I början av 90-talet presenterade spelföretaget Sega, som då var Nintendos största rival, den bärbara spelkonsolen Game Gear. Till skillnad från rivalen Game Boy delade Game Gear majoriteten av hårdvaran i Segas stationära spelkonsol Master System, och kunde också spela dess titlar via en adapter. Den 3,2 tum stora skärmen kunde visa hela 32 färger ur en palett om hela 4 096 färger. Trots dess tekniska övertag kunde Game Gear aldrig mäta sig med Nintendos bärbara storsäljare.

GameGearMicro-3.jpg
GameGearMicro-1.jpg
GameGearMicro-5.jpg
GameGearMicro-6.jpg
GameGearMicro-7.jpg

Sega lämnade hårdvarubranschen år 2001 efter flera års kräftgång och har sedan dess fokuserat på att utveckla och publicera spel för andra plattformar. I år firar företaget dock 60 år, och passar på att göra en "liten" återvändo till hårdvarubranschen i form av den bärbara spelkonsolen Game Gear Micro. Skärmen krymper här till 1,15 tum och spelkonsolen i sin helhet mäter in på 80 × 43 × 20 mm. En ensam mono-högtalare sällskapas av en 3,5 mm-anslutning för hörlurar.

Enheten laddas över USB och drivs av två AAA-batterier vid bärbart spelande. Till skillnad från andra miniversioner av klassiska spelkonsoler kommer Game Gear Micro inte i en ensam modell förladdad med ett visst utbud av speltitlar. Sega lanserar istället fyra modeller som bestyckas med fyra egna titlar. Den svarta modellen får spel som Sonic the Hedgehog och Out Run medan den blå får Gunstar Heroes, den gula får en trio Shining Force-spel och den röda får en duo Shin Megami Tensei-spel.

GameGearMicro-4.jpg

Utöver de fyra modellerna lanserar Sega också tillbehöret Big Window, vilket agerar förstoringsglas för den lilla skärmen. Game Gear Micro kan förbokas hos Amazon i Japan till priset 4 980 yen, motsvarande cirka 430 kronor exklusive moms. Sega har i skrivande stund inte bekräftat en lansering utanför Japan.

Lockas du av en Game Gear Micro, och ägde du kanske till och med originalförlagan under 90-talets början?