MACHINE CHECK ERROR vid boot, Asus mobo, i5, corsair 8gb

Permalänk

MACHINE CHECK ERROR vid boot, Asus mobo, i5, corsair 8gb

Hej! Har nyss byggt ihop en Htpc med dessa komponenter :

Asus H87I-Plus
I5 4570s
2x4gb corsair 1600mhz ram
5sata diskar
1 samsung 120gb ssd
Corsair cs 430w 80+
Windows 8.1
3st chassi fläktar

Skriver ut hur grejer är kopplat bara för att..

Kopplat från hdmi till en 1->2 splitter till 2st tv.
Kopplat från dvi till hdmi på projektor.
Kopplat optisk till förstärkare
Trådlöst tngtbord logitech

Allting fungerade skitbra på testbänken, stabilt utan problem.
Men när jag kopplade in en extra fläkt och satte på locket till chassit samt ställde in den i bänken där den ska vara, så kan den ibland vid boot stanna upp och säga "machine check error".

Detta är precis efter man har möjlighet till att gå in i bios, och in i bios kommer man. Men denna vita text uppe i vänstra hörnet gör att det tar stopp. Datorn startar om sig efter några sekunder och oftast kommer man då in i Windows. Ibland kan man behöva stänga av datorn och starta igen för att kunna boota.

Det jag prövat är att ta ut fläkten jag satte in, trodde detta löste problemet först efter många lyckade omstarter. Men problemet återkom senare.. Prövade även att ta bort Asus Ai suite programvaran vilket strulat för mig i andra datorbyggen tidigare. Men verkar inte ha nån lycka där heller.

När jag väl kommer in i Windows är datorn hur snabb och stabil som helst. Inte stresstestat den men tittat flertal hd filmer och serier utan problem.

Är detta ett hårdvaruproblem eller är det någon drivrutin som spökar? Hade lite problem med att få ut ljudet via hdmi först så mekade ganska mycket med drivisar till Intel hd ljud/grafiken och chipset.

Verkar inte vara värmerelatat då cpun enligt bios ligger runt 40c, detta är väl case temp iofs men. Tempen inuti datorn när den står i bänken är cirka 34c så inget alarmerande där..

Någon som har tips på en lösning? Känns lite sådär att inte våga starta om datorn då man inte vet om man kommer kunna boota..

Supertacksam för alla tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

z690, 12600k, 32Gb ddr4, rtx 4080, 1000w, 1440p