Permalänk
Medlem

Extra 240 radiator?

Tjo

Har tagit mått och funderat på att dra ut HDD buren för att sätta en 240 radiator i fronten av mitt Fractal R2.

Undrar om detta ens kommer att hjälpa, och om loopen ser bra ut.

LOOP:

Vattnet går mot-sols.

Några tycken och åsikter?

Mvh, Andersson

Visa signatur

Lwl

Permalänk
Medlem

Pumpen borde väl sitta direkt efter reservoaren. Annars kan det sluta illa och om det inte slutar illa så är det ändå svinjobbigt att avlufta... Men,eftersom reservoaren sitter hyffsat högt upp kanske det går ändå. Kommer det gå lätt att fylla av/på vatten när det sitter sådär, eller tar du ut allt och monterar när det är fyllt?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Det kommer definitivt hjälpa att sätta in en extra radiator i lådan, frågan om du får in en är dock en helt annan femma :/

Visa signatur

Citera så hittar jag ditt svar.

Permalänk
Medlem

Har mätt fronten, och tar jag ut HDD buren passar den.

Eftersom att jag är extremt rädd om min dator så kommer jag att plocka ut alltihop ur chassit och sedan slänga in vattenkylningen, testa, och om det funkar monterar jag medan vattenblocken mm är i chassit.

Har inte vattenkylt innan. Säg till om något är konstigt.

Visa signatur

Lwl

Permalänk

Det optimala skulle ju vara att ha en av radioatorerna mellan gpu och cpu i kretsen men det kanske är jobbigare att fixa? skulle dock också föreslå pumpen efter behållaren.

Visa signatur

Veritas Vos Liberabit o Despectivus Dei

Permalänk
Medlem

nä, det skulle bli jobbigt som fan. Varför ska man ha pumpen efter resen?

Visa signatur

Lwl

Permalänk

Du kan ha en 240 monterad i fronten utan modifikation (bortsett från HDD-buren)
Du kan placera radd/block i vilken ordning du vill bara du har res innan pump, dvs du får inte pumpa in vatten i ressen.

Mvh

Visa signatur

[B]965BE C3 @ 4018MHz | XFX HD5770 @ 1GHz

Permalänk
Medlem

precis, vilket ordning som helst, sätter man radiatorer mellan gpu och cpu så blir temp skillnad på max 1 grader på cpu iaf men som flera nämnde, reservoaren måste sitta först innan pumpen, alltså om du sätter radiator mellan de så när du vill fylla system blir det luftfickor i radiator och pump orkar inte pumpa luft, alltså det måste vara reservoaren innan och man måste ha vatten i slanten hela väggen mellan pump och res, annars pump ska bara snurra och pumpa ingenting, det räcker bara lite luft