Konstiga problem med windows installation

Permalänk

Konstiga problem med windows installation

Hej Clockers!

Jag har nyligen köpt och byggt ihop en ny dator. Innan jag påbörjade fixade jag windows 7 på ett usb och gjorde det bootable, allt såg fint ut! När jag skulle dra igång datorn bootade den från usb:t, men efter den visade windows loggan (innan installationen ens började) fick jag BSOD.

I processen av att lösa detta hittade jag en gammal skiva med windows 7!!! Jag installerade från den och allt verkade ok. Problemet var bara den att jag ville ha den versionen av windows som jag hade på min usb sticka, så fort jag fick igång datorn med windows från skivan installerat, satt jag in usb stickan och skulle installera om från den.

Allt gick bra fram till den skulle re-boota och ville boota från stickan, då fick jag BSOD igen :(. Jag blev less och drog ut stickan och kör just nu med windows installerat från skivan. Problemet är bara den att windows tycker inte att jag har avslutat installationen korrekt, så fastän jag ställt in i BIOS att datorn bara skall boota från hårddisken ger den mig 2 alternativ att välja mellan "Windows setup" och "Start windows normally". Om jag väljer "Start windows normally" kommer datorn igång som vanligt, men om jag väljer "Windows setup" får jag BSOD med en gång.

Detta hade inte varit ett problem om "Start windows normally" låg som första alternativ, men nu ligger "Windows setup" först som gör att jag måste växla inom 5 sekunder (-2 sekunder för min skärm att starta upp) annars väljs det första alternativet automatiskt.

Om det är någon som har haft liknande problem eller har tankar kring hur man kan lösa detta blir jag otroligt glad!

Permalänk
Medlem

om du söker upp system property rutan (HK på datorn - properties, sedan så finns det en länk till Sys Protection i kanten) om du väljer advanced fliken så kan du sedan klicka på startup and recovery. där kan du ändra tider och förstahands val för uppstart. Den har troligen installerat ditt andra Win7 i boot sec, så om du tar bort den från listen där, och söker upp mappen där det är 'halv installerat' och tar bort även den, så borde du kunna glömma att det existerat.

Ang den felande installationen så kan du prova att lägga det på en annan sticka och installera. Har du andvänt den iso'n tidigare, så att du vet att den funkar?

Permalänk

Tack så mycket lyfalix! Jag bytte till "Start windows normally" och slipper nu problemet att jag måste vara närvarande när jag sätter igång / startar om datorn.

Angående iso'n hoppas jag verkligen att den är fungerande, den är iaf legit. När jag stoppar in usb:t ser datorn att det är en windows skiva och allt drar igång perfekt, bara att det inte går att boota från den. Men det är lite skitsamma nu, kommer köra på installationen som jag har på skivan nu.

Földfråga är hur, om det är möjligt, kan jag ta bort det andra bootningsalternativet helt och hållet?