Helgsnack: "Vilken webbläsare och varför?"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trimmy:

Jag kör med eldräven bara för möjligheten att installera adblock plus så att man slipper alla annonser.

Rödapandan menar du.

Jag kör med Opera, allltid gjort det. För att de alltid varit först med saker, alltid varit snabbast.
OCH följer w3c standarden bäst.

Visa signatur

What evah! i'll do what i want! | Det stavas väl inte väll...såvida du inte ska skriva välling.
"Det var väl bra"

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av FrezoreR:

T.ex min valutakonverterare översätter valutor i sidan automatist och identifierar de automatiskt med!

Om man kör med Instant kan man dessutom snabbt skriva
14 usd in sek
i adressfältet, se svaret och sedan gå tillbaka till sidan med escape.

Permalänk
Medlem

Den stora besten Firefox så klart!
Räven har ju allt du kan drömma om när det kommer till teman och addons.
Där förlorar både Chrome och Opera för mig, jag vill kunna få det exakt hur jag vill ha det och då passar inte Chrome eller Opera in.

Nya IE ser bra ut dock så försöker den ju vara Firefox så varför byta när Räven tar den på alla punkter?

Permalänk
Medlem

Jag föredrar firefox pga att jag gillar hur bokmärkesfältet fungerar med ctrl-shift-o och allt vad det innebär. Tillägg såsom firebug och downThemAll är en annan styrka. Har även chormium installerat och visst är det kvickt, men den lilla skillnaden spelar ingen roll. Vidare följer chrome inte temat utan har sitt eget trams för sig. Utseendet påminner mig om den sortens lek-och-lär dator barn hade när jag va liten. :S

Edit: Ett ord fastnade i kabeln...

Visa signatur

{{P180, p5k, q6600, 4x1GB ddr2 Dominator, Asus 8800gts 640MB, Raptor 150GB + randomdiskar},
{mbp e2011 13"},
{Asus 1005p},
{e2100, p5gz-mx, 2x2GB ddr2, 250GB}}

Permalänk

Har använt IE sedan min första PC (1998) och det har blivit en vanesak att använda IE, ser ingen större anledning till att byta webbläsare faktiskt.

Permalänk

IE
+snabb
+snygg
+skönt intergrerad

-Har inte fungerat till 100% dock så har det vart beta så det ska ju vara så

körde firefox innan och det är nog det jag skulle gå tbx till om jag nu skulle byta chrome tilltallar mig inte alls.

Permalänk
Medlem

Jag använder chrome för jag tycker att det är "enkelt".

Permalänk
Medlem

Använde firefox tidigare innan jag gick över till chrome som jag då upplevde som snabbare, har nu börjat använda opera och trivs rellativt bra med det. Lite långsamare än chrome ibland, men jag gillar de funktioner man kommer åt genom att hålla inne höger musknapp och flytta muspekaren åt något håll. Hastighet är inte allt, alltid.

Visa signatur

Lite GFX, lite CPU, en nypa RAM och ett par gig SSD

Permalänk

CHROME!

Jag har använt Firefox dagligen i flera år men bytt till chrome.
Varför chrome är bättre:

-Firefox har en tendens att "slöa ner" efter en lång session. jag vet inte om den hanterar cache-minnet dåligt. Detta händer inte med chrome.
-Firefox har adblock. Det har Chrome också? jag älskar adblock + flashblock!
-Chrome har inte möjlighet att rensa absolut ALLT när man stänger programmet, något som firefox har.
Men med Click & Clean http://www.hotcleaner.com/clickclean_chrome.html går det galant! det kan också rensa all historik för enskilda plugins (så ingen kan se att du surfat porr i din adblock-historik )

Varför Firefox är bättre:

-Har ett större mod-community
-Har bättre RSS-stöd. (har dock Foxish live RSS till chrome. funkar skitbra)
-Fler avancerade inställningar.

Chrome är helt enkelt snabbare. Med några smarta plugins får det lika bra funktionalitet som Firefox.

Permalänk
Medlem

Har alla installerade xD
Men favoriten är ju Firefox, gillar det gränssnittet mest o den uppfyller nästan alla krav
Annars så är det chrome som gäller om man ska kolla upp något lite fort

Permalänk
Medlem

Jag kaninte bestämma mig vad jag ska köra, testar ju FF RC1 och den funkar ju grymt bra, när man sitter och läser tråden så snackas det väldigt mycket om ad-ons vilken tycker ni är bäst "out-of-the-box" min peng faller då på chrome, för man kan fixa och dona så alla som har stöd för addons funkar grymt bra.

chrome
FF RC1
FF 3.6

Måste ju kolla in IE9 också verkar nice, ibland kan man ju trevliga överraskningar när det gäller MS, Vista -> W7, hoppas dom gjort samma bra arbete med IE9

Visa signatur

http://www.tomasnilsen.se
[Stationär] 4790K ,16Gb Corsair XMS3, Samsung 850 500GB, R4, ASUS 1080 STRIX, Samsung S27A850T, EVGA G2 |[Bärbar] HP Spectre 13 [Kamera] Fuji XT-1, XT-10, [objektiv] 35 1,4, 18-55 2,8-4, 55-200, 27 1,8 [Blixtar] Nissin 622, Dörr 160x3 Mobil Nexus 5, Lumia 920, OPO 3T, iPhone5s

Permalänk

Google Chrome, snabb, enkel och snygg.
Har inget emot eld räven heller men i mitt tycke är chrome snabbare och det är allt jag prioriterar.

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk
Medlem

Kör mer och mer IE nu. Tänkte jag skulle köra ett MS-race ett tag. Har börjat använda live mer och mer etc etc.

Har blivit lite grinig på FF då det ofta blir segt på aftonbladet och krashar när man kollar vissa videos i webbläsaren.

Det jag stör mig på i IE är att jag - så vitt jag vet - inte kan konfigurera alla menyerna och ikonerna. Hem-knappen är åt helvete för långt åt höger.

Är ingen avancerad användare, så IE får det bli för ett tag. Enkelhet ftw.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem

är det ingen som saknar rullgardinen i chrome, baradärför jag inte använder den, provade lite adons, men dom sög hårt, vill ha som i firefox

Permalänk

Rulllar Win7 på jobbet och slipstreamar IE9 in i Win7 installationen. Mkt trevligt. IE9 är ju ett jätte lyft mot IE8 samt att man tagit bra delar från andra webläsare samt att man gjort den snabbare gör valet till en no brainer. Att kunna stryra webläsarens beteende med GroupPolicy är en barnlek med IE9 vilket förenklarar arbetet samt genererar minimalt med support till slutanvändare. Att göra samma sak med FF, Chrome (glöm safari) blir en helt annan 5:a.
En inbyggd download manager är en sak som jag verkligen saknat. Integrationen i Win7 är ju klockren vilket i mitt fall gör att de andra läsarna inte riktigt når upp till samma nivå... Själv vill jag hålla på att greja så lite som möjligt. Har FF installerat oxå bara för att kompabilitets kontrollera..men använder den sällan. Chrome..nä tack. Säkert jätte bra som programvara men google finansieras av annonser så..den går bort.

Det är viktigt att skilja på proffesionell och entusiast/hemma användning och IE har dominerat på den proffesionella nivån och anledningen är, som nämns ovan integration med Windows och AD medans man tappat på hemma marknaden till förmån för FF mfl, men med IE9 har man kommit ikapp..tycker jag.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon84089:

Min installation är PGO-kompilerad, vilket gör den vrålsnabb.

Vad är det för skit? Orka hålla på att kompilera från grunden.

Permalänk
Medlem

Jag älskar FF, börjat luta mig lite åt IE just nu men avsaknaden av noscript är för stor just nu. Om de lägger till stöd för noscript till IE så kommer jag nog testa det.
Har iaf testat IE lite till och från de senaste dagarna och det är riktigt snabbt just nu + att addon management är hett som FAN!

Permalänk
Medlem

Gick från IE till Firefox för en evighet sedan då jag gillade flikarna och smarta tillägg. Nu ser jag ingen anledning att byta webbläsare så länge det funkar bra.

Permalänk
Medlem

Uppgradera till FF4 nu, ser lite annorlunda ut annars inga större skillnader vad jag kan se direkt har inte börjat skrapa under ytan än.
Har testat Chrome och Opera men har sakta men säkert gått tillbaka till Firefox för att jag störde mig på något.

Permalänk
Medlem

Google Chrome för den är riktigt snabb, användarvänlig och snygg

Visa signatur

Radeon HD 7970 DirectCU II || Corsair HX 850W PSU || Corsair H80 || ASUS Sabertooth Z77 || Corsair Carbide 500R || 2x Western Digital Caviar® Green 2TB || Crucial M4 128GB || Corsair SSD Force Series™ GT 120GB || Intel 3770k 3,5Ghz || Corsair Dominator Platinum 1866MHz 8GB CL9 || BenQ XL2420T 120hz

Permalänk
Medlem

Ni som klagar på att det är just Google som står bakom Chrome vet väl att det finns två tillägg som Google har släppt (!), som tillåter er att sätta "id=OPT_OUT" på er annonscookie och som behåller era "opt-outs"? (Finns att hämta här och här.) Ni slipper med andra ord personifierad reklam.

http://www.google.com/ads/preferences/

Permalänk
Medlem

Jumanji

SJälv föredrar jag jumanji och firefox.
Jumanji är den jag gillar bäst dock, men slösurfar ibland med firefox

Permalänk
Medlem

google chrome snabb, lätt att använda osv

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Hej
FF4 är rc2 och inte rc1, rc2 kom ut under natten, liten petitess för den som säger rc1, annars intressant läsning, verkar som att de flesta väljer chrome, FF eller opera om man ser till antalet inlägg som har kommit in.

Permalänk

körde firefox innan jag testa de Chrome. Google Chrome tycker jag flyter på bättre än FF den, Den har alla pluggins som jag använder, tycker den har smidigare flikar och sen slipper man uppdatera flash var annan vecka, har alltid haft problem med flash i FF.

Visa signatur

I5-3570K@4,4Ghz| KFA2 GTX 1070 Ti | ASRock Z77 ExtreaM4 | Corsair 8GB 1600MHz Vengance | Corsair HX 750W | Samsung 840 250GB

Permalänk

Chrome och Opera är det som varit snabbast och stabilast för mig. Tycker Firefox kraschar för ofta nu för tiden och är inte lika snabb som den brukade vara, känns som om den har blivit sämre med tiden.

Sedan är "Porn mode" (CTRL + Shift + N) ett stort pluss med

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

I högstadiet i skolan stod det mellan IE och Netscape Navigator Gold. Körde NNG för det lät häftigare och hade en fin startbild

Gick över till FireFox rätt tidigt. Dock vill jag alltid ha det bästa så jag läste igenom alla alternativ som fanns när man fått in Windows 7 och valde Maxton lr va den nu hette. Allt var bra fram till nåt som inte funka som jag ville så bytte tillbaka. Kanske var Firegestures som inte fanns på Maxton....

Så är kvar på FireFox men kommer byta om jag ser att nån annan webläsare är mycket bättre.
Och då menar jag Mycket Bättre och inte 2% snabbare eller nåt annat obetydligt. Typ skillnaden mellan en gammal smarthphone som man fick hamra med fingrarna på jämfört med en iPhone. Var en värld av skillnad.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Precis som flera andra kör jag också Firefox, endast på grund av NoScript och Adblock. Jag är medveten om att det finns liknande alternativ till Chrome, men dom fungerar helt enkelt inte lika bra, speciellt när det gäller NoScript. Sen handlar det nog lite om gammal vana också.

Permalänk
Medlem

Opera
Mycket mer lättnavigerad än någon annan webbläsare jag testat. Tonvis av dolda funktioner, har hänt att man laddat ner någon add-on till firefox så finns redan den funktionen inbyggd i opera.

+ Inbyggd IRC
saknar funktionalitet som dedikerade program har men duger för mig och den cleanaste klienten jag känner till. Cleanare och mer integrerad i webbläsaren än chatzilla
+ Filmhämtare medf inbyggd Torrent
Saknar funktionalitet som dedikerade program har men duger för mig och smidigt att ha alla filmätningar i samma flik istället för i olika program
+ Inbyggd "Greasemonkey"
+ Inbyggd "Addblocker"

Bara för att nämna några.
Finns inte så många add-ons till Opera (några hundra) men aldrig kännt något behov av att installera någon heller så det gör inget.

Kör även Opera Mobile i mobilen

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Medlem

Firefox
Den gör det jag vill o funkar bra.
NoScript
Adblock Plus

Har inte hittat någon fördel med cronium eller opera, iexplorer vet jag inte ens om man kan köra i linux? spelar iofs ingen större roll då mitt förtroende för microsoft är noll.

edit: ie via wine ser inte ut som någon höjdare..
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&...