Permalänk
Medlem

Fördjupning I C++: boktips

Hej!

Jag har precis gått kurserna Programmering 1 / 2 med C++ (Gymnasienivå) och är väldigt sugen på att fördjupa mina kunskaper i c++
och sedan lära mig flera språk.
Har läst "C++ Direkt" av Jan Skansholm. Som jag tyckte var väldigt bra, men nu undrar jag om ni kanske har något tips på en eller flera
böcker som har lite mera fördjupningar i ämnet. Gärna på svenska, men engelska går även bra.

Permalänk
Medlem

https://isocpp.org/get-started har ett par bra tips på engelska böcker. The C++ Programming Language är informativ och underhållande. The C++ Standard Library: A Tutorial and Reference är ok, men bra mycket tråkigare läsning.

Visa signatur

.<

Permalänk
Medlem

Den senaste C++ Primer tycker jag är bra. Man kommer igång med C++11 features samtidigt som man lär sig. Detta är alltså en grundläggande bok, men ändå värt att nämna. Sen verkar http://shop.oreilly.com/product/0636920033707.do mycket intressant.

Visa signatur

Liten och knottrig.

Permalänk
Medlem

Tack för tipsen, beställde The C++ Programming Language idag, verkar vara en bra bok! Nu har man att göra ett tag.

Permalänk
Hedersmedlem

The Definitive C++ Book Guide and List [SO] — Stack Overflow har en rätt diger lista över C++-litteratur med sammanfattningar, ordnade efter nivå.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk

Svårt att säga vilken nivå du är på men för egen del så har jag länge varit sugen på Scott Meyers böcker (Han är för övrigt en riktigt bra föreläsare om man nu råkade få tillfälle att kika på lite föreläsningar som han har gett) :

Effective C++
More Effective C++
Effective Modern C++

Permalänk
Medlem

Ska ta och kolla upp de andra böckerna med, verkar finnas en hel del intressanta.