Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Hårddisk hjälp

Hej

Gjorde precis ett stort misstag, formaterade fel hårddisk. Har två styckna wd diskar och formaterade den som jag har alla mina filmer/bilder/arbeten på. Har inte rört hårddisken sedan dess, finns det någon chans att återskapa allt ? Det är närmare 2tb vi pratar om här. Vad för program skall man använda, kostar dem eller finns det gratis? Skall man lämna in hårddisken till något företag eller ?

Permalänk
Medlem

Sålänge du inte har skrivit över diskarna så ska det inte vara nån fara. Råkade själv göra samma sak med en av mina lagringsdiskar
Har för mig att jag använde get data back för att få tillbaka datan.

Såg att getdataback kostar pengar. Detta ska tydligen fungera bra http://www.piriform.com/recuva/download

Permalänk
Rekordmedlem

Koppla genast bort den (dra ut kablarna) och fixa ett recoveryprogram, det finns en hel del som funkar, det bästa är att kopiera innehållet till en ny tom disk o inte röra den formaterade innan man vet att man fått tillbaka filerna.
kolla på tex http://www.piriform.com/recuva

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.