Permalänk

Emulator FrontEnds

Hej!

Jag är på väg att sätta ihop en dator till min 6-årige son. En liten burk som egentligen bara kommer användas för en sak. Emulatorer. Jag ha det så att man bootar datorn och kommer rätt in i en frontend där man kan välja spel och dra igång dom via handkontroller.

För något år sedan körde jag en som hette Maximus Arcade. Men när jag loggade in på deras sajt så såg det ut som de blivit hackade så jag vet inte om jag är så sugen på att köra vidare med den. Någon snackade om att utvecklingen var nerlagd dessutom pga programmeraren dött.

Jag undrar vad som gäller nu? Hör om alla möjliga frontends. Jag vill ha en där man behöver göra minimal konfig. Så mycket skall vara klart från start som möjligt. Att jag måste fixa emulatorer, rom-filer etc det spelar ingen roll. Men jag vill inte behöva sitta och knacka .ini filer och skit för att kunna starta Namcos Pac Man..

Några förslag? Det skall gärna vara en frontend med lite schysst grafik ala Maximus Arcade och som sagt stöd för handkontroller är ett måste. Vill helst ha det så att min son slipper mus/tangentbord.

/M

Permalänk
Medlem

Körde Maximus Arcade senast för någon månad sedan. Tycker fortfarande det är riktigt bra men det är möjlig att det dykt upp bättre alternativ som jag missat.

Permalänk

Är du reggad på deras sajt? När jag försöker logga in kommer det upp meddelanden om viagra och skit... Känns kul. Håller dock med. Maximus Arcade känns som det jag är ute efter. Kändes bara inte så kul att använda när de blivit hackade och utvecklingen verkar lagt ner.

/M

Permalänk
Medlem

Testade att logga in och nej det såg ju inte så snyggt ut måste jag säga :/+

Permalänk

Nej fy fan. Jag har faktiskt köpt fullversionen av Maximus Arcade. Om det inte gått via Paypal så hade jag varit riktigt orolig. Men det kan ju vara andra uppgifter som kommit ut. Fan vet...

/M

Permalänk
Medlem

Det finns även http://www.hyperspin-fe.com/ som jag har hört många fina ord från, dock inte testat själv. Men enligt de flesta så är det en smaksak om man ska välja maximus eller hyperspin.

Permalänk
Medlem

Är det någon som skulle kunna hjälpa mig att få tag på emulatorer samt roms, ska nämligen bygga ett arcadspel, har tänkt mig att använda Maximus eller Hyperspin.
Tacksam för hjälp Ari