigt att det spricker när motståndet är satt så hårt.

Av oldschool8bit

Ups hämtade datorn i måndags för att reparera sprickan vid gångjärnen. I torsdags fick jag mail från acer om att datorn var mottagen och i fredags så fick jag ett till mail där dom sa att datorn var reparerad. Så nu är datorn på väg hem igen då. Tyckte det var bra support faktiskt. Leverans + reparation på under en vecka. Så det ska va. Återkommer när jag har fått datorn och packat upp den. Först då får man väl se om dom ens gjort något med den :).

Av oldschool8bit

okej, tack för information ;). Får väl börja kopiera över allt väsentligt till en annan dator då, alltid lika roligt ;).

Av oldschool8bit

Krånglade supporten över telefonen eller tog dom in datorn på en gång?

Av oldschool8bit

Upptäckte idag att plasten spruckit vid gångjärnen på bägge sidorna av skärmen på min 5024. Har haft datorn i ett halvår ungefär och den enda gången jag fäller upp/ner skärmen är på kvällen/morgonen så jag tycker faktiskt att den borde hållt längre. Någon annan som råkat ut för detta och haft att göra med acer supporten? Det går väl på garantin?

Av oldschool8bit

Nej det är självklart att man ska kunna installera datorn utan en dammsugare till hjälp :). Kanske så var just den datorn knepig, jag har iaf inte haft sådana problem och för min dator betalade jag bara 11000, därför jag sa att den var prisvärd, hade den kostat 14 000 för mig så hade jag inte sagt så.

Självklart konstruktionen kunde vara bättre. Själv så har jag byggt mig ett ställ för datorn så att den kommer upp lite så att luften kommer in under. Det sänkte datorn med ett par grader.

Om man köpte datorn i tron att den skulle fungerar felfritt och utan att veta om allt det här så förstår jag att man blir besviken. Då kan man alltid häva köpet. Som jag sa innan så hade jag läst denna tråd innan jag köpet datorn så jag visste ungefär vad som väntade mig, därför blev jag inte direkt förvånad :).

Av oldschool8bit

Efter att ha läst igenom hela denna tråd innan jag köpte min Acer Aspire 5024 så blev jag rätt avskräckt från att köpa datorn men jag gjorde det tillslut ändå och det är inget jag ångrar. Visst blir den varm men det fixar man lätt med en undervoltning. Min dator blir aldrig så varm nu så att den klockar ner sig. Någon prestanda minskning av undervoltningen märker jag inte heller. För det priset som datorn kostade så är den extremt prisvärd tycker jag. Om man vill ha en kraftfull dator som inte blir särskilt varm så ska man nog inte vända sig till bärbara. God Jul!